Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fi0lecikowo

czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość fi0lecikowo

Witam, od razu proszę o wpisy osob, które znaja sie na rzeczy ;) Moje cykle zawsze trwaly ok 31 dni. Ostatnio bralam przez pare miesiecy tabletki antykoncepcyjne, ale z nich zrezygnowalam, bo uciazliwe bylo dla mnie pilnowanie czasu;) po odstawieniu myslalam, ze okres mi sie rozreguluje, ale dostalam rowno z cyklem 28dniowym okres. ostatni okres mialam 18 czerwca. do stosunku (ze skończeniem w środku) doszło 30 czerwca czyli 13 dc, nastepny raz 4 czerwca czyli 17 dc. Jestem ciekawa czy duze sa szanse na zajscie w ciaze. Podzielone sa zdania na temat tego, czy po tabletkach jest zajsc latwo czy trudno. Ja bralam tabletki kilka miesiecy. Dodatkowo zastanawia mnie ten regularny okres po ich odstawieniu, czy on moze wskazywac na ksiazkowy termin owulacji? Z góry Dziekuje za wpisy

Gość fi0lecikowo
up

Gość fi0lecikowo
podnoszę :):):):)

Gość fi0lecikowo
do gory

Gość :)))))
teoretycznie tak :DD

Gość fi0lecikowo
Halo, czy ktos mnie slyszy:P

Gość fi0lecikowo
:( :( :(

Gość fi0lecikowo
do gory :) wierze ze ktos odpiszE!

po tabletkach różnie to moze być. rozumiem że miałaś tylko 1 okres bez tabletek? więc nie możesz twierdzić na tej podstawie że masz cykl 28 dniowy. ja zaszłam w ciażę w 2 po tabletkowym cyklu, co więcej w pierwszych jego dniach (2-4 dc), wiem na 100% bo później seksu już nie było aż do 36 dnia cyklu, a 38 dc test pokazał 2 grube kreski. wszystko jest możliwe.

Gość fi0lecikowo
mala agatko :) to dopiero Ci sytuacja ;) tak, ten okres 18 czerwca byl pierwszym po odstawieniu tabletek ...

Ja myslę że prawdopodobieństwo jest duże, nawet mimo tych 4 cykli tabletek. Zdarzaja się sytuacje zajścia w pierwszym cyklu a nawet w trakcie brania tabletek. Doadatkowo brałas je dosyc krótko wiec organizm pewnie nie nasycił się na tyle hormonami. Wychodzi że miesiączkę poiwnnas miec ok. 15 lub 16 lipca. Czyli za ponad tydzień możesz już zrobić test, lub w laboratorium beta-hcg nawet dzisiaj:-)

Gość fi0lecikowo
wiecej wpisow poprosze :)

Gość fi0lecikowo
cytryneczko, dziekuje za wpisik. jezeli tym razem sie nie uda to od nastepnego cyklu musze bardziej skupic uwage na owulacji, moze pomoga testy owulacyjne :-) natura czesto plata figle i nigdy nic nie wiadomo! poczekam tydzien ;-)

fi0lecikowo- Niektóre kobiety, mimo że się starają, kochają się specjalnie w dni płodne, obliczają termin owulacji i teoretycznie można by napisać, że mają po kilku miesiącach takich starań prawie 100% szansę na ciążę, w ciążę jednak nie zachodzą. Więc cóż ci mogę napisać - możesz być w ciąży, ale nie da rady stwierdzić prawdopodobieństwa ciąży. Możesz należeć do kobiet, które zachodzą w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, a może się będziesz musiała starać latami o dziecko. Reguły nie ma.

Jesli staracie się o dziecię to zapomnij o testach, terminach owulacji itp. poprostu idzcie na całośc i zapomnijcie na chwilę o tym jak bardzo się staracie i miejcie z tego radośc. pamiętaj że im bardziej robi sie to mechanicznie tym bardziej się to nie udaję wiec życzę polotu i powodzenia:-)

Gość fi0lecikowo
Jak na razie nie mam jakiegos wielkiego cisnienia, ale lubie wiedziec na czym stoje. ;) tempka w pochwie wynosi dzisiaj 37,5 stopnia, czy to moze cos oznaczac?