Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pchelka011

studia w Łodzi

Polecane posty

Dostałam się na medycynę do Łodzi, może ktoś tam studiuje, mieszka. Jaka atmosfera panuje w mieście, na uczelniach tak ogółem. Boję się,bo moje miasto leży bardzo daleko od Łodzi, nigdy tam nie byłam:).Może są tu jacyś studenci z Łodzi.

Gość gość
polecam wam stronę poświęconą studiowaniu w Łodzi www.lodzakademicka.info znajdziecie tam wszystkie łódzkie uczelnie, kierunki z podziałem na specjalnosci. Dodatkowo autorzy opisali każdy kierunek tak abyście wiedzieli co robić po ich ukończeniu. Poza tym wiele info nt miasta oraz poradniki palnowania kariery w Łodzi itp. lubię to www.facebook.com/lodzakadem

Gość gość
No więc cóż :) Spędziłam w Łodzi 5 lat studiów. Teraz trafiasz na nienajlepszy moment, bo miasto jest rozkopane, a komunikacja i tak nie działała nigdy należycie, ale nie jest tak źle. Osiedle studenckie jest fajne, fajne kluby, mili ludzie, na ogół sympatyczni ludzie, czynsze nieco niższe niż w innych dużych-studenckich miastach, dużo ładnych parków, zieleni miejskich (o czym się rzadko mówi przy okazji Łodzi), są niebezpieczne dzielnice, ale większość terenów po których poruszają się studenci jest w porządku. Zaniedbane centrum wystawia miastu złą wizytówkę, ale przy odrobinie zaangażowania można tu znaleźć urokliwe miejsca.

Gość gość
Manufakture zwiedzisz :)

Gość gość
Łódź fajne miasto zwłasza pod względem kulturalnym :) Studiowałam tam Administrację na Salezjańskiej Wyższej Szkole Ekonomii i Zarządzania i byłam bardzo zadowolona, bo potem znalazłam dobrą pracę! Tutaj link ze wszystkimi informacjami: http://www.study4u.eu/Uczelnie/Polska/Lodz/Sa lezjanska_Wyzsza_Szkola_Ekonomii_i_Zarzadzania_w_Lodzi.html

Gość gość
Studiowałam w Łodzi. Samo miast nie przypadło mi do gustu, ale jeśli chodzi o studia to bardzo się cieszę że właśnie tam trafiłam, poznałam niesamowitych ludzi i wiele się nauczyłam. A chodziłam tutaj - http://www.medyk.edu.pl/

Gość pannapirat
od roku studiuje w Łodzi i jestem zadowolona. polecam ! osoby, które tak na Łódź narzekają to zazwyczaj osoby które były tam przejazdem, niestety teraz miasto jest rozkopane i ciężko się po nim poruszać. ale teraz mimo iż jestem w swoim cudownym mieście trochę mi się za Łodzią tęskni i mam ochotę tam pojechać na dniach.

Gość gość
Studiuję w łódzkim Medyku i jestem niebywale zadowolona z tej uczelni. Samo miasto też ożywa nocą, dużo miejsc gdzie można kreatywnie i przyjemne spędzić czas :)

Gość gość
studenci to bydło, studentki oczywiście też

Gość gość
Również studiuję w łódzkim medyku i mogę każdemu polecić tę uczelnię. Zajęcia są ciekawe (kosmetologia), plan jest ułożony pod studentów a czesne jest wyjątkowo tanie.

Gość Piotr Helios
Trwający proces rekrutacyjny na stanowisko pracownika obsługi kina dla studentów lub osób uczących się/słuchaczy (do 25 roku życia). Ubiegający się o zatrudnienie powinny posiadać książeczkę sanepidowską (ewentualnie gotowość do jej wykonania w ciągu 2 tygodni od podpisania umowy), zaświadczenia z dziekanatu uczelni o nadanym statusie studenta/ucznia/słuchacza. Otwarte spotkanie dla osób zainteresowanych ofertą odbędzie się w najbliższy czwartek 15.10 o godz. 14:00 w Kinie Helios w CHR Sukcesja , ul. Politechniki 1 w Łodzi (wszystkie osoby proszone są o poinformowanie pracowników na kasie o swoim przyjściu)

Gość gość
Witam! Jak szukasz dobrej szkoły online to zastanów się nad nimi www.wsfi.edu.pl. Mój brat tu studiuje właśnie ekonomię. To jedyna taka uczelnia w całej centralnej Polsce, w której da radę to studiować. Do tego mają rachunkowość.

Gość Krzysiek ldz
Cześć, pozwólcie, że dołączę się do tematu. Jestem absolwentem fizjoterapii na łódzkim sanie. Wcześniej miałem przygodę ze studiami na Uniwersytecie Medycznym, ale ze względów losowych nie mogłem dokończyć nauki, później natomiast zdecydowałem się rozpocząć naukę na prywatnej uczelni. Swojej decyzji nie żałuję, bo san jest naprawdę dobrą szkołą. Do tego świetni ludzie - studenci i wykładowcy. Piszę, żeby przekonać niedowiarków, że "porządnie" można wykształcić się również na uczelni niepublicznej. Pozdrawiam!

Gość Lucjan lodz
Popieram Krzyśka, sam właśnie kończę fizjoterapię na sanie i naprawdę jestem zadowolony. Wykładowcy są w porządku, program tak samo. No i mamy mega fajnych ludków na roku.

Gość gość
Dobre porcje serwuje Ganesh, nie oszczędzają na kliencie, dodatki już wliczają w cenę. Mają chyba dwa lokale w Łodzi i najbardziej to mi się podoba na rynku Manufaktury – wystrój, przestrzeń, klixmatyzacja, ogródek na czas letni. Kuchnia tradycyjna indyjska, wyczytałem na ich stronie, ze chlebek Naan pieką na miejscu w specjalnym glinianym piecu. Dla studentów fajna opcja

Gość gość 116
Zgadzam się z chłopakami;) Co prawda jestem dopiero po pierwszym roku fizjoterapi na Łódzki SAN-ie, ale też jestem zadowolona i mam nadzieję,że tak zostanie ;p Jeśli chodzi o wykładowców to jak dla mnie sa mega w porządku, wystarczy trochę chęci i na spokojnie idzie się z nimi dogadać. A jeśli trafisz na fajna grupe tak jak ja, to już wgl będzie dobrze;) Pozdrawiam ;)

Gość gość
Kilka wcześniejszych wypowiedzi dotyczyło własnie SANu Łódzkiego i własnie w temacie tej uczelni mam pytanie. Mam kilku znajomych na tej uczelni i polecają,ale oni sa na zupełnie innych kierukach... Od października zaczynam psychologię tutaj i mam pewne obawy. Studia sa 5-letnie , a to sporo czasu. Czy ktoś może studiował lub studiuje na tym kierunku? Czy to na prawdę tak ciężki kierunek jak niektórzy mówią? I czy wgl warto? Pozdrawiam i czekam na jakieś odpowiedzi.

Gość gość
Witam:) Ja jestem na psychologii właśnie na SAN-ie, na drugim roku. Powiem tak, psychologia należy do bardzo ciekawych kierunków, ale nie jest najłatwiejsza. Jednak absolutnie nie żałuję;) Zarówno wykłady jak i ćwiczenia są interesujące. Idąc na studia trzeba zdawać sobie sprawę,że przed zaliczeniami trzeba będzie przysiąść do książek. Ale jeśli chodzi o mnie to polecam zdecydowaniee;)

Gość gość
Ja jestem własnie absolwentka Społecznej Akademii Nauk. Zakończyłam niedawno moją 5-letną edukację:) Kierunek na prawdę godny polecenia. Nie sądziłam, że studiowanie może być tak satysfakjconujące, a na zajęcia będe chodziła tak chętnie;). Pozdrawiam

Gość marcuska
Hej!Ja się zastanawiałam nad sanem w łodzi i widzę, że dużo osob poleca. MI się marzyła fizjoterapia. Studiował ja ktoś może? Miałam znajomego na sanie i mówił,że jest ok. Martwie się tylko, że to nie jest przyszlościowy kierunek, ale uczelnia chyba spoko.

Gość gość
Łódź jest bardzo przyjaznym miastem, spokojnie sie tu mieszka, przynajmniej wg mnie. wynamuhję tu mieszkanbie i studiuję na tej uczelni http://www.medyk.edu.pl/ i ogólnie sobie chwalę

Gość Martyneea
Ja studiuję na UMEDzie położnictwo i uważam że nie mam na co narzekać :-) Uważam, że Łódź jest jednym z fajniejszych miast w Polsce do studiowania, nie jest tak drogo jak w stolicy, ale jest dużo klubów studenckich, pokój też można niedrogo wynająć. I w ogóle nie rozumiem tej nagonki na Łódź, dla mnie to miasto jak każde inne- jest wszystko co trzeba, kluby kina i dobre uczelnie. Poziom na UMEDzie jest wysoki, ale żył sobie nie wypruwam na zakuwanie więc tym bardziej nie mam na co narzekać :-)

Gość gość
Polecam wam Fizjo- help Usługi rehabilitacyjne Sebastian Sztylak jak dla mnie świetny specjalista.

Gość gość
Tylko nie WSMiP na Uniwersytecie Łódzkim. To chyba najgorszy wydział z najgorszymi wykładowcami ever.

Gość gość
Patrzcie tutaj - http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ Nie traktujcie tego w ten sposób, że szkoła ma być najbliżej. Jeśli macie możliwości finansowe to zdecydowanie lepiej szukać gdzieś, gdzie faktycznie będziecie mieli odpowiedni poziom, odpowiednie warunki.

Gość gość
Ja polecam zapoznać się z tą stroną https://about.me/uczelnie.uczelnie, jest tutaj sporo ciekawych informacji czym kierowac się w trakcie wyborów studiów, chyba najlepsza opcja.

Gość gość
Pochodzę z Bydgoszczy, a na studia przyjechałem właśnie do Łodzi i zgadzam sie z poprzedniczką że odległośc to nie jest najlepsze kryterium przy wyborze uczelni. Studiuje dziennnie stosunki międzynarodowe, więc i tak do domu rodzinnego jeżdżę raz na jakis czas na weekendy. Teraz raczej nie ma problemów z komuniakacja między miastami. Społeczna Akademia Nauk to trafny wybór zarówno jesli chodzi o kadrę jak i o poziom.