Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfafaf

Szkoła teatralna? aktorstwo i reżyseria!

Polecane posty

Gość rfafaf

Czy na studia aktorskie lub reżyserskie są brane pod uwage przedmioty na maturze. Czy każda szkoła teatralna ma jakieś swoje egzaminy wstępne.

Gość poszukaj w necie

Gość afse
a po co ci takie marne studia. Do tych zawodów studia nie są potrzebne, bo każdy nawet menel z ulicy potrafiłby w tym zawodzie pracować.

i to jeszcze dziewczyna zapytała o teatr... boże niektórym z was się wydaje, że jesteście wszechwiedzące i najmądrzejsze :O to co wy robicien jest arcytrudne, natomiast to co inni to każdy głab potrafi...::O

Gość rfafaf
a może powie mi ktoś jak to jest naprawde? Czy przedmioty na maturze są brane pod uwage. Specjalnie zdawałam polski,angielski i historie na poziomie rozszerzonym. Ale słyszałam że tam są konieczne egzaminy wstępne.

Gość bierze się pod uwagę oceny
ze świadectwa, zarówno w Akademii Teatralnej w Wa-wie, jak i we Wrocku, Krakowie i na Filmówce w Łodzi. Egzaminy oczywiście też są i to raczej trudne, więc jeśli nie masz jakiegoś warsztatu, to zapomnij o zdawaniu.

No to ja ci pisze, że biorą pod uwagę wszystko, oceny ze świadectwa też. Potem masz kilkustopniowy egzamin, każda szkoła ma inne wymagania.

Gość rfafaf
A szkoła teatralna prywatna?

Nie ma prywatnej szkoły teatralnej. Są warsztaty, jest szkoła Wajdy w Warszawie, ale jako takiej prywatnej szkoły aktorskiej nie ma.

Gość rfafaf
szkoły prywatne są, gorzej jest z tym że nie ma szkół aktorskich zaocznych. Są studia reżyserskie zaoczne, i w sumie nie wiem dlaczego tak jest. Skoro jest zaoczne prawo to aktorstwo równie powinno byc.

Gość zaoczne aktorstwo???
czy nawet reżyseria? nie wyobrażam sobie zeby studiowac takie kierunki tylko po to zeby miec z tego dyplom. Watpie zeby byla reżyseria zaoczna. aktorstwo tym bardziej. Jeśli są też studia reżyserskie i aktorskie prywatne to polskie kino już napewno nie będzie dobre.

Gość to sa lekkie studia kazdy by
sobie poradzil. wlasciwie to powinna byc zawodowka aktorska.

Gość a czy jest aktorstwo lub
reżyseria zaoczna?

Gość wst
Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - Wydział Mediów, Aktorstwa i Reżyserii w Zabrzu oferuje ciekawe studia na kierunkach: Aktorstwo - 4,5 roku Reżyseria - 3 lata Realizacja obrazu fimowego, telewizyjnego i fotografia - 5 lat Dziennikarstwo i komunikacja społecznia - 3 lata Zapisz się i skorzystaj ze specjalnej promocji, jaką uczelnia ogłosiła dla wszystkich zainteresowanytch rozpoczęciem studiów w WST. Studia za pół ceny, w pierwszym roku można zaoszczędzić nawet 4200 zł. Warto spróbować. www.wst.pl

Gość beas

A co myślicie o reżyserskim na AMA?