Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okruszka71

JAK CZĘSTO MOGĘ CHODZIĆ NA SOLARIUM PRZY BARDZO JASNEJ KARNACJI?

Polecane posty

Gość okruszka71

Witam, Jestem typem bladziaka, który jak posiedzi za długo na słońcu dostaje czerwonej swędzącej wysypki. wstydzę się rozebrać na plaży bo muszę zajmować miejsca zacienione i spotykam się z przykrymi komentarzami ze taka biel to słońce odbija.. jak opale trochę twarz dostaje piegów. chciałabym pochodzić na solarium abym chociaż trochę się przy brązowiła, abym mogła spokojnie usiąść na plaży i nie słuchać jak ludzie się ze mnie śmieją... obcy nie rozumieją, ze ja mam uczulenie dlatego staram się unikać dłuższych pobytów na słońcu, kiedyś wbrew sobie opalałam się na słońcu co skończyło się opuchlizną, pęcherzami, płaczem bólem i tą wysypka która okropnie swędzi a jak się ją podrapie to piecze... jak często mogę chodzić na solarium? i jaki czas byłby dla mnie wskazany czy mogę stopniowo zwiększać sobie czas pobytu na solarium? mam 21 lat.

Gość vgrfmvmfvk
nie chodzić wcale

o solarium zapomnij. Nie kazdy lubi opalone kobiety. Badz spokojna :) Brazowa nigdy nie bedziesz a chodzacego buraka nikt nie poderwie ..

Ja tez jestem tzn bylam biala. Co prawda piegi mi nie wyskakuja, ale tez opalam sie na czerono. Od 5tyg chodze do solarium 2razy w tyg. Najpierw po 7 min, teraz po 10. Skora juz nabrala kolorku :)

Gość tyłem do przodka
Na początku idź sobie na jakieś 3 minutki, musisz się zahartować. Później na 5 i stopniowo zwiększaj dawkę, ale nie przesadź. Możesz spokojnie chodzić np. co drugi dzień. Jak już się przybrązowisz, to daj sobie spokój, niech skóra odpocznie.