Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lola4567

Problem z nerwicą

Polecane posty

Gość Lola4567

Już sama nie wiem co mam robić...Mam nerwice i lęki.Objawia się to tym że duszę się bardzo często w pomieszczeniach i wtedy kiedy nie chce żeby się to uczucie pojawiło...do tego doszły duszności w nocy przed spaniem.Tak się skupiam tym że zemdleję że nie mogę zasnąć...Poza tym mam zespół jelita drażliwego wiec jak zaczyna się dzień to myślę co mi dzisiaj więcej dokuczy.IBS mam już od 4 lat a te duszności od zimy i nie wiem co robić. Chodzę do psychologa już dość długo ale średnio mi pomaga chociaż już miałam taki stan że myślałam że wychodzę z tego a po jakimś czasie wszystko wróciło...Uważacie że w moim przypadku tabletki od psychiatry są konieczne?

Gość Niebieskooka25
Zdecydowanie leki są Ci potrzebne.

przespaceruj sie do psychiatry.zrobi z toba wywiad i oceni czy leki sa potrzebne czy nie. ja osobiscie uwazam ,ze skoro psychoterapia nie pomaga to innego wyjscie nie ma. :)

Gość ona czyli
a miałaś ostatnio jakies stresy? skąd takie objawy nerwicowe. I nie piszcie,że leki sa potrzebne bo ja sobie radze bez nich. Raz wzięłam jakis lek co mi psychiatra przepisał i myslała,że umrę.Byłam jak naćpana, serce mało mi nie wyskoczyło, cała klatka mnie piekła jak prz zawale:0

Gość gość
Kochana ,przede wszystkim swoje problemy powinniaś zgłosić do odpowiedniego specjalisty.Wątpię, żeby tu na forum ktoś taki się znalazł;/. Sama z chęcią bym Wam pomogła. Jedyne co mogę zrobić to polecić Ci specjalistów z kliniki Psychomedic.pl w Warszawie. Warto zadzwonić, zapytać się o szczegóły, doradzą Ci. 22 299 11 22

Zaburzenia nerwicowe mogą mieć bardzo różny charakter oraz nasilenie. Łagodne stany nerwicowe przechodzi większość z nas na różnych etapach swojego życia. Najważniejsze, aby ich nie ignorować, wiedząc jaki wpływ na jakość naszego życia może mieć nerwica. Objawy są stosunkowo łatwe do zidentyfikowania. Pamiętajmy, że nerwicę można pokonać psychoterapią lub za pomocą środków farmakologicznych. Warto skonsultować się z psychologiem lub psychiatrą oraz szukać wsparcia osób bliskich.

Leki bardzo pomagają i praca nad sobą. Idź do psychiatry bo to konieczne a przestaniesz się męczyć. I dopiero działają po ok 2 tygodniach. A na początku zazwyczaj czujesz się po nich fatalnie bo tak działają. A jak psychoterapia Ci nie pomaga to zmień na na przykład tą http://kielczyk.pl/psychoterapia-indywidualna-dda/ I ważne jest kiedy Ci to wraca i się dzieje, przeanalizuj co wtedy się zdarza bo to jest sedno problemu.

Gość gość
sprawdź czy nie masz chorej tarczycy bo to może się jakoś wiązać ze sobą badanie tsh, ft3, ft4

Bardzo dobrze, że w przypadku zaburzeń nerwicowych korzystasz z pomocy psychologicznej. Jeśli pomimo terapii, objawy somatyczne nadal Ci dokuczają, rozważ konsultację u psychiatry i farmakoterapię. Pozdrawiam!

Gość gość6565
Tak , Kochana idź do psychiatry po leki . Ja też miałam taki problem wiem co to znaczy oj wiem :( brałam leki i jest ok od Poł roku nie biorę

Gość gość656568
Tak , Kochana idź do psychiatry po leki . Ja też miałam taki problem wiem co to znaczy oj wiem :( brałam leki i jest ok od Poł roku nie biorę

Gość gość656568
Ucieło mi połowę tekstu a tyle się napisałam