Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZuziaM.

Wypadek. Siedzę i wyję.

Polecane posty

Gość ZuziaM.

Niedawno miałam wypadek samochodowy. Szyto mi czoło, blizna dosięgła połowy brwi od strony nosa. Ciężko było pogodzić się z blizną, jednak jakoś udało mi się z tym poradzić. Dzisiaj usuwano mi szwy, przemyto mi bliznę i ku mojemu przerażeniu włosy wypadły. One odrosną czy jestem skazana na posiadanie połowy brwi? Do tej pory mężczyźni nie specjalnie interesowali się mną, bardzo rzadko komuś się spodobałam, a teraz nie dość, że okropna blizna na całym czole to jeszcze brak brwi. Czuję się strasznie, wyję cały czas, nie chce mi się żyć.

Mój chłopak miał rozcięty łuk brwiowy i w tym miejscu brwi już mu nie odrosły...

Współczuję Ci bardzo :( Aż mi się smutno zrobiło jak czytałam to co napisałaś. Nie martw się, wszystkie włosy na pewno odrosną i będzie dobrze. Nie wiem czy to Cię pocieszy czy nie, ale mój kolega też miał wypadek i twarz mu zrobili tak ładnie, że wygląda lepiej niż przed wypadkiem... Głowa do góry, będzie dobrze, wszystko sie wygoi na cacy :)

a z lekarzem rozmawialas? powinnas umowic sie z dobrym dermatologiem bo mozna zapobiec bliznie ale pod warunkiem, ze jest swieza - pozniej bedzie to niemozliwe albo bardzo trudne. lekarz tez Ci powie co z brwia, ale zawsze mozesz sobie zrobic pernamentny makijz brwi

Gość ghfssssssss
nie martw sie,glowa do gory,nie zamykaj sie tylko w czterech scianach i nie mysl o swoim nieszczesciu,tak naprawde to nie koniec swiata,zobacz sama..jestes zdrowa,masz obie nogi,rece,mozesz spacerowac cieszyc sie zyciem,piekno tkwi w Tobie,a nie w tym,ze nie masz kawalka brwi...wazne ze przezylas wypadek,ze nic powaznego nic Ci sie nie stalo,ciesz sie z tego,spotykaj sie z przyjaciolmi,albo wyjdz na rpwer,na spacer,zycie niesie tyle niespodzianek,nie zamykaj sie na nie:)

Gość ZuziaM.
A jak daleko od blizny rosły? Tylko na bliźnie nie rosły czy wokoło niej też nie?

Gość zrobisz sobie
ewentualnie tatuaż nie martw się przy dzisiejszych możliwościach nikt nawet nie zwróci na to uwagi

na bliznie wlosy nie urosną... na czole mozesz sobie zrobic grzywke ja mam blizne pod nosem:) nie jest bardzo widoczna zwlaszcza ze robilam zluszczanie naskorka na niej no ale jest:) smaruj cepanem:) masowanie zapobiegnie bliznowcom:) za jakis czas bedzies zmogla pomyslec o likwidowaniu blizny chociazby wlasnie zluszczaniem naskorka:) nie zniweluje jej calkiem ale zawsze zmniejszy. najgorzej jest z ta brwia.

Gość Maddieee
Justynka_87 - bardzo pocieszyłaś dziewczynę:/ Zuzia - w miejscu, gdzie nie będziesz miała włosów możesz sobie zrobić makijaż permanentny. Wykwalifikowana kosmetyczka zrobi to tak, że nie będzie to rzucało się w oczy... A bliznami się nie przejmuj - współczesna medycyna estetyczna jest na tyle rozwinięta, że odpowiednie zabiegi - jeśli chodzi o twarz to wydaje mi się, że częściowo lub całkowicie refundowane - zniweluje Ci je do naturalnego wyglądu. Także nie łam się, tylko działaj - im świeższe blizny, tym łatwiej później je usunąć.

Gość 'ok'pk
dosiegNELA:O

mój brat miał rozciętą brew i nie rosną mu w tym miejscu włosy :) ogólnie to nie spotkałam się aby na bliźnie rosły włosy ,ale ....nie wiem jak tą bliznę masz umiejscowioną ,ale przecież możesz zakryć część blizny włosami z brwi ,po prostu dłuższe wloski musisz mieć w tym miejscu a żeby je lepiej zdyscyplinować aby się nie rozchodziły możesz zastosować taki żel do brwi wygląda jak tusz do rzęs :)

Gość ZuziaM.
Dziękuję ghfssssssss 🌼

Gość ZuziaM.
SKARYFIKACJA dziękuję :) Troszkę mi lepiej jak Was czytam. \dzięki wszystkim ❤️ Forma dosięgła jest również poprawna. Sprawdź zanim poprawisz.

ZUZIA panowie lubią takie swojskie Angeliny Jolie :D im więcej blizn na ciele, tym więcej blizn na duszy, a ta dusza bogatsza :) i nie zmanierowana :)

Gość lkjhgfdfghjk
przynajmniej możesz być pewna że jak któryś z tobą będzie to z prawdziwej milości

Gość lkjhgfdfghjk
przynajmniej możesz być pewna że jak któryś z tobą będzie to z prawdziwej milości

ZuziaM. - tylko na bliźnie nie rosną. Madie - wydaje mi się że dziewczyna chciała szczerej odpowiedzi. Co jej z mojego pocieszenia skoro włosy na bliznach nie rosną. Jeszcze do autorki, tak jak ktoś wcześniej napisał, jest teraz mnóstwo sposobów na kamuflaż, także nie martw się.

Gość lkjhgfdfghjk

Gość lkjhgfdfghjk

Rok temu miałam taką makabryczną przygodę, że kot rzucił mi się na twarz z pazurami.Oczy ocaliłam:o Powyrywał skórę w wielu miejscach i myślałam, że na zawsze już mi to zostanie. Dzis stwierdziłam, że nie ma śladów, pomimo, że rany goiły sie takimi naroślami. Nie martw się, wszystko się z czasem zabliźni, brwi na pewno odrosną. Przecierałam twarz wodą utlenioną , na gojenie puder alantan, a może w aptece coś Ci jeszcze dodadzą.

Współczuję :( może makijaż pernamentny wykonany przez kosmetyczkę pomoże:)

Gość matacz..
to co to za krawic cie szył ? ja mialem rozciete gleboko pod okiem na gdzies 3 cm , tak mnie zeszył znajomy ze nie wiedzialas by gdzie mialem to szycie

Gość ZuziaM.
Dzięki wszystkim :) Maść na bliznę mam z resztą już się z nią pogodziłam jak pisałam wcześniej, ale ta brew mnie dobiła teraz... Justynka_87 mam nadzieję, że u mnie też tak będzie i ta brew chociaż obok blizny odrośnie :(

Gość matacz ,,,
brwi nie odrosną

Gość ZuziaM.
W dwóch słownikach, które są pierwsze na Twojej liście jest ta forma, więc nawet nie sprawdziłaś co wklejasz. Z resztą po co tu wchodzisz? Poprawiłaś mnie, nic sensownego w temacie nie napisałaś i dalej tu jesteś. Na co liczysz? Górala tez poprawiasz jak jedziesz do Zakopanego? Poprawna polszczyzna to jedynie w szkole dziewczyno. Żadnego błędu nie zrobiłam.

Gość kojoij;i
I kto to nie umie czytac ze zrozumieniem?? Przeczytaj jeszcze raz te formy i palnij sie w leb:O:O

neie martw sie, moja kuzynka na blizne na cale czolo, i po latach ledwo co ja widac. kiedys nosila grzywke zeby zaslonic, a teraz ona jest prawie niewidoczna, ze juz grzywki nie nosi i jak nie powie to nikt nie mysli nawet ze tam bylo szyte. co do brwi to nie wiem, ale my laski mamy o tyle dobrze, ze zawsze mozemy sobie dosztukowac to i owo makijazem. glowa do gory. pozdrawiam!

Zuzia, nie wierzę, że mężczyźni się Tobą nie interesowali. Każdy mężczyzna ma inne gusta i dlatego Po to Pan Bóg stworzył różne kobiety, by każdy z nich mógł znaleźć coś dla siebie. P{iękno to naprawdę rzecz gustu. Już trochę minęło od wypadku i pewnie jakoś się pozbierałaś.... Jeżeli jednak nadal masz jakieś kompleksy to przy dzisiejszym rozwoju medycyny chyba operacja plastyczna to nie problem? - Chociaż nie sądzę, żeby to było Ci potrzebne. Jezeli natomiast uważasz, że powinnaś ją zrobić, by lepiej się poczuć, to chyba już dostałaś odszkodowanie na pokrycie tych wydatków. Teraz odszkodowania za wypadki smochodowe są naprwdę duże i starczą nie tylko na operację, ale zostanie jeszcze na wakacje na Hawajach. Jeśli jeszcze nie dostałaś odszkodowania, lub dostałaś niewielkie, mogę Ci pomóc - jestem prawnikiem i naprawdę mam w tym doświadczenie.