Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina_1985

dobry antyperspirant na upalne dni

Polecane posty

Gość karolina_1985

Jakich używacie antyperspirantów? Sprawdzają się w te upały? Poszukuję jakiegoś, który będzie chronił skutecznie przed potem i ładnie pachniał przez cały dzień.

Gość na zawsze przekonana
najskutczneijszy drozszy,a el inne wymiata to kulka VICHY - naprawde waro

Gość aneczka294
ja uzywam z NIVEA ENERGY FRESH (taki niebieski) zapach - trawa cytrynowa.Jest naprawde swietny:) zapach jest cudowny :) delikatny i przyjemny i co najwazniejsze pachne caly dzien :)

Gość jenk
Antidral z apteki -bezzapachowy,używa się go raz na kilka dni ,wieczorem ,po myciu.(nie w dniu depilacji ,bo może szczypać )

Gość ja używam teraz
nivea dry coś tam, wcześniej miałam nivea balance i ten był super ale go wycofali, kupiłam też ten nivea energy fresh bo ładnie pachniał ale nie jest on dobry dla osób które pocą się mocniej antidral też używam raz w tygodniu na noc

Gość kaaattttt11
Vichy jest rewelacyjny.Kupuje go zawsze w aptece.Problem znikł.

Gość olka_parasolka
W takie upały, jakie są teraz trudno, żeby się nie spocić jak mysz... Dlatego myślę, że nawet najlepszy antyperspirant nie będzie Cię w stanie chronić i działać cały dzień, niestety :/

Gość no ok a ja znam taki
FA albo REKSONA może nawet AA się sprawdzi komuś ;) bez zapachowy

Gość mikkimaus
Ja używam Dove. Jest na tyle dobry, że nawet w te upały się sprawdza i mam suche pachy.

Gość babcia jadzia
Adidas rózowy w sztyfcie :)

Gość Mariolkaaaa
w aptece etiaxil naprawde dobry

Gość karolina_1985
Dzięki za tyle podpowiedzi :) Większość z podanych przez Was antyperspirantów już próbowałam. Vichy niestety jest dla mnie trochę za drogi... A te apteczne, które stosuje się co jakiś czas na noc niestety strasznie podrażniają. @mikkimaus - o którym dove pisałaś? antyperspirantu tej firmy akurat nigdy nie miałam, ale wiem, że jest dużo rodzajów. Mogłabyś doprecyzować?

Gość mikkimaus
Ja używam tych z serii Go Fresh, bo uwielbiam takie świeże zapachy. Zdarzało się również, że kupowałam Dove original, jak nie było mojego ulubionego i tak samo dobrze się sprawdzał jak Go Fresh.

Gość volewko
Bardzo dobre są również nowe deo spray eva natura oparte na silikonach i dobrych antyperspirantach.

Gość asdfg
e.va natura nic nie jest dobre,także nie reklamuj

Gość olka_parasolka
Przy takim skwarze, jaki teraz panuje na dworze.30 stopni i więcej, ten dezodorant Dove też się sprawdza? A zawiera alkohol? Mam strasznie wrażliwą skórę pod pachami i powinnam uważać na antyperspiranty z alkoholem w składzie...

Gość kilcia
Ja polecam iwostin lub antidral -oba działają podobnie, z tym ze iwostin jest do skóry wrażliwej i nie podrażnia skóry.Cena jest podobna.Dobre też są antyperspiranty AA. A czy macie coś skutecznego na pocenie dłoni i stóp?

Gość karolina_1985
O tych silnych do stosowania na noc, to już pisałam, że nie wchodzą w grę, a AA niestety też jest drogi :( a przy takich upałach, to antyperspirant zużywa się bardzo szybko :( Do rąk i nóg to już w ogóle nie słyszałam, żeby istniały takie preparaty... A co do alkoholu w antyperspirantach, to wydaje mi się, że teraz już mało który go zawiera... Wszyscy porządni producenci kosmetyków od tego odchodzą.

Gość mikkimaus
Nie wiem jak to jest z innymi antyperspirantami, ale Dove na 100% nie zawiera żadnego alkoholu i jest wyraźnie zaznaczone na opakowaniu.

Gość kilcia
Do karoliny_1985 Nie wiem o jakim antyperspirancie AA mówisz,ale mój kosztuje ok.10 zł.

Tylko Rexona Naturals Fresh. Kocham jej zapach. No i najważniejsze to, że działa nawet w taki upał :D

Gość kwiawunia
Również korzystam z Rexony. Natomiast poza nią, bo sama w sobie niestety ze mną, sobie nie radzi, straszliwie się od zawsze pocę, korzystam ze środka przeciw poceniu się. Ma on formę sztyftu, taki przeźroczysty środek, który znacząco po posmarowaniu zmniejsza ilość wydzielanego potu. Bardzo fajna sprawa, na niego następnie można skorzystać jak przeschnie z jakiegoś dezodorantu etc. Mi pomaga, poza tym kosztuje grosze, ostatnio w taniej aptece Juventy w łódzkiej Manufakturze zapłaciłam za niego kilka złotych dosłownie, a starcza i na pół roku, także polecam jeśli ktoś ma kłopot z potliwością.

Gość olka_parasolka
Irytujące są te reklamy Juventy. Nie wszyscy mieszkają w Łodzi!!! Co do braku alkoholu w składzie antyperspirantu to jeszcze nie jest niestety norma, więc zawsze warto się dopytać. Zwłaszcza, jeśli ktoś ma wrażliwą skórę. Skoro inni dobrzepiszą o dezodorancie Dove, to chyba go kupię, jak mój się skończy, tym bardziej, że ten, którego teraz używam nie do końca radzi sobie z upałami:/

Gość polecam z apteki
dezodorant w kamieniu,taki przeżroczysty,należy go zmoczyc przed użyciem,kosztuje około 19,00 ale wystarcza na ok.6miesięcy.W takie upały niema środka który całkiem blokuje wydzielanie potu ale ten blokuje rozwój bakteri i pot który jednak się wydzieli niema śmierdzącego fetoru.

Gość xcvfdgg
ja uzywam lady spead stick w zelu i jest swietny... ale pamietam ze w wieku dojhrzewania mialam problemy z poceniem sie to uzywalam taka kulke za 5zl i ona nizbyt ladnie pachniala wiec na to dawalam dezydorant ale po tym to nawet kropoeczki mokrej nie mialam jak podnioslam reke na bluzce

Ja używam Lady Speed Stick invisible w żelu.Fakt,że nie hamuje pocenia,ale posmarowałam się nim rano i nawet teraz czuć przyjemny zapach i ani śladu zapachu potu.Podobno najzdrowsze są takie, które nie hamują wydzielania potu a zabijają jego zapach.

Ja kiedyś używałam Herbiny i fakt, pachy miałam suche przez cały dzień.Ale pot to jest naturalna wydzielina organizmu i musi się z niego wydostać.Kiedyś moja koleżanka mówiła mi o problemach z tym związanych, które miała jej znajoma z pracy.Pod pachami porobiły jej się duże, bolesne guzy.Lekarz stwierdził,że właśnie dlatego, że uzywała antyperspirantów blokujących wydostawanie się potu na zewnątrz.

przez dobrych kilka lat uzywalam dove w sprayu, i super, a ostatni skusilam sie na kulke Garniera z mineralami (a kulek nienawidze, bo schną za dlugo) i jest rewelacyjny, polubilam kulki, a wlasciwie ta Garniera tylko ;)