Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina_1985

dobry antyperspirant na upalne dni

Polecane posty

Gość karolina_1985
Widzę, że dopasowanie antyperspirantu to bardzo indywidualna sprawa, bo każda z Was ma inne propozycje ;) W każdym razie ja dziś kupiłam sobie ten dove go fresh zielona herbata+ogórek. Jutro będzie jego wielka próba. Dziś mogę jedynie napisać, że ma super zapach :)

Gość kiwiiii
etiaxil w aptece

Gość mikkimaus
Karolina, no właśnie zapachy z tej serii Go fresh są super i za to ją lubię. Ja najczęściej kupuję cytrynowy, chociaż tak naprawdę wszystkie są ładne, a najważniejsze, że się przez cały dzień utrzymują :)

Gość olka_parasolka
Ja zgadzam się z tymi dziewczynami, które uważają, że najważniejsze, to żeby antyperspirant blokował zapach potu, a przy tym nie zatykał porów. Żeby skóra mimo wszystko mogła swobodnie ''oddychać'' ;)

Gość mikkimaus
Ekspertem w dziedzinie dermatologii może nie jestem, ale najlepsze antyperspiranty hamują pocenie i ładnie pachną i takie jest ich zadanie. Nigdy nie słyszałam aby stosowanie antyperspirantu komuś zaszkodziło.

Gość karolina_1985
Też nie wiem jak to jest z tym 'zdrowym poceniem', dla mnie najważniejsze jest, żeby nie mieć mokrych plam pod pachami i żeby ładnie pachnieć przez cały dzień. I muszę przyznać, że dove spełnił te kryteria. Szczególnie ten orzeźwiający zapach. Nawet koleżanka w pracy się mnie pytała, czym tak ładnie pachnę :))

Gość olka_parasolka
No właśnie... żeby nie mieć mokrych plam pod pachami... jaki aplikator jest Waszym zdaniem najlepszy? Moim zdaniem antyperspiranty w sprayu często się "kruszą" i ubrania są brudna od białych pyłków, z kolei w kulce wydawały mi się zawsze takie ''mokre", więc całkowicie odpadają w walce z mokrymi plamami pod pachami...

no właśnie, a macie jeszcze jakiś patent na to, żeby białe ubrania zwłaszcza, nie żółkły od tych wszystkich specyfików? To tak obleśnie wygląda i ciężko sprać...

Gość szuszka
Nie lubię antyperpisrantów w sprayu. Moim zdaniem nie są zbyt skuteczne a przy okazji brudzą ubranie. Warto zwrócić uwagę na etiaxil, nie używa się go co dziennie tylko trzy razy aplikuje na noc. Niestety działa on silnie podrażniająco, plus jest jednak taki,że przez resztę tygodnia nie trzeba stosować żadnych dezodorantów.

Gość karolina_1985
Nie trzeba stosować żadnych dezodorantów!? eee... wydaje mi się, że jednak trzeba, chociażby po to, żeby ładnie pachnieć przez cały dzień. A co do rodzajów aplikatorów, to chyba najbardziej lubię sztyfty, ale kulki też są okej. Teraz mam ten dove w sztyfcie.

Gość wdwdefrrgtht
adidas 3 - w kulce obecnie uzywam pomaranczowego - tylko one na mnie dzialaja ( a raczej na moj pot)

Gość mikkimaus
Kruszynka, zdaje mi się, że żółte plamy nie są od antyperspirantu, a od potu właśnie. Jeśli masz skuteczny antyperspirant, to taki problem w ogóle nie powinien się pojawić. Osobiście polecam Dove, nie mam po nim żadnych plam, bo się nie pocę :)

jeżeli chodzi o spray to NIVEA, później Lady Spickstick czy jakoś tak. a 10/10 punktów u mnie ma anty prespirant w sztyfcie Lady Spickstick zapach jabłuszka

Gość karolina_1985
Co do tych żółtych plam pod pachami, to zgadzam się w zupełności z tym, że powoduje je sam pot, więc jeśli ma się dobry antyperspirant to problem ten nie powinien się pojawiać. Jeśli natomiast chodzi o białe ślady od świeżo użytego antyperspirantu, to nie ma na to łatwiejszego sposobu, niż antyper. do czarnych ubrań.

A te plamy, to nie od potu, ale od antyperpirantu właśnie, tyle, że od etiaxilu. Na ulotce jest napisane, że może powodować żółknięcie ubrań. A zastosowałam go wieczorem po kąpieli, ale nie bezpośrednio przed pójściem spać i wydawało mi się, że wysechł a tu taki mały surprisik. No cóż, biały podkoszulek poszedł do śmieci. :/

Gość karolinka_1985
A to dziwne, że żółte wyszły od antyperspirantu. To przez to, że etiaxil jest taki silny. To ja już wolę zwykłe, drogeryjne antyperspiranty, ale skuteczne.

Ja od roku stosuje etiaxil naprawde dziala i wart jest swojej ceny :) Inne antyprespiranty typu rexona nivea itd .. wcale nie dzialaja i pozostawiaja biale plamy na ubraniach. A z ponizszych wypowiedzi kolezanek ze etiaxil jest silny to moge wam doradzic ze jest takze do skory wrazliwej ktory mniej uczula ... Ja obecnie stosuje do normalnej :) Naprawde polecam :) 12 ml etiaxilu starcza na ponad pol roku :)

Kiedyś stosowałam Niveę, ale teraz tylko Garnier Minerals, kulka + dezodorant, do wieczora mam spokój, nawet jak się spocę, to delikatnie, a zapach jest ładny przez cały dzień. Antidral i etiaxil dla mnie tak samo ok (przy czym antidral tańszy)

Gość olka_parasolka
No właśnie, przyjemny zapach przez cały dzień to bardzo ważne :) Jeżeli ktoś woli apteczne antyperspiranty i ich stosuje, to i tak, czy tego chce, czy nie, musi na co dzień używać jakiegoś "zwykłego", mam na myśli po prostu taki, kupiony w drogerii, antyperspirantu, żeby ładnie pachnieć :)

ja moge polecic antidral. jest rewalacyjny. powiem Wam, ze ja od zawsze miałam problem z nadmiernym poceniem a antidrala uzywam od roku. W aptece kosztuje ok. 23zł i jest rewelacyjny!!!! wyatarcza na pół roku i ani mimi plamki pod pachami :) szczerze polecam

Gość karolina_1985
Ale jak to w końcu jest z tymi aptecznymi antyperspirantami, trzeba dodatkowo używać 'zwykłego' antyperspirantu? Bo mi się wydaję, tak samo jak olce-parasolce, że dla przyjemnego zapachu przez cały dzień drogeryjny antyperspirant jest dodatkowo niezbędny.

Gość mikkimaus
Moim zdaniem apteczne antyperspiranty to już ostateczność jest. Wydaje mi się, że jeśli nie potrzeba to lepiej ich nie używać. U mnie Dove się dobrze sprawdza :)

Gość karolina_1985
U mnie też się sprawdza ;) Chodziło mi tylko o to, że jeżeli ktoś już ma duży problem z nadmierną potliwością i używa tego silnego antyperspirantu, to na co dzień i tak powinien używać dodatkowo jakiegoś drogeryjnego anty, żeby ładnie pachnieć.

Gość Anthia20
garnier roll on mineralny :)

Gość fioletta m
fa jest dobry ale długo schnie i strasznie plami i dove mi sie też nie sprawdza , tak samo lady speed stick i gillete , AA pod tym względem jest fajny ale jak sie zbytnio spocimy to nie działa, kiedyś był w sprezdaży taki antyperspirant herbina

Gość CiastkoWPolewieCzekoladowej
Lady Speed Stick ten fioletowy żelowy:-) BEST!;-)

Gość tova123
a propos zapachu... i tego żeby pachnieć ladnie..... do tego celu służą m.in. wody toaletowe - o perfumach nie mówię, bo to na wieczór. a dezodorant ma swoje zadanie, więc na jaki jasny gwint używać dwóch jak niektóre tu sugerują ? najpierw apteczny, żeby zadziałał, a potem drogeryjny, żeby pachniał. jak ktoś używa bezzapachowego, to super... może używać dowolnej wody toaletowej czy perfumowanej. Zakładam oczywiście, że w ogóle takowej używa.

Gość kikolos
do tova...:) haha...o tym samym pomyslalam,...ale wiesz jak widac to wiesniary ktore psikaja dezodorantem dodatkowo po bluzeczce zeby ładnie pachniec:O bo o czyms takim jak woda toaletowa lub perfumy nawet nie słyszaly....no ale czego wymagac od gimnazjalistek z mlekiem pod nosem:D:D:D

Gość olka_parasolka
Skoro mowa o Dove... Próbowała któraś z Was antyperspirantu Minimising? Widziałam go ostatnio w drogerii i zastanawiam się, ile jest prawdy w tym, że używając go, włoski po goleniu pod pachami odrastają cieńsze i słabsze...