Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina_1985

dobry antyperspirant na upalne dni

Polecane posty

Gość mikkimaus
Ja tego minimising jeszcze nie próbowałam, ale to może być wygodne rozwiązanie. Nie przepadam golić pach codziennie, bo często robią się od tego podrażnienia i krostki, a z drugiej strony nie lubię się pokazywać z takimi czarnymi kropkami pod pachami :/

Gość karolina_1985
Chciałam jeszcze nawiązać do tego, co wcześniej pisano o tym, że niby ktoś tu nie używa perfum czy wody toaletowej i wydaje się mu, że dezodorant załatwi sprawę. Na pewno nie dotyczy to mnie, bo zdaję sobie sprawę z zastosowania tych dwóch rzeczy. A poza tym chciałam zwrócić uwagę, że dezodorant to nie to samo, co antyperspirant. Chodziło mi tylko o to, że jakoś nie wierzę w to, że jak się ktoś dwa razy w tygodniu na noc posmaruje czymś tam pod pachami to nie musi używać żadnego antyperspirantu na dzień dodatkowo.

Gość olka_parasolka
Masz rację. Wprawdzie nie używałam, ale wydaje mi się wątpliwe to, że dwa razy w tygodniu posmarujesz się jakimś specyfikiem, którego działania nie zmniejszą np. kąpiele? Też widzę różnicę i znam zastosowanie wyżej wspomnianych kosmetyków ;) Mało tego, widzę też zasadniczą różnicę między dezodorantem, a antyperspirantem, co wyżej wzięto za jeden i ten sam kosmetyk...

Gość olka_parasolka
a co do minimising- widzę, że nikt nie używał, spróbuję więc przetestować, jestem ciekawa działania :)

Gość mikkimaus
Skoro zamierzasz kupić ten antyperspirant spowalniający odrastanie włosków, to daj znać jak rezultaty, bo ciekawa jestem bardzo tego wynalazku :)

Gość olka_parasolka
Dopiero c kupiłam ten antyperspirant minimising, więc jeszcze nie mogę za dużo napisać na temat jego skuteczności. Jeśli chodzi o ''konsystencję'' i zapach, to są bardzo podobne do klasycznego Dove.

Gość wicias
Dla mnie deo roll-on musi być bardo delikatny, nie zawierać alkoholu i nie podrażniać. Całkiem niezła jest rolka z biokompleksem lnianym len.

Gość mikkimaus
Olka, nie musisz śpieszyć się z opinią. Daj znać jak zauważysz jakieś rezultaty :)

Czy ktoraś z Was używa antyperspirantu Medispirant? Szukam czegoś na prawdę skutecznego. Wiem, że jest dostępny tylko w aptekach, jest w kulce, pojemność 5O ml. Czekam na Wasze opinie, zarówno pozytywne, jak i negatywne.Z mojego aktualnego antyperspirantu ( NIVEA INVISIBLE ) nie jestem zadowolona. W te upalne dni w ogóle sie nie sprawdził, a i zapach mi nie odpowiada ( opakowanie bialo - różowe ). Napiszcie, czego warto używać, gdy jest tak gorąco, jak dziś.

Na prawdę, nie stosujecie żadnych środków ograniczających wydzielanie potu?!:oTrudno mi w to uwierzyć. Może jednak ktoś się wypowie?

Gość ingiss
Stosowałem różne dezodoranty kulkowe, w sprayu, podobne do Super Deo w sztyfcie, także te wysuwające się jak galareta. W aptece kupiłem Super Deo. Pierwszorzędny dla mnie i ważne. Warto kupować oryginały, a nie wyrzucać kasę na podobne do oryginałów.Zdecydowanie zostaję przy Super Deo, chociaż źle nie powiem o Dove.

Polecam naturalny olejek Afra, który nie zatyka porów i skóra oddycha. Pachnie bardzo długo i intensywnie, dzięki czemu nie czuć zapachu potu. Warto mieć zawsze w szafce olejek Afra, który doskonale nawilża naszą skórę. Ja używam go przez cały rok i zapomniałam już o antyperspirantach i mgiełkach, które pachną tylko prze pierwszą chwilę.