Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pawianus

problemy przy wprowadzaniu pierwszych posiłków

Polecane posty

Witam :) Mam problem bo mój synek skonczył 6 miesięcy i już od około 20 dni podaje mu słoiczki z obiadkami lub deserki z dodatkiem pół łyżeczki kaszy manny. Robię to według tego nowego schematu wprowadzania dziecku glutenu. Problem polega na tym, że synek w nocy ma bóle brzuszka i zaparcia. Kupki są bardzo zbite, prawie takie "dorosłe". Ewidentnie ma problem z załatwianiem się. Synek jest alergikiem i podaje mu tylko te produkty które nie uczulają. Oprócz tego jest na piersi. Wdzień nie widzę tego problemu, a w nocy budzi się z płaczem i robi bączki. Proszę napiszcie jak to jest z Waszymi dziećmi. Pozdrawiam

Gość taka mama dwojki
a co dziecko je przed spaniem?

obiadek je około 12 do 14 max, a potem około 17 je deserek typu jabłko lub brzoskwinie (bo czytałam, że rozluzniają), natomiast przed snem je tylko mleko z piersi

obiadek je około 12 do 14 max, a potem około 17 je deserek typu jabłko lub brzoskwinie (bo czytałam, że rozluzniają), natomiast przed snem je tylko mleko z piersi

Gość a co je na obiadek??
ja ci radze wprowadzac jeden produkt dziennie i obserwowac malego zamiast obiadkow sloiczk jednoskladnikowy przez 2-3n dni i obserwowac czy co nie dzieje do picia woede plus piers

może i mnie zbesztacie po tym co napisze, ale napiszę wam: mój synek ma prawie 3 miesiące, jest karmiony mlekiem modyfikowanym i ja już powoli mu wprowadzam pierwsze pokarmy, jabłuszko ze słoiczka, marchewke z ziemniakiem, zupke jarzynową , kaszki owocowe i mały nie ma żadnych problemów, z dnia na dzień rośnie w oczach, bardzo mu nowe jedzonko pasuje, jak go położe spać o 21.00 to budzi się dopiero ok 5.00 nad ranem. Wszyscy mówią żeby się nie spieszyć z tym wprowadzaniem pokarmów stałych, ale ja już zaczęłam i widzę, że wszystko ok.