Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marystuart

3latek a delegacja na rok, na wschód

Polecane posty

nie wiem co robic, syn dopiero uczy sie mowic po polsku, a tu niby intratna propozycja, miasto nad morzem czarnym. i chcialabym i boje sie. czy mialyscie podobne dylematy? pytanie oczywiscie do tych, ktore musialy wyjechac z maluchem na dluzszy czas.

Gość nie zstaassie jedz!

Gość nie zastanawiaj sie jedz!
to jest idelany mozmnt, maly jeszcze nie chdodzi do szkoly, szybko odnajdzie sie w nocym srodowisku. moim zdnaiem super sprawa.

Ja co prawda nie wyjeżdżałam z dzieckiem za granicę,ale Tobie radziłabym wyjechać . Dziecko szybciej się nauczy języka niż dorosły,szybciej się przyzwyczai do nowego miejsca . Gorzej by było gdyby dziecko było starsze i nie chciało jechać,bo tu by miało szkołę kolegów/koleżanki . Jedź jeśli masz taką okazję ! Powodzenia .

przeciez to tylko na rok,wiec dzieciak jezyk moze tylko liznie..a jak ty bedziesz mowic do niego po polsku,to wszystko bedzie ok:)

powiem szczerze, ze sama bardzo bym chciala - cieply klimat, palmy, morze, tylko boje sie, ze mały mi sie wycofa językowo - no ale racja w sumie bede przeciez caly czas mowic po polsku, a tam pewnie sie jakos oswoi z nowym jezykiem.