Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fe fe 21

Matka chce żebym jej oddała pieniądze!

Polecane posty

Gość fe fe 21

Moja mama wszystko co ma[działki na wsi, dom,akcje] wszystko to oddała mojej siostrze a mnie nic. Pożyczyła mi ostatnio pare tysiecy, podobnie jak siostra i obie domagały się bym im to oddała. Wściekłam się i powiedziałam że mnie też z rodzinnego majątku się coś należy a do siostry jeszcze palnełam że to ona będzie się opiekowała matką gdy ta będzię już całkiem stara.

Gość saleminka88
sama napisałaś "pożyczyły" wiec amsz odpowiedź dlaczego chcą byś oddała,pieniądze na ziemi nie leżą ...

masz 2 wyjścia i żadne nie jest dobre albo będziesz się kłócić o swoją część majątku albo oddaj im te pieniądze i zupełne się odetnij od rodziny bo wątpię aby udało się wam pogodzić

Gość fe fe 21
Właśnie pożyczyły, więc teraz co zrobie to zerwe z nimi kontakt a te pieniądze mi się od nich należą. Co to znaczy by matka działki(które dostała po swoich rodzicach a moich dziadkach) dała tylko jednej córce. Dziadkowie mnie woleli od mojej siostry a dom? To jest krwawica naszego ojca, jest duży i należy mi się połowa domu. Ojciec zawsze lubił mnie bardziej od siostry. A akcje które matka ma? tylko ma jej córka dostac?

Pieniadze powinnas zwrocic skoro to pozyczka. Co do dzialki, domu i in. dóbr możesz się o to sądzić z siostrą.

Gość fe fe 21
Tylko matka zrobiła tak że ja po jej śmierci nie będę już miała nic do powiedzenia. Wszystko dała tej jednej córuni która teraz przychodzi do domu pijana, ma bogatego męża dobrze zarabiającego i w dodatku dwójke dzieci którymi nasza matka się zajmuje.

Gość sondujący nastroje społeczne
upozoruj wypadek siostry i wsio

Gość ale wy nie macie pojęcia
jeśli masz trudną sytuację finansową a ona ma dobrą sytuację finansową, to w każdym momencie możesz ją pozwać o alimenty, bez względu na twój wiek i to, czy się uczysz czy nie. dowiedz się dokładniej bo takie prawo jest ale pewne wymagania trzeba spełniać.

Gość pieniadze oddaj
a co do domu idzialki ja bm sie prcesowala z siostra albo dostaniesz polowe tego co ona albo niech cie splaci i po sprawie.

Gość fe fe 21
Zasłużyłam na majątek bardziej niż siostre, ja tam nie przychodze do domu pijana. Od zawsze matce pomagałam gdy była taka potrzeba, teraz nie mieszkam w tym domu a moja matka mi mówi że powinnam przyjdź do nich i im okna myć bo moja siostra pijaczka musi odpocząć. Kiedyś tak się wkurzyłam że gdy moja siostra leżała pijana na ulicy to odmówiłam matce pomocy by po nią iść. Ona chciała żebyśmy obie ją przyprowadziły do domu.

Gość masz racje...
należy ci się:)