Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monisiaaa5

Kruche życie...

Polecane posty

Siemka! Miałam ogromny problem z chlopakiem... bylismy razem rok, ale poznalam innego i przestalam go kochac... wiele razy mowilam mu ze nie chce z nim byc, bo kocham innego ale go to nie obchodzilo i chcial byc ze mna za wszelka cene... mowil ze sie dla mnie zabije, ale nie wiedzialam ze bedzie do tego zdolny... ;(((( noca, w swoje imieniny z dnia 30-31.06 powiesil sie [*] ;((( strasznie to przezylam ;((( jak powinnam zareagowac jak mowil ze sie zabije??! bo to przeze mnie ;((( powinnam z nim byc? nawet jak go nie kochalam?

Chłopak postąpił moim zdaniem najbardziej egoistycznie jak tylko można. Bo jak można pozostawić kogoś na całe życie z potwornymi wyrzutami sumienia? Dobrze wiedział, że będziesz się obwiniać- i o to mu pewnie chodziło. Ja uważam, że nie należy niczego robić wbrew sobie- kochałaś innego. Unieszczęśliwiłabyś siebie do końca życia o ile by cię nie zostawił za jakiś czas. Po prostu nie chciałaś z nim być, w koncu serce nie sługa. To jego sprawa, że nie mógł się z tym pogodzić. Nie uważam, żeby to była twoja wina. Chłopak był słaby i zbyt wielkim egoistą, żeby uświadomić sobie ilu osobom zniszczy życie.

a jak trzeba zareagowac na to gdy chlopak mowi ze sie zabije? bo wielu juz tak mi mowilo, ale to bylo puste gadanie aby postraszyc dlatego zareagowalam gdy on tak mowil...

Szczerze mówiąc to nie wiem, ale na twoim miejscu zareagowałabym tak samo tzn. uznałabym to za puste słowa. Bo tak też jest najczęściej, stosując szantaż emocjonalny chciał wymusić na tobie uczucie. Wiesz co ci powiem, normalnie dostaję agresora jak sobie pomyślę, co ten chłopak zrobił. Moim zdaniem to nawet nie był zakochany, to po prostu obsesja, choroba.

Gość to chyba prowo
bo jak można zabić się w noc której nie ma....czerwiec ma 30 dni :) Jeżeli to pomyłka a miał być maj np. to współczuję ;(

Kruche zycie ladny temat:) ja postapilabym tak jak ty wiec nie mozesz miec do siebie zalu on byl slaby psychicznie, myslal tylko o sobie i swoim bolu to egoistyczne, ze nie pomyslal o uczuciach rodziny i twoich. wspolczuje