Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwas

tsh i ft4 pod koniec ciazy i niedoczynnosc tarczycy

Polecane posty

Gość qwas

Mam pytanie do kobitek w ciazy ktore maja niedoczynnosc tarczycy i sa juz w 3 trymestrze.Jakie macie wyniki tsh i ft4 i jakie dawki bierzecie euthoryxu?pytam z ciekawosci.Ja obecnie jestem na dawce 125 moje ostatnie wyniki to ft4 - 15 przy normie (9-21) a tsh 0.04 przy normie (0.35-5.00)tsh mi strasznie opadlo ale moj endo twierdzi ze w ciazy tsh nie bierze sie pod uwage tylko trzeba ft4 utrzymac w normie.

Gość qwas
czy jest tu jakas mama z niedoczynnoscia tarczycy?

Gość 1515151hkjbjh
Ja i mój endo patrzymy tylko na tsh w ciazy. Mam teraz 2,37 i biore dawke od pon do czw 100 i od czw do niedz 75 ?Dziecko we mnie zdrowe jest. jestem w 36 tc

moj endo tak jak autorki,mowi ze patrzymy na ft4 ,moje niestety spada caly czas ja mam dawke 150 od kilku dni..tydzien ciazy 30..

Gość heh moje ostatnie wyniki to
TSH 3,35 a FT4 1,00 przy normach 0,8-1,30 (oczywiscie niedoczynność) to wyniki z 24tc teraz jestem już pod koniec 27tc i przyjmuję dawkę euthyroxu 37,5 czy to nie jest za niska dawka?????? jak czytam jakie dawki Wy przyjmujecie, to jestem w szoku, że mój lekarz zalecił mi tak niska dawkę:O napiszcie coś

Gość jeszcze raz w górę
:)

Gość moja lekarka patrzy glownie na
ft4

Gość przed ciążą
- wrzesnień TSH 3,75 pierwsze tyg ciąży 5,2 ( :() dizś - 39 tc 1,7 :) pierwsze 2 m-ce euthyrox 50, potem - do dziś 75 Mi lekarka mówi ze idealnie. po porodzie mam wrocić do 50 i zrobić badania