Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :():

zwolnienie dyscyplinarne

Polecane posty

Witam zwolniono mnie dyscyplinarnie ze stazu za nieprzestrzeganie regulaminu:/ przylapano mnie jak wpuszcilem pare osob do miejsca tylko dla upowznionych nie ma szans zeby to zmienic czy bede mial jakies konsekwencje?? czy znajde legalna prace?? jestem doslownie zalamany ale byłem głupi.......

???

Gość nickonicko2010
będzie ciężko z nową pracą,to oczywiste,zwolnionym dyscyplinarnie pracodawcy nie ufają ... http://tnij.org/nokautsztanga

masz 14 dni od podpisania zwolnienia na odwołanie się do sądu pracy i tam zazwyczaj dochodzi do porozumienia i zmieniają zwolnienie dyscyplinarne na porozumienie stron a poza tym szukając następnej pracy nie musisz ujawniać że pracowałeś tam i tam, tracisz na doświadczeniu po prostu

ale czy staż tez sie do tego wlicza??

Gość wymarzona
jedyne wyiscie to ukryc to,ze kiedykolwiek odbywales ten staz,poprostu nie dawaj swiadectwa pracy,tak sie zachowuj jakbys tam nigdy nie pracowal.

Gość wymarzona
do czego sie ma wliczac?

nie chce wchodzic na zadne sprawy sądowe :( ciekawi mnie tylko czy staż tu jest traktowany jako praca i czy będą konsekwencje??

nie musisz ujawniać, że odbywałeś w tym miejscu staż i konsekwencji żadnych mieć nie będziesz

Gość wymarzona
no jest traktowany jako praca,a konsekwencje to juz masz,ze dostales dyscyplinarke,o jakie konsekwencje jeszcze Ci chodzi? Skoro nie chcesz oczyscic sobie papierow przed sadem,to tylko pozostaje Ci ukrycie faktu,ze kiedykolwiek odbywales ten staz,poprostu nie pokazujesz i nie mowisz potencjalnemu pracodawcy,ze pracowales. Traktuj to tak jakbys zaczynal od nowa.

a czy jesli bede chcial pracowac legalnie to czy oni nie zasiegna informacjii na temat mojej pracy to urzędu?? czy cos?

albo jesli nawet dostanę tą prace i po jakism czasie znajde inna to dostaje nowe swiadectwo?? czy dopisują do tamtego??

świadectwo zawsze dostaje się nowe:/ i nikt nie będzie żadnych opini z urzędu pracy chciał

Gość wymarzona
o boziu,z kasdej pracy dostajesz osobne swiadectwo pracy za okres w ktorym pracowales w danej firmie,jesli sam nie ujawnisz tego trefnego swiadectwa pracy,to nikt sie nie dowie ani tez nie sprawdzi,bo jezeli powiesz,ze nie pracowales,to beda Cie traktowac jako pracownika zaczynajacego dopiero prace,pomysl zesz logiczne troche,to naprwde tak ciezko pojac?

sory ale zalamany jestem i mam takie cisnienie w glowie z enie mysle:(

Gość wymarzona
ok,wybaczam. Napisz mi jeszcze czy to Twoja pierwsza praca byla?,a w ogole dlaczego nie chcesz sie odwolac do sadu pracy?,przeciez to nic Cie nie kosztuje,a z pewnoscia sad by nakazal pojscia na ugode,wiec jesli nie minelo jeszcze dwa tygodnie od zwolnienia to przemysl ta opcje. A to zwolnienie to juz dostales,czy dopiero maja Ci wreczyc?

tak to moj pierwszy staż, a nie chce isc bo szef nagadał takie rzeczy na mnie ze glowa mala 80% wyssane z palca nie chce wogle miec z tym doczynienia a pozatym juz to wystawil:/

tak to moj pierwszy staż, a nie chce isc bo szef nagadał takie rzeczy na mnie ze glowa mala 80% wyssane z palca nie chce wogle miec z tym doczynienia a pozatym juz to wystawil:/ zresztą wiem ze to moja wina i ja zawinilem więc....

Gość wymarzona
czyli jeszcze nie wreczono Ci tego zwolnienia,wiec jest szansa,ze tylko Cie nastraszyli,moze nie beda az tak wredni,zeby Ci popsuc start w pracy na przyszlosc,ja tam wierze,ze tak wlasnie bedzie,a jesli nie,to tak jak pisalam Ci wczesniej,musisz zapomniec,ze tam pracowales,i w nowej pracy mowic,ze to Twoja pierwsz praca ze nie pracowales nigdzie wczesniej i juz,bo nie ma innego wyjscia,ja jednak mam cicha nadzieje,ze tylko Cie potraszyli i dadz Ci normalne wypowiedzenie,przeciez nikt nie bylby tak wredny zeby na poczatku kariery zawodowej dawac wilczy bilet.

tez mam taką nadzieję jednak ten czlowiek jest zawistny :( pozatym mieszkam w malym miescie wiec bedzie trudno:( ale dzieki za podtrzymanie na duchu :)

Gość wymarzona
wiesz co,skoro wyraziles skruche i powiedziales o tym szefowi,ze zdajesz sobie sprawe,ze to Twoja wina i jestes tego swiadomy,ze nie powinienes w ten sposob sie zachowac,to z pewnoscia jest szansa,ze nie da Ci dyscyplinarki,mowie Ci ze tylko Cie postraszyl zebys mial sie czym zadreczac,a w konsekwencji wreczy Ci normalne wypowiedzenie,zobaczysz,choc z drugiej strony masz juz pierwsza nauczke,ze nalezy zawsze postepowac zgodnie z panujacymi przepisami i zasadami w danej firmie czy zakladzie,ale o tym to chyba juz wiesz. Nie martw sie wszystko dobrze sie skonczy,ide o zaklad,ze bedzie tak jak mowie.

oby :) chociaz szczerze w to wątpie, ale dzieki bardzo