Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MalutkaNS

Moj ostatni okres mial miejsce 18 maja.

Polecane posty

Ostatni okres mialam 18 maja. Wykonalam 4 testy ciazowe i wszystkie wyszly pozytywnie. Czy jest mozliwosc ze to pomylka czy naprawde jestem w ciazy.Co mam robic..?

Gość czekac na porod

Gość jestem jestem
zapisac sie na wizyte i to szybko.......!!!! A w ciazy jesten napewno........

4 testy napewno sie nie myliły...:) gratuluję napewno bedzie dobrze i zycze zdrówka:)

byylam u lekarza czy dni po wykonaniu testow..ktore zrobilam tydzien od spodziewanej miesiaczki..niestety przebadal mnie tylko rutynowo..nie wykonal usg ani nic...pow ze tesy sa nieomylne..i powinnam traktowac to jak ciaze.. nie zalecil zadnych lekarstw...kwas foliowy kupilam na wlasna reke..nie pow mi co moge robic..jak sie odzywiac..:/

Gość jestem nowa;)
skoro nie bylas zadowolona z wizyty to dalczego nie poszlas do innego!!?? przeciez szereg badan musisz wykonac a i usg powinno byc!!

Gość gość
Super lekarz :P Ja poszłam 1 raz na wizytę do lekarza w 10tyg. i potwierdził ciążę :) Dał skierowanie na badania i kazał iść na usg :)

zapisalam sie na wizyte 20 lipca...ale niestety do tego samego lekarza..chcialabym wiedziec o co moge pytac..czego moge wymagac..i jakie sa moje prawa..?

Gość gość
1 wizyta = badanie usg dopochwowe w celu stw ciąży :) nic nie boli

Gość gość
Malutka kobieta w ciąży ma prawo do bezpłatnej opieki (tzn., nawet bez ubezpieczenia) NFZ musi pokryć koszty (samej wizyty) i tego co będzie później w szpitalu, ale niektóre szpitale i przychodnie wymagają zaświadczenia o ubezpieczeniu, chociaż wbrew prawu :) Musisz poprosić go o stw ciąży na monitorze!! A nie przez zwykłe testy! Potem badania mocz, morfologia, cukrzyca, żółtaczka, choroby weneryczne. Między 11-14tyg, musi byc wykonane usg genetyczne w celu wykrycia wad płodu. Po otrzymaniu wyników lekarz powinien założyć kartę ciąży, która będzie Ci potrzebna w szpitalu.

Gość gość
Oczywiście mowa o leczeniu państwowym :) Prywatnie to zawsze się płaci (nawet za skierowania). U mnie usg wynosi 120zł (11-14tydz). USG dopochwowe - lekarz wkłada sondę przez pochwę i na monitorze widać wtedy malucha :) Jak byłam w 10tyg. to było widać już praktycznie wszystko, główkę, nóżki, rączki :)

Bo jezeli chodzi o wszystkie mozliwe objawy to w moim przypadku sa to jedynie brak okresu..bolesnosc piersi zwlaszcza w dolnych okolicach..bole w dole brzucha..i czasami jestem zmeczona...

Gość dsafassda
Tak i to jak najszybciej :)

Gość dsafassda
w ciazy zawsze brzuch pobolewa jak na @ :) masz normalne objawy ciaz a ile masz lat?

wiec powiem ze zadam usg Lekarz powinien je wykonac od reki..podczas wizyty..?Bez zadnych zapisow na inny termin..?

Gość Mariolkaaaa
w ciazy jestes napewno a lekarza zmien natychmiastowo

w takim razie zazadam usg.. Lekarz powinien wykonac je od reki podczas wizyty..? Be jakis zapisow na innny termin..?

w takim razie zazadam usg.. Lekarz powinien wykonac je od reki podczas wizyty..? Be jakis zapisow na innny termin..?

Gość hoojka
Tak już se powinna robić test od razu w dniu oczekiwanej miesiaczki, a na nastepny dzień do ginekologa - a jak jej powie "chyba ciąża, niech pani przyjdzie później" - to do innego, bo przeciez wiadomo, że taka cieżarna wie lepiej, kiedy i jakie badania! Ja miałam ostatni okres 20 maja i do lekarza pójde za tydzień albo dwa, bo wczesniej nie ma po co. Tez mam taką znajomą histeryczkę, która w czasie ciąży kazała sobie prawie co tydzień usg machen. Super sprawa. Lekarz sobie zarobił, ale na koniec miał jej dosć i wyraźnie jej powiedział, ze jak nie bedzie jakichs bólów czy coś, to NIE WCZEŚNIEJ niż za rok na wizytę