Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MalutkaNS

Moj ostatni okres mial miejsce 18 maja.

Polecane posty

Gość matutka a ty czasami
to co pierdolisz ze masz 18 lat jak masz niecałe 16 dziezcynko????!!!! zal mi ciebie

zal mi Ciebie ze sie wypowiadasz wogole mnie nie znajac..to jest raczej troche nielogiczne...Nawet mnie nie znasz...

Gość malutka a ty czasami
wlasnie ze cie znam dzieczynko :)

zreszta nie zamierzam wdawac sie w jakies dziwne dyskusje..ktos tu sie chybe troszke osmieszyl..no ale coz...

MalutkaNS, nieważne ile masz lat, ważne że powinnaś być traktowana przez lekarza jak każda inna ciężarna. Czyli jeśli ten nie zrobi Ci USG i nie zleci badań, to natychmiast idź do innego. To czy lekarz jest dobry to subiektywne odczucie. Ty nie każdego możesz lubić, i nie koniecznie możesz dobrze się przy tym konkretnym lekarzu czuć. Bez problemu na NFZ możesz dostać się do innego lekarza. Spróbuj może też przy rejestracji zaznaczyć że jesteś w ciąży i zależy Ci na szybkiej wizycie bo już drugi miesiąc a dalej nie miałaś żadnych badań. Powodzenia.

wiem ze tak powinnam byc traktowana...ale lat mam 18 a ktos tu mnie najwyrazniej z kims pomylil.... bo skoro mam 16 lat..to jakim cudem przyjeli mnie bez doroslego opiekuna i jakim cudem otrzymali dowod...dosyc nielogiczne ze strony osoby ktory wyskoczyla z takimi insynuacjami..

blad..nie mam na imie dagmarka..a z Nowego Sącza jestem..bardzo prosze o nie kojarzenie mojego pseudonimu z innymi osobami...wybralam taki bo poprostu mi sie podobal

Gość mama1986
Zaraz pęknę ze śmiechu. Od dawna jesteś w ciąży,zacznij kompletować wyprawkę i idź do lekarza,założyć kartę ciąży. O ile ten cały wpis to nie żart:)

j pierdole zaraz mnie szlag trafi..jest tu ktos normalny..?!?!Nie wime kim jest ta dagmarka co ja mam swoje zdjecie o dowod przeslac co niektorym osoom..Poprostu smieszne!!!!!!!Jest ktos kto nadal moze cos mi doradzic w sprawie ciazy...?

masz 18 lat a boisz sie powiedziec matce? takie masz do niej zaufanie? kochać się z chlopakiem nie bałas a powiedziec matce to tak ? 18 lat i taka nieodpowiedzialna

boje sie powiedziec tylko dlatego ze nie wiem jaka bedzie jej reakcja... zreszta zamierzamy to zrobic jak tylko moj chlopak wroci za 1.5 tyg...

co doradzic? to tu mozna ejszcze doradzic? jestes w drugim miesiącu ciązy . wiec nie wiem co tu jeszcze doradzac ?

no nie wiem poprostu chcialam uzyskac kilka rad na temat odzywiania sie itp..

odżywiania? zero alkoholu papierosów, i to wszystko ewentualnie idziesz do apteki i prosisz o suplement diety dla kobiet w ciazy. moja mama jak urodziła mojego brata miala 19 lat, ja mam 18 , a w jaki sposób doszło do 'wpadki' ?

narazie musze uciekac z forum pewnie wejde tu wieczorem..wszystkim zyczliwym dziekuje za rady

Gość bra1984
niektore osoby na tym topiku to sie osmieszaja mam na mysli co dokuczja droga autorko:powinnas unikac alkoholu papierosow,nie jesm plesniowych serow,surowego miesa typu tatar,jesc duzo owocow i warzyw lykac kwas foliowy

spokojnie... tez zaszlam w ciaze jak mialam 18 lat:) teraz mam cudownego meza i jeszcze lepszego syneczka:) moi rodzice sa wyrozumiali wiec nie bylo zle tzn mieli zal ale tak ogolnie to szybko przeszlo:) a teraz sa super dziatkami... stalo sie i nie ma co plakac malutka... porzede wszystkim nie pij alkoholu ani nie pal papierosów. wyrzekaj sie kawy i pepsi itp. bo zawieraja kofeine... jedz duzo warzyw i owocow:) kup witamy dla kobiety w ciazy. nie opalaj sie na solarium:/ nie cwicz intensywnie... i sie nie stresuj, bo urodzisz nerwusa:) zmien lekarza na pozadnego... on ci odp na wszystkie pytania.

Gość barbara1984
i przedewszystkim sie nie stresowac i cieszyc sie tym (jak sie okaze na 100%)ze nosisz pod seruszkiem owoc milosci!!!!zycze powodzenia

1.5 tyg jak wroci chlopak :) Pewnie nie wroci wcale :) i zostaniesz sama z dzieckiem :) znajac polskie realia ;D Tak zapytam zabezpieczaliscie sie ?? Lepiej powiedz teraz rodzicom niz pozniej beda mogli wszytsko zaplanowac,odlozyc pieniazki czy cos..

nawet gdyby miala te 16 lat to nie podow zeby wyzywac ja od razu . oj ludzie.. autorko zycze duzo zdrowia dla Ciebie i dla malenstwa. jak bedziesz miala jakies pytania to pisz;)

Gość ytytytyty
dochodzenie se suki zrobiły....co je to obchodzi...laska zadała pytanie i tyle.

chlopak wroci..napewno//znamy sie 5 lat..wyjechal tylko z tata..:)Dziekuje bardzo za slowa wsparcia..:)No wlasnie apropo coli to nie wiedzialam ze nie mozna i wypilam ostatnio pare razy..ale mam nadzieje ze az tak nie zaszkodzi...wogole mam dziwne smaki..bo dawniej dalabym sie pokroic za slodycze typu ciastka lody czekolady itp..a teraz jakos mnie ni ciagnie...wole ostre sosy..i wogole strasznie mi ostatnio pomidory smakuja non stop je jem..:)

a apropo dochodzenia mojej tozsamosci..wcale sie tym nie przejmuje..nawet nie znam tej dziewczyny za ktora mnie biora.. no coz..kazdy moze sie pomylic...ale poczulam sie troche dotknieta tym faktem..bo nie jestem osoba ktora dlugo szperalaby po interneie zeby znalezc jakies sensowne forum tylko po to zeby sobie porobic jakies glupie zarty...po za tym..ehh..brak mi slow co do kultury co niektorych...dlatego pozostawie to bez komentarza...