Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddsadds

czy wierzycie w takie sytuacje? ciaza

Polecane posty

Gość ddsadds

ogladacie na discovery T&L program ciaza z zaskoczenia??wierzycie w takie przypadki ze babka do samego porodu niema pojecia ze jest w ciazy??Bo mi cos se nie wydaje...a moze znacie osobiscie takie podobne przypadki???

Gość ja znam tylko taki
że moja koleżanka nie wiedziała o ciąży do piątego miesiąca... I to już jest dla mnie co najmniej dziwne, a co dopiero do końca ciąży....

Gość ja urodziłam dziecko
i dopiero jak miało 6 lat to do mnie dotarło :classic_cool:

Gość w pewnym sensie wierzę
mam strasznie grubą sąsiadkę i czy w ciąży czy już po porodzie i tak nie widzę różnicy ostatnio przeżyłam szoke bo zobaczyłam ją spacerze ze starszym synkiem i z wózkiem z niemowlaczkiem..... a ja w ogóle nie zauważyłam że ona była w ciąży.... no ale z poprzednią jej ciążą też się nie zorientowałam bo dziewczyna waży z 90 kilo przy 160 cm wzrostu

moja kolezanka nie wiedziała( podobno ale w to nikt nie wierzy) do dnia porodu a urodziła w 8 msc:) a dwa dni wczesniej bylismy razem ze znajomymi na wakacjach tygodniowych piła paliłą przez cała ciaze i co? dziecko zdrowe jak naarzie

Gość ja znam tylko taki
no ja rozumiem, ze osoba postronna może nie poznać, ze ktoś jest w ciąży, ale jak dana kobieta może nie wiedzieć>???

Gość hndnnhh
Proponuje zainteresować się psychologią bo ta dziedzina już potrafi wytłumaczyć takie przypadki...

Gość monika0484
ja jakos w to nie wierzę. Roumiem ze mozna nie mieć zadnych objawow ciazy , ale ruchy dziecka to chyba kazda czuje jak nie wczesniej to juzn apewno w bardziej zaawansowanej ciazy? Jak mozna to przeoczyc?

ja tak myslałam nad tym i doszłam do wniosku ( o mojej kolezance) ze tak: ona codziennie piła alkochol( dzien w dzień) moze to przez ten alkochol dziecko było otumanione i ruchy nie były tak wyczuwalne ( ona tez jest osoba z tych puszystych)

Gość ja znam tylko taki
a co z moja znajomą? szczupła, niepijąca, dwie ciąże miała za sobą, wiec chyba wiedziała z czym to się je i jakie są objawy....

do piatego miesiaca ja nie mialam zadnych objawów oprocz tego ze nie miałam miesiaczki :) a brzuszka wogole tez nie mialam byłam plaska

Gość ja znam tylko taki
żadnych??? ale chyba wcześniej sie zorientowałaś :) Myslałam, ze ruchy dziecka czuje się wcześniej...

o ciazy wiedziałam odrazu od 4 tc i odrazu poszłam do ginekologa:) a ruchy delikatne poczułam okolo 5 msc:) a tak sie czułam jakbym w ciazy nie byłam

Gość ja znam tylko taki
No ale wiedziałaś, choćby po braku miesiączki, a inne co- nie zauważają tego? :D czy nie chcą zauważać??? ;)

Gość ja znam tylko taki
Moja inna znajoma testu nie robiła do szóstego miesiąca, i tyle samo czasu nie była u lekarza nawet- mimo rosnącego brzuszka, braku miesiaczki i tak dalej. Ona właśnie bała się oczywistego...

Gość ddsadds
no tak ale te babki z programu sa wielce zdziwione jak zaczyna sie porod i zapieraja sie ze w ciazy nie sa....byla taka jedna co ja brzuch bolal, wziela to za zatrucie pokarmowe, poszla do lazienki na kibelek, usiadla i nagle wylecialo z niej dziecko, ona przrazona co sie dzieje siedzi dalej a tam drugie wychodzi....no luuudzie, w takie bajki to juz nie uwierze...

Gość ddsadds
no tak ale te babki z programu sa wielce zdziwione jak zaczyna sie porod i zapieraja sie ze w ciazy nie sa....byla taka jedna co ja brzuch bolal, wziela to za zatrucie pokarmowe, poszla do lazienki na kibelek, usiadla i nagle wylecialo z niej dziecko, ona przrazona co sie dzieje siedzi dalej a tam drugie wychodzi....no luuudzie, w takie bajki to juz nie uwierze...

Gość ddsadds

Gość ddsadds
soorki za tyle wpisow...he

ddsadds - oglądałam chyba ten sam odcinek, co Ty, chyba, bo w tym co ja oglądałam wyszło jedno i koniec :D Natomiast prawie wszystkie te sprawy mają jedną wspólną rzecz, a mianowicie albo te laski usłyszały od lekarza, że nie mogą mieć dzieci czyli zupełnie tego nie brały pod uwagę albo brały antykoncepcje i prowadziły imprezowy tryb życia, czyli pewnie dużo alkoholu, o ile tylko alkoholu... Ja mam koleżankę która ponoć dowiedziała się w 7 miesiącu, co prawda jest bardzo przy kości i może przez to czuła później ruchy dziecka, choć i to nie jest regułą, bo Siostra mojego Faceta poczuła pierwsze ruchy w 25 tygodniu!! A jest szczuplutka, więc pojęcia nie mam od czego to zależy. Natomiast wszystko to bije Mama mojego Chłopaka, która poszła w czwartym miesiącu ciąży do lekarza, bo coś jej się w brzuchu ruszało :D No ale Ona ma usprawiedliwienie, bo wtedy chyba jeszcze testów ciążowych nie było ;)

moja znajoma zorientowala sie, ze jest w ciazy w 29 tygodniu miala mniej wiecej co miesiac plamienia i myslala, ze @ dostaje i przytyla tylko 4 kg przez ten czas wiec w jakims sensie jest to mozliwe...

Gość thrthth
To się nazywa CIĄŻA ZAPRZECZONA. Kobieta taka jest tak bardzo nie gotowa na dziecko i nie chce być w ciąży, że podświadomie lekceważy wszystkie sypmtopmy ciąży i najzwyczajniej ich nie widzi. U takich kobiety brzuchy i dzieci są mniejsze, występują comiesięczne plamienia. Psychika robi swoje i u takich kobiet nawet osoby postronne nie sa w stanie dopatrzyć się ciąży. Jednym słowem taka kobieta nie dopuszcza do siebie faktu, że jest w ciąży lub że może w niej być. I jej zdziwienie - jest naprawdę autentyczne gdy przychodzi moment porodu bo jej podświadomość skutecznie zablokowała tą opcję. Na takiej samej zasadzie działa CIĄŻA UROJONA. Kobieta która w niej jest z kolei tak bardzo chce być w ciąży że wmawia sobie ją tak skutecznie że ma wszystkie ciążowe objawy takie jak mdłości, zachcianki kulinarne. Zatrzymuję się miesiączka. Niejednokrotnie pojawia się ciążowy brzuch, u niektórych kobiet organizm nawet zaczyna produkować mleko. Tylko że taką postać ciąży urojonej to już leczy się farmakologicznie.