Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2121

Problem ze starszym dziadkiem.

Polecane posty

Gość 2121

Dziadek to podkreśla że ja powinnem być mu wdzięczny że się przez 16 lat mną opiekował i opiekuje. Nie znam swojego ojca, zostawił moją matke przed moim urodzeniem a mój dziadek był tyranem. Na każdym kroku kontrolował moją mame, z czasem zaczął kontrolować nawet mnie, jeszcze twierdzi że to jego obowiązek a to jest uciążliwe dla wszystkich

Gość no i ma staruszek racje
mieszkacie w jego domu-jesteście jego własnością.

Gość jego własnością
dobre sobie :D Lecz się człowieku :O

Gość 2121
najgorsze jest to że co noc zagląda do mnie do pokoju i dobiera się do mojej pupci

Gość to się dziadek dochrapał władz
dochrapał sie włądzy kosztem czyjegoś neiszczęścia (tego że twoja mama została samotną matką) całkeim typowy despota..... nie martw się czas zrobi swoje a ty kiedyś będziesz miał własny dom i będziesz niezleżny

Gość to się dziadek dochrapał władz
dochrapał sie włądzy kosztem czyjegoś neiszczęścia (tego że twoja mama została samotną matką) całkeim typowy despota..... nie martw się czas zrobi swoje a ty kiedyś będziesz miał własny dom i będziesz niezleżny

Gość 2121
Przecież on przez takie zachowanie robi tylko wszystkim krzywde, kontrolował moją mame gdy była niepełnoletnie, okey. Rozumiem. Ale z kontrolowaniem już mojego życia to już przesada, on nie jest moim ojcem tylko moim dziadkiem i nie powinien tego robic.

Gość damianka
Wytrzymaj i nie nabieraj do głowy. Jeszcze trochę, a potem, to on Ci może nagwizdać. Jeszcze przyjdzie taki czas, że Ty będziesz kontrolował jego. :D

Gość takie życie ale pamiętaj że
dziadek jest dla ciebie świetością!!! napewno cie kocha.

Gość jeszcze dwa lata i się wyprowa
dzisz:) i uciekaj od swojego dziadzia jak najdalej bo twoja matka niestety tego nie zrobiła.

Gość FREEpalestine
2121 a co masz konkretnie na mysli mowiac, ze kontroluje Twoje zycie?

Gość FREEpalestine
masz szlaban na wychodznie wieczorem? miesza sie w Twoje znajomosci? kontroluje Twoje pieniadze/? zarabiasz juz na siebie?

Gość SmUtaŚnA :(
tez mam dziadka ,ktory ze mna mieszka-koszmarr:P ale no coz za 5lat sie wyprowadze :D

Gość FREEpalestine
masz 16 lat?

Gość 2121
Pyta się gdzie ide, patrzy czy mam wysprzątany pokój i jeszcze wypomina mi że znajomi siedzą u mnie do 1 czy 2 w nocy. Ja dorabiam sobie tylko sezonowo, jeśli tak bardzo się to interesuje, i tak mam 16 lat.

Gość FREEpalestine
2121 jezeli masz 16 lat to jestes jeszcze niepelnoletni i baardzo mlody, byc moze dziadek czuje sie odpowiedzialny za Twoje wychowanie, czuje ze musi zastapic ojca? wg mnie te rzeczy, ktore wymieniles a ktore wymaga od ciebie dziadek to sa rzeczy ktore rodzice kontroluja i wymagaja w przecietnym domu.. -dbanie o porzedek w swoim pokoju i w domu - kontrolowanie tego gdzie dzieci wychodza (bo jeszcze jestes dzieckiem w jego oczach!) - mysle, ze przecietnego rodzica tez denerwowaloby towarzystwo w domu do 1,2 w nocy (zwlaszcza jezeli to nie jest w weekend!) Te rzeczy rodzice zazwyczaj kontroluja dla dobra swoich dzieci (a dzieci rozumieja to i docenija dopiero kiedy sa juz dorosle) Pytanie tylko w jaki sposob twoj dziedek to robi? bo jezeli robi to czesto i namolnie, agresywnie, krzyczy itp.to mozesz czuc sie zaszczuty

Gość no bo twój dziadek ma prawo
do takiego zachowania a nie robi tego złośliwie tylko on potrzebuje spokoju, po drugie on martwie się o ciebie i o Twoją mame :)

Gość 2121
Krzyczeć to na mnie nigdy nie krzyczał, ale te kontrole odbywają się codziennie. Z resztą teraz to widze że dziadek na temat mojego wychowania miał i ma więcej do powiedzenia niż moja mama.

Gość on to robi z troski

Gość piękna mi troska, on zachowuje
się jak ojciec nie jak dziadek.