Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dziewczynki slicznej

Dlaczego uwazacie ze

Polecane posty

18-19 latki sa nieodpowiedzialne?Ja mam 20 lat i mala corke ale mysle ze dosc dobrze sie nia opiekuje .A wy dlaczego sadzicie ze mlodsze dziewczyny nie moga byc mamami,że sa nieodpowiedzialne?

ja tez tak nie uwazam...sa mamy i mamy;) jedna odda dziecko dla swojej matki do pilnowaniai sama pojdzie imprezowac...to dla mnie ejst nie dojrzala matka...ale tez nie jedna 19-latka sie lepiej zajmie swoim dzieckiem jak 30-parolatka

nie generalizuje nie mowie ze wszystkie tak uwazacie ale czytajac te topiki to taka mysl sama sie nasuwa...

Gość nowoczesna mama
wiesz jak matka pisze ze urodziła dziecko 31 czerwca to cos nie halo ;]

Gość współczuję ale
znam naprawdę odpowiedzialne dziewczyny w tym wieku, które juz chcą zakładać rodzinę. więc to nie reguła. jak dziewczyna wpadnie z przypadkowym kolesiem na dyskotece to można mówić o braku odpowiedzialności, ale jak wpadnie ze wsoim chłopakiem, z którym wiąże plany, to co innego.

Gość ewelina318
Ja nie uważam, ze są nieodpowiedzialne, tylko za młode

Nigdy w życiu nie uważałam, że kobieta młoda - czyli taka do 18 - 20 letnia nie może być odpowiedzialną matką ! Nigdy! Nawet młodsza może nią być. Znam takie przypadki i te kobiety są bardzo odpowiedzialne. Natomiast moja kuzynka ma 28 lat a zachowuje się jak gówniara..... ma dwoje dzieci, oboje wychowują jej teściowie a ona sama szaleje na imprezach i z dzieciem jedynie w nocy śpi, tyle. Sama mam 23, prawie 24 lata i mam 1.5 roczne dziecko i jestem odpowiedzialną kobietą.

Gość buhahaaaaaaaaaaaa
są nieodpowiedzialne, bo nie mają wykształcenia a co za tym idzie perspektyw na zapewnienie dziecku jako-takiego bytu. Jesli juz mają jakąś szkołę to najwyżej zawodówkę czy liceum,a el za to 0 doświadczenia a rynku pracy, co wychodzi na jedno i to samo. NIe są w stanie same utrzymać tego dziecka. Czy to jest odpowiedzialne?

I tu się poprzedniku mylisz- w ramach pracy licencjackiej przeprowadzałam badania na młodocianych matkach i okazało się, że ciąża w młodym wieku nie przeszkadza im w kontynuowaniu nauki. To jedynie mit i stereotyp, który sprawia tylko, że te matki są postrzegane jako ludzie gorszej kategorii.