Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest ????

bakterie w pochwie a crp

Polecane posty

Gość jak to jest ????

Witam Jestem w ciazy, jak mi gin daje skierowanie na badania to kaze tez zawsze zrobic CRP. Czy gdybym miała bakterie w pochwie to wynik crp byłby podwyższony? Czy żeby mieć pewność, że wszystko jest ok to trzeba zrobić posiew?

Gość crp to bialko,ale
jego podwyzszony poziom wskazuje na zapalenie stawow, nie ma to nic wspolnego z bakteriami w pochwie

Gość moniaaaaa34
mi rowniez za kazdym razem zleca crp, mowi ze sama morfologia mu nic wogole nie mówi, bo jakby sie cos dzialo i tak chce widziec crp....raz mi tylko wspominal ze to mówi o zapaleniu jezeli jest podwyzszone, ale raczej mysle nie ma to zwiazku z bakteriami, tylko wlasnie jakies zapalenia stawowe

Gość ,,,,.............,,,,,,,,,,,..
Nieprawda. Crp wskazuje na choroby zapalne, reumatyczne i nowotworowe. Każdy stan zapalny organizmu podwyższa crp.

Gość moniaaaaa34
a na bakterie można badac pH jezeli zasadowe to pewnie sa bakterie lub tez brak paleczek kwasu mlekowego, a powinny byc...czystosc pochwy mowi o tym czy sa grzyby albo bakterie ale nie konkretnie jakies, a posiew juz wskazuje konkretnie na rodzaj grzyba czy bakteri, dodatkowo antybiogram i mykogram mowia o tym jakie leki brac na konkretna bakteire/grzyba

dokładnie CRP mówi o stanach zapalnych ( nie tylko w stawach) Jednak obecność bakterii w pochwie nie zawsze doprowadza do stanu zapalnego - więc lepiej zrobić posiew.

Gość crp to bialko,ale
nie do konca bo OB tez wskazuje na stany zapalne i ja mam OB dwukrotnie powyzej gornej granicy normy a CRP w normie wiec lekarz orzekl ze stan zapalny prawdopodobny,ale stawy czyste ze wzgledu na wynik CRP

Gość crp to bialko,ale
w kazdym razie dla mnie to zagadka bo OB wskazuje na stan zapalny a CRP nie :o i wykluczylismy juz zeby, przyczyny ginekologiczne.... Za jakis czas powtorze badania