Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwoka kompjuterowa

Czy laptop i notebook to jest to samo? Co kupic?? Help me

Polecane posty

Gość kwoka kompjuterowa

Nie znam sie na tym.Czy laptop,notebook,iphone,ipod czyms sie od siebie roznia? Niebawem chce kupic jakis nowy sprzet.Nie wiem co lepsze.Dotad mialam zwykly komputer ale juz szwankuje. Widzialam laptopa firmy acer za 299 euro,ale z tego co czytalam to ta firma jest szajsem.Co byscie zaproponowali w miare dobrego do gora 400 euro?

Gość czary-mary-benc
a czemu euro?

Gość evegvgev
masz bana na google głupia cipo?

Gość kicia2425
ja polecam ale netbooka Asus Sheashell 1005ha mały, zgrabny, dobrze chodzi i lekki pokukaj w googlach

Gość kwoka kompjuterowa
wole uslyszec od uzytkownikow tych przyzadow niz czytac niezrozumialy dla mnie tekst z google.Notebook jest mniejszy od laptopa i dziala tak samo jak zwykly laptop czy jest o cos ubozszy? Czy do laptopa mozna wsadzac plyty? Iphone to cos podobne do tel,tylko to jest taki maly komputer.A ipod nie mam pojecia.Czy ja dobrze to zalapalam?

Gość kwoka kompjuterowa
kicia a ten notebook to jest to samo co laptop tylko ze mniejszy? Mozna tam wsadzac plyty,jest kamera,czy nadaje sie do gier,mozna wrzucac zdjecia,czy chodzi tak samo szybko jak komp i laptop? No i duzo kosztuje ten co wymienilas?

Gość czuwalna
ja polecam notebooka toshibe

Gość czuwalna
laptop a notebook to to samo. co innego to netbook

Mam notebooka firmy HP tak można włożyć płyty cd,dvd ale, szczerze mówiąc żałuje, że kupiłam ten notebook Ma dużo funkcji, ale strasznie zamula i bardzo szybko się nagrzewa. No a kiedy się go używa, lepiej mieć go podłączonego do prądu, bo bateria szybko się rozładowuje.

Gość czuwalna
kafeterianka pewnie masz gorszy procek np athlon, dodatkowo pewnie XP i neizbyt duza pojemnosc dysku??

notebook i laptop to dwie nazwy na to samo - czyli mały, przenośny komputer w odróżnieniu od netbooka, który jest mniejszy i ma słabszy procesor (chociaż wchodzą juz dwurdzeniowe i te są porównywalne do pudeł czy notebooków) z notebooków polecam ibm z serii thinkpad albo coś z hp, może byc też toshiba albo dell nie Acer, Asus albo Apple liczy się firma, ale bardziej - procesor, pamięć, dysk, ilośc portów usb

Gość evegvgev
no dobra głupia cipo ipod to taki odtwarzacz mp3 i filmów firmy Apple w nowych wersjach dla bogatych dzieci iphone to telefon firmy Applet laptop i notebook to to samo, a netbook to taki mały laptop/notebook w laptopie masz normalnie komplet złączy i napęd na płyty którego w netbooku nie uświadczysz, netbook to dobre rozwiązanie jeśli potrzebujesz małego mobilnego gówna do przeglądania internetu bo do niczego więcej się nie nadaje no może jeszcze do słuchania muzyki, więc raczej nie zawracaj sobie nim dupy dobrym rozwiązaniem jest kupno laptopa/notebooka ASUS K52F, świetny sprzęt nie kupuj tylko laptopów z procesorem AMD bo AMD są gorsze od Intela, grzeją się bardziej i zużywają więcej prądu i są mniej wydajne, karta graficzna wystarczy ci zintegrowana pewnie, no chyba że jesteś zapalonym graczem i grasz w najnowsze tytuły gier, ale jeśli nie to nie ma co szaleć z kartą graficzną, i do grania w pasjansa, przeglądania internetu słuchania muzy i oglądania filmów wystarczy zintegrowana, a pamiętaj że taka zintegrowana grafika to mniejszy pobór energii i dłuższy czas pracy na baterii

Gość evegvgev
a 400 euro to jakieś 1600 złotych, więc nie zaszalejesz, za około 2000 czyli 500 euro można mieć Asusa K52F więc może dozbieraj bo naprawdę warto, co do Acera to gówno prawda że to szajs, laptopy jak każde inne, ta opinia wzięła się z tond że niegdyś był to szajs, i ludzie zaczęli gadać ale dziś się wiele zmieniło i ich laptopy są ok jeśli spojrzeć na stosunek cena/jakość, a ludzie którzy gadają że to szajs zazwyczaj nie mięli z nimi kontaktu żadnego

Gość evegvgev
Ewa, 33 ty głupia cipo polecać to możesz matce prostytutkę wiesz głupia cipo ile kosztuje Apple czy Lenovo (dawniej IBM)??? jak nie to se sprawdź najpierw a potem je polecaj i odradzaj asusy i acery głupia cipo

Gość evegvgev
Nie zawracaj sobie dupy Apple. U Apple płaci się za markę, mają dobry system operacyjny dla swoich laptopów Mac OS X, laptopy są dobrze wykonane jakościowo ale to nie są jakieś cuda techniki żadne. Brakuje w tym ich szmelcu podstawowych złączy! Jest to dobra firma robiąca dobry sprzęt ale nie są warci swojej ceny, płaci się za legendę marki. Sprzęt dla bogatych szpanerów. Jak masz w chuj kasy to już lepiej Sony Vaio kupić.

Gość kwoka kompjuterowa
Co powiecie na laptop HP,Intel Core i3-330M (2,13 GHz),pamiec 3GB,HD BrightView LED 39,6 cm (15,6"), dysk twardy 320 GB 7200 rpm SATA II,ATI Mobility Radeon,HD 4330,DVD+RW LightScribe,3 USB 2.0 , 1 eSATA/USB 2.0 Combo,HDMI,Card Reader,kamera 2 MP, Gigabit Ethernet, WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1 ,Windows 7 Home Premium.

hmmm... widze kolejnego potencjalnego pacjenta do mojej firmy... radze szybko składać papiery, bo kolejka jest długa....

Gość kwoka kompjuterowa
evegvgev ZNAWCO PORADZ COS :| Dobry to laptop co wymienilam? Przepisalam wszystko z reklamy,maja po 299 euro.

Gość kwoka kompjuterowa
Pelna nazwa to HP PROBOOK 4520S

Gość kwoka kompjuterowa
nikt juz nie pomoze? ;(

Gość kwoka kompjuterowa
prosze.pomozcie ludzie

Gość z twoich mokrych snów
probooki są ok, kup sobie dodatkowe rozszerzenie gwarancji bo to nie jest drogie :)

ja bym celował w probooka z windows professional.

HP ProBook 4520s (WD906EA) o coś takiego, choć to co podałaś jest w super cenie 300 euro to nie 2400zł a u nas tyle stoi.

kwoka, całkiem niezły wybrałaś, ale mój kolega ostatnio kupił sobie taki: http://tnij.org/h7h5 grałam na nim i gadałam i jest spoko ! na prawdę ładnie zaprojektowany, wygodnie się pisze, ma super kamerkę internetową i nagrywa płytki ;p i z tego co mi ten kumpel mówił, to ma bardzo mocny sprzęt, tak że może sobie grać w najnowsze gry czy coś tam... ;p no i jest w sumie w takiej cenie jak wymagasz... :)

Gość Się czepiacie tych Acerów
ja mam Acera i jest świetny, bateria długo trzyma, szybko hula, żadnych zawiasów, awarii, a mam go już prawie 2 lata. Dałam za niego 1900zł i nie zamieniłabym na innego.

Się czepiają bo trafiają się buble. Mój był 2 razy w serwisie zaraz po kupnie (jakieś 2 lata temu) a szwagra raz. Też zaraz po kupieniu. Niemniej teraz śmiga jak trzeba. Mimo wszystko uważam że jest lepszy niż Asusy