Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaaaaaa

mąż i jego długi

Polecane posty

Gość pytającaaaaaa

Mój mąż jest bardzo zadłużony (PZU). Podobno te długi mogą odziedziczyć nasze dzieci. Jak mozna je przed tym uchronić? wydziedziczyć? Ja z mężem mamy rozdzielność majątkową

Gość lepiej miec długi, niż krótki
:D;)

Gość maturks4
Nie bardzo wiem, jak można zadłużyć się w PZU. A dzieci, gdyby rzeczywiście długi przerastały wartość ewentualnego spadku, mogą go po prostu odrzucić. Widzę, że bardzo dobrze życzysz mężowi...

Gość niewiadomonic
moj stary ma ponad 2 mln długów i ja to olewam, bo nie przyjme spadku i juz, ale pewnie do tej pory to juz mu wszytsko komornik zlicytuje. Dzieci nie przejmują długów rodziców.

Mylisz sie... nie przyjmiesz spadku to przejma go Twoje dzieci razem z długami.... poczytaj prawo spadkowe i dopiero sie wymądrzaj. Dzieci odpowiadaja za dlugi rodziców.

Gość aaaaddd
nie przejma długów tylko wtedy gdy spadku nie przyjma, jak np bedzie to dom to jak go wezma to razem z długami ale moga tez nie przyjac i pójdzie na spłate długów

Gość nataliextrra
ehh myslalam ze twoj maz ma dlugiego tak to zrozumialam, haha i mnie az zazdrosc zaczela zrzerac

Gość niewiadomonic
za dług odpowiada dłużnik - ktoś kto własnoręcznym podpisem zgodził się na obciążenie przed wierzycielem, dzieci dłuznika nie wyraziły takiej zgody wiec nie są dłuznikami. Nie moga jednak bez zadnych konsekwencji korzystać z majątku dłużnika - ponieważ majątek w jakims stopniu jest obciązony długiem. Wieć jeśli chcą z majatku skorzystać wyrażają automatycznie zgodę na bycie obciąoznym długiem. Chociaż tylko do wartośći przejętego majatku.