Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama miesiczko

Pierwsza miesiączka córki - jaki prezent jej dać?

Polecane posty

Gość mama miesiczko

zastanawiałam sie czy nie powiedzieć mężowi , kupibły jej kwiatki i może jakąś biżuterie?? od babci (mojej mamy) dostanie plecione buciczki i 100 zł a ja nie wiem co jej dać? ksiązke?

Gość mama miesiczko
a nie domyśliłaś się że 100 zł od babci jest własnie na podpaski, tampony i wate? :/

Gość uwolniona z kafeterii
paczke prezerwatyw najlepiej

Gość kiedyś w czasach naszych babc
to było bardzo popularne to nie z powodu okresu sei daje w tym momencie , tylko wkroczenia kobiety w dorosłe życie, bo okres jest symbolem teog że kobieta moze miec dzieci, i stac sie matką

Gość lekko gazowana...
To co dostanie to wystarczy czyli od babci a od Was podpaski i rozmowa z Tobą o tym co się wydarzyło. Rzeczywiście możecie ją rozpuścić i co miesiąc będzie oczekiwała prezentów, bo ma okres. :/

Gość ..zdzirson..
tzienko. 3/10.

Gość ciocia krysia
prezent z okazji miesiaczki :(( m asara jakas najlpeiej to jej kobieto wytlumacz zagagnienia zwiazane z sesem i antykoncepcja a nie baw sie w dawanie prezentow ja dostalam okres jak mialam 11 lat i nikt nie roil z tego jakiegos halo to jest zupelnie normalna sprawa

Gość ciocia krysia
Zgaga pieprzona buehehe no jak mialas zacofanych rodziwoc ktorzy prze dokresem nie rozmawiali z toba o penwych sptrawach to nic dziwneog ze to przezylas i wstydzilas sie powiedziec jezu ze jeszcze tak sie do okresu podchodzi no nie moge tego pojac albo sobie jaja robisz albo naprawde zyjesz w jakims zacofanym swiecie

Gość ja kupiłam
samochód starszej córce, a teraz niedawno młodsza 14 latka dostała to kupiłam domek letniskowy w Zakopanem

Gość ja pierdziele prezent
z okazji miesiaczki ;/ niektorych to popierdolilo za przeproszeniem. Jak ktos tu wspominal kup jej podpaski, tampony, porozmawiaj o seksie antykoncepcji, a nie baw sie w SW.MIKOLAJA ;/ A TAK APROPO CZY DOSTANIE MIESIACZKI TO POWOD DO RADOSCI ?

Gość martwie sie troszkuu
zapraszam do mojego tematu ___ ja pamietam moją pierwszą miesiączke mialam 13 lat, strasznie bolał mnie brzuch, jechalismy kupic rower, ale tak mnie bolało że nie mogłam wsiąsc na rower i przymierzyc...potem zobaczyłam krew...kuliłam sie w łozku dwa dni, obkładałam papierem toaletowym masakra... ja bym nie wiem co dała mojemu dzecku ,ale mysle że komfort byłby najlepszy

Gość jyjgyjtygjtuiytiy
a ja zgage po części rozumiem, ja też nikomu nie powiedziałam że dostałam okres, ale ja dlatego iż wydawało mi się to normalną sprawą dobrze wiedziałam co to jest ile może trwać jak kupić podpaski więc mi nikt do niczego potrzebny nie był, może gdybym miała super kontakt z mamą to bym jej powiedziała ale takowego nie mam

Gość ciocia krysia
Zgaga pieprzona dla mnie zagadkowe widac nie rozwijalas sie nirmalnie jak nie interesowala cie kobiecosc psychika nie nadazala za rozowjem fizycznym tym co kolega ma w spodniach czy kolezanka pod spodnica to sie juz dzieci wczesniej niteresuja a nie kiedy dostana miesiaczke ja doskonale pamietam zainteresowanie sexem w wieku 11-12 lat

Gość mama miesiczko
w sumie któryś post podsunął mi że - -skoro to nie jest radość (ale jest bo w koncu córka jest zdrowa, a nie jakis niedorozwój chory bez meisiaczki) to jesli nie radosc a ból to oslodze jej zycie - kupie leki przeciwbólowe, ziółka, termostat, czekolade...żeby miała magnez, żelazo i piła dużo płynów , może jakąś karotke jej kupie?

Gość ciocia krysia
ja tez jeszczepamietam kupowane w wieku 11-12 lat gazetki mlodziezowe z rubrykami o sexie mam normalnych rodzicow i bylam mloda swiaodmo i wyedukowana dziewczyna przynajmniej nie mam dziecka z wpadki i nie zaszlam w ciaze bo chlopak mi powiedzial ze przy 1 razie to sie nie zachodzi - sowje wiedzialam

Gość gość
Czy po 5 latach od zalozenia postu dalej uwazacie ze nie powinno nic sie dziwcku kupowac? Czy poglady sie zmienily. Ja osobisciw kupilabym kwiatki i ladna mini kosmetyczke na podpaski.

Gość gość
A ja uważam że to wspaniały pomysł,w końcu dziewczyna wkracza w dorosłość,chciałabym mieć takich rodziców. Ja kiedy dostałam pierwszy okres poplamiłam całą bieliznę i prześcieradło a moja macoch zrobiła z tego wielką awanturę ośmieszając mnie przed starszymi braćmi. Wstyd mi do dziś.

Gość gość
Oj wspolczuje ci. A moja corka dzisiaj dostala wlasnie miesiaczke ale najgorsze ze jest na koloni. Dzwonila ale jest bardzo dzielna poszla od razu do pielegniarki . Byla bardzo dobrze przygotowana do pierwszej miesiaczki ale to i tak ogromne przezycie dla niej i bardzo zaluje ze nie moge razem z nia tego przezyc. Wiec przyjefzie to dodtanie od razu duzy bukiet kwiatow.

Gość gość
Ja jak dostalam pierwszy okres i powiedziałam o tym ciotce to powiedziała, że szkoda że mojego ojca nie ma (pracował za granicą) to kupilby mi bukiet czerwonych róż...

Gość gość
Ciotka tez mogla to zrobic

Gość gość
Fajny pomysł z tą kosmetyczką. Ja bym dała kosmetyczkę i czekoladę. Sama z tej "okazji" dostałam gratulacje od mojej mamy. ;) I żadnych prezentów. Nie chciałabym dostawać nie wiadomo czego i jeszcze od ojca, okres dostałam dość wcześnie, miałam 11 lat i nie miałam wtedy ochoty, żeby ojciec się w ogóle dowiadywał, że dostałam okres, ale prezent od matki to fajny pomysł.

Gość gość
A jak będziecie miały chłopca, to dacie mu prezent z okazji pierwszej nocnej polucji?

Gość gość
Nie przesadzaj

Gość kemka
no to ważny moment, ja dostałam kosmetyczkę również, poszperaj na avans.pl w dziale dla kobiet, coś znajdziesz wkońcu ona już jest kobietką ;D kosmetyczka to bardzo dobry pomysł

Gość gość
nie wiem czy to jest dobry pomysł. Ja nikomu nie powiedziałam. Nie chciałabym żeby rodzice wiedzieli tym bardziej kupowali mi coś z takiej okazji. Każdy dobry uczynek przy złym traktowaniu był by dziwny, śmieszny i budził by jakąś złośc, zal , niepokój

Gość gość
Mam nadzieję, że to prowokacja :P jak dostałam okres to najwazniejsze było dla mnie wsparcie mamy, bo był to dla mnie trudny okres. Poza tym przez długo czas miałam nadzieję, że jest to informacja tylko dla niej i nikt inny nie wie. Gdybym dostała prezent od babci z okazji pierwszej miesiączki to chyba bym się spaliła ze wstydu...