Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamausia jdjdajdajdwij

Karmienie piersią

Polecane posty

Gość mamausia jdjdajdajdwij

Jak często przystawiacie maleństwa do piersi? Mój synuś ma 12 dni i nie wiem jak często dawać Mu jeść i jak to wszytko ustawić:) żeby choć ze 3 godziny przesypiał w nocy. Proszę o poważne odpowiedzi

Gość prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
zeby dziecko tyle spalo to trzeba dac sztuczne nleko na piersi dziecko nigdy tyle nie przespi zwlaszcza tak malutkie...

Gość postaram się byc kulturalna
mój ma 19 dni i od początku w nocy śpi 6 h, czami więcej

mój jak był taki maleńki to w dzień wisiał na piersi praktycznie co 30 minut. ale w nocy ładnie spał, budził się co 3-4 godziny, później (od ok 1,5 mies do 6 mies) w dzień miał przerwy 1,5 godzinne,a w nocy nadal co 3-4 godz sie budził. dopiero jak skończył pół roku jadł w dzień co 3 godziny a w nocy za to co 2 :P i tak było aż do 13 miesiąca, kiedy to przestał budzić się w nocy na jedzenie albo picie (od 11 miesiąca w nocy nie jadł ale za to pił, co 1,5-2 godziny). twój synek jest jeszcze maleńki, dawaj jeść tak często jak tego potrzebuje.

Moj ma 2 tygodnie, w dzień je co 2-3 godz, jak zawoła to mu daje, nie budze w nocy przesypia nawet 4 godz. nie wiem czy dobrze robie, jak przyjdzie położna musze z nią pogadać.

miss M dobrze robisz :) mój mały w pierwszą noc na tym świecie spał przez 8 godzin!! (23-7) wołałam położną ale mówiła żeby nie budzić. zresztą on był wyjątkowym noworodkiem. w szpitalu praktycznie każdą noc przesypiał z max 1 pobudką :)

mój ma miesiąc i od urodzenia je co 3-5 godz. w dzień częściej, w nocy przesypia do 5 godz.

Zastanawiam sie bo ok 2-3 w nocy mam taki nawał pokarm,że pościel pływa...odciągać mi się nie opłaca bo mały mi tego nie wypije z butli-już prówbowałam nie raz..a tak odciągać i wylewać...;/

miss M to odciągaj i zamroź. przyda się jak kryzys laktacyjny przyjdzie :) a do tego czasu może mały nauczy się z butelki pić. ja pierwszy kryzys miałam ok 1,5 miesiąca życia maluszka. synek płakał a piersi puste były :( wtedy przydało mi się zamrożone mleczko!!! najpierw synek do piersi, a potem butla, żeby dojadł :)

Piersią karmi się na żądanie czyli wtedy kiedy dziecko chce i potrzebuje. Poza tym dziecko samo sobie ustala rytm karmień. Nie można tak małego dziecka przetrzymywać do następnego karmienia.