Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość spartaczona zupa

dlaczego zupa kwaśnieje????????

Polecane posty

Gość gościi
Zupy nie należy przykrywać. Gorąca zupa paruje, woda skrapla się na pokrywce i wraca do zupy. Dlatego kisnie w 90 procentach przypadków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 28.01.2014 o 08:41, Gość poszukiwany napisał:

Do zupy nie może się dostać najmniejsza odrobina śliny. Zazwyczaj wygląda to tak, smakujemy łyżką zupę, potem dodajemy przyprawy i znów smakujemy używając łyżki na której już są kropelki śliny. I to wystarczy by załatwić gar grochówki. Kwaśnieje błyskawicznie. Do kosztowania zupy używam miseczki do której wlewam zawartość garnka czystą łyżką. Jestem pewien że, grochówka n ie skwaśnieje a ja nie poparzę sobie ust. Wypraktykowane. Koniec z kwaśnieniem zup.

Racja! Powiedziałem to "babie" i dostałem tzw. opie..ol. Fakt, że była akurat burza, ale nie zrozumiała upomnienia. Czynników jest prawdopodobnie wiele, ale "lizanie łyżek" podczas gotowania, jest napewno jednym z nich.

Edytowano przez Misiek69

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×