Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milosniczka kotow :)

Posiadacze KOTOW !!

Polecane posty

Czy wasze koty zmieniaja z wiekiem charakter?? Mam 10 miesieczna kotke do ok 8 miesiaca byla ze mna bardz zzyta. Uwialbiala kiedy ja glaskalam i nieustannie sie o to "prosila" pchala sie na kolana wszedzie za mna po mieszkaniu chodzila. Teraz nic juz z tego nie zostalo za wyjatkiem przytulania sie do mnie w nocy i spania ze mna w lozku. Od glaskania ucieka na kolana przychodzic nie chce jak ja sama posadze tez sie wyrywa stala sie jakas taka smotnica Bawic tez sie za bardzo nie chce max 10 min woli polezec na balkonie Dziwne to dla mnie bo jeszcze jest bardzo mloda kotka A moze to wina sterylizacji ?? wlasnie w 8 mies byla sterylizowana i teraz jest przymilna tylko wtedy jest glodna :(

Gość fgfdgjfdngureegre
to nic dziwnego że się nie chce bawić była kociakiem to się bawiła a teraz dorosła zwyczajnie, 10miesięcy to już nie jest kociak który za kłębkiem włóczki gania

Gość in somnia
Charakter kota kształtuje się do 2 roku życia. Twoja kotka teraz jest "nastolatką" ;) Głównie będzie chciała się bawić zapewne, szaleć. Później powinna się zrobić bardziej towarzyska, ale niekoniecznie, wszystko zależy. Nie jest już w każdym razie kociakiem, którego Ty jesteś mamusią, jest prawie dorosłym kotem, ma swoje zdanie, humory. Tak już jest.

fgfdgjfdngureegre ok rozumiem ze woli latac za muchami jak bawic sie ze mna czy wloczka ale dlaczego stala sie taka samotnica Zawsze byla strasznym pieszczochem a teraz ucieka :(

Gość in somnia
Aha, doczytałam, że bawić się nie chce za bardzo, pewnie odrobinę spoważniała, jako że nie jest już kociakiem. weź też pod uwagę, że może jej być za gorąco i nic jej się nie chce dlatego.

in somnia tak humory ma jak nie mialam dla niej czasu i sie ciagle sie uczylam to na znak prostestu nie chciala ze mna spac:( a jak wasze koty reaguja na obcych ?? Moja kotka toleruje tylko mnie rodzicow i Narzeczonego. Na innych np babcie czy wujka syczy warczy prycha jezy sie i omija ich jak tylko moze kiedys taka nie byla :(

Dziecko dwuletnie przytula sie do mamy i siada na kolanach, piecioletnie tez ale czy osiemnastoletnia pociecha przytula sie do mamy i siedzi jej na kolanach? Koty tez dorastaja :D A poza tym jest goraco wiec pewnie nie ma humoru i lezy na balkonie. MOja wlasnie lezy plackiem na golej chlodnej podlodze :D

rewelacja. ja rozumiem ze ona dorasta ale sa przeciez koty ktore mimo dojrzalego wieku uwiebiaja siedziec wlascicielowi na kolanach

Gość urszula kochanowska
moje koty nie zmieniły charakteru,kocur (teraz 12 lat) zawsze był do przytulania i chętnie wchodził na kolana,kotka,lat 5 od początku nie lubi brania na ręce,jak wskoczy (rzadko) koło mnie na kanapę,to prawie nie oddycham,żeby jej nie spłoszyć ;-),lubi bardzo głaskanie a bawią się chętnie,z tym,że kocur nieco mniej-bywa tak,że najpierw chwilę pogania za sznurkiem,a później leży pod stołem i obserwuje,jak ja biegam dookoła stołu i się czai :-)

Gość kociara0003
A ile godzin jest sam w domu gdy idziesz do pracy ktos z nim zostaje bo to duzo od tego zależy ???

Gość fgfdgjfdngureegre
mój kot tylko ze mną siedzi, na ramieniu go noszę często sam wskakuje, śpi ze mną i w ogóle, a na innych nie zwraca nawet uwagi jak ktoś weźmie go na ręce to ucieka

Gość kociara0003
i po co ją sterelizowałas wychodzi z domu ja swojej nie robiłam tego bólu i ma już 2 latka ;)

Gość kociara0003
jest przyzwyczajony tylko do cb ponieważ spędzasz znim najwięcej czasu to normalne :)

kociara0003 ja jestem z nia non stop w domu Mam taki kierunek studiow ze w tym roku jezdzilam na zajecia tylko raz w tyg natomiast nauki jest bardzo duzo Jak w cieplejsze dni wychodze gdzies z Narzeczonym to ona raczej nie zostaje sama bo jest pod opieka rodzicow

kociara0003 steryzlizowalam ja ze wzgledow zdrowotnych zeby uniknac ropomacicza a po drugie wydawalo mi sie ze strasznie meczy sie podczas rujki do wszystkiego sie lasila nawet domownikom tylek nadstawiala szczegolnie mojemu tacie i Narzeczonemu Zreszta w czasi rujki spac mi nie dawala byla bardzo pobudzona i strasznie broila i halasowala nie dawalam rady