Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniawaw

MATKA Z DŁUGIMI BLOND WŁOSAMI - Wasze pierwsze skojarzenie

Polecane posty

Witam Was :) tak jak w temacie...jakie macie skojarzenie, pierwsze myśli jak widzicie kobiete około 25 lat z długimi włosami w naturalnym bardzo jasnym kolorze blond, te włosy są zadbane, czyste, ułożone (takie wyciagniete na szczotce podwiniete na końcach)... Własnie sie zastanawiam nad ściec iem włosów bo czuje sie z nimi mało...hmm...powaznie (?) sama nie wiem, chodzi o reakcje ludzi, podobno nie wygladam jak matka :/ nie czuje sie z tym dobrze, moje dziecko jest dla mnie najwazniejsze, jest jeszcze małe i jestem z nim w domu, ale podobno nie wygladam jak odpowiedzialna matka :( JAKIE BYŁOBY WASZE ZDANIE GDYBYSCIE ZOBACZYŁY TAKA KOBIETE Z MAŁYM DZIECKIEM????

Co za brednie... Co to średniowiecze???? Jesteś matką= wyglądasz jak wieśniak??? Przestań! Chcesz obciąć włosy bo komuś tam tak się widzi?

WYGLĄD NIE JEST WYZNACZNIKIEM ODPOWIEDZIALNOŚĆI! WAŻNE CO MA SIĘ W GŁOWIE. JAK CI SIĘ PODOBA TWOJA FRYZURA TO PO CO JĄ ZMIENIAĆ? CO CIĘ OBCHODZI CO LUDZIE MYŚLĄ

Hehehheheh, ciekawe pytanie. Sama mam 24 lata prawie, półtoraroczne dziecko i długie blond włosy. Nigdy nie zastanawiałam się nad tym czy wygladam poważnie, a z resztą mało mnie to obchodzi, ważne jest jaka jestem do mojego dziecka a nie jak wyglądam w oczach obcych mi ludzi.

''że o siebie dba ''. Kobieto - jesteś bardzo młoda i z powodu dziecka masz ścinać włosy na boba i farbować na rudo? Nie zacznij tylko nosić garsonek:D

A właściwie gdzie jest napisane że musisz wyglądać poważnie i jaka jest definicja "poważnie"?????

Gość liczbapi
nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby oceniać kogoś po włosach :/ chcesz wyglądać jak matka? przytyj ze 30 kg chodź wszędzie w powyciąganych dresach i poplamionych koszulkach, wtedy nikt nie będzie mieć wątpliwości. Muszę to napisać: normalnie żal.

Gość ja bardzo przepraszam ale
chyba jesteś rzeczywiście bardzo niepoważna :( Bzdury jakieś piszesz. Czy chodzi Ci o to abyśmy zachwyciły się Twoją młodzieńczością? Nieee? To o co? Nie wierzę aby 25 - cio ltnia kobieta - matka dziecka miała takie problemy :( :o Ja mam 35 lat, dwójkę dzieci, w tym jedno już 12 letnie i mam długie włosy. Też ładne, też zadbane - gęste, grube itd itd. Nie wyglądam śmiesznie, ani nie robię się na dzidzię piernik. Ale też nie zamierzam moich długich włosów traktować jako problemu do rozważenia na forum. Nie chodzi o to aby wyglądać jak matka, a o to aby nią być. Jeśli chcesz się upozorować na matkę to się upozoruj, ale ja radziłabym zamiast tego włożyć parę w BYCIE matką.

A odpowiadając "pierwsze myśli jak widzicie kobiete około 25 lat z długimi włosami w naturalnym bardzo jasnym kolorze blond..." Myślę coś w rodzaju- "jaka fajna mama" mimo że nie jestem fanem blondu.

no wlasnie tak wam sie tylko wydaje, jestem kobieta wykształcona, zapewniam ze niegłupią, ale np. u lekarza, w urzedzie (wszedzie musze jezdzic z dzieckiem) musze wysłuchiwaz bredni w stylu.."jaka młoda mama" :> z taką złosl;iwoscia powiedziane, i zawsze ta zlosliwosc wypływa OD KOBIET, traktuja mnie na poczatku całkiem tak jakbym była nastolatka z dzieckiem, faktem jest tez to ze mam dosc dziecinne rysy twarzy...ale za chwile pokazuje im ze nie maja do czynienia z kretynka i spuszczaja z tonu, jednakze jest to dosc męczace naprawde... Zauwazylam tez ze praktycznie nie ma matek małych dzieci z długimi włosami, i nie wierze ze to chodzi o nie wygode czy brak czasu, ja z moimi wlosami uporam sie w max. pol godz. gdy np. dziecko sie czyms zajmie...

Gość ja bardzo przepraszam ale
Ania ... sorry ... dojrzejesz to i dystansu nabierzesz do takich sytuacji. Jeśli chcesz abyśmy wygłaszały peany na temat twojej młodzieńczości to zamieść foto, a tak to ... jeszcze raz przeprasza ... daj się na spokój, bo naprawdę Twoj topik nie świadczy dobrze o tym co masz pod sufitem. Buziaki.

E tam, ciesz się kobieto, że młodo wyglądasz. Ile kobiet robi sobie jakieś operacje plastyczne i płaci tysiące, zeby wyglądać młodziej ? Pozatym jak masz "dziecięce' rysy twarzy to włosy za wiele nie pomogą, a zawsze lepiej mieć ładne, długie i zadbane włosy....

Gość Ulrich
kobieta z długimi wlosami może zrobić praktycznie wszystko a nie ma pięknięjszego widoku , niż długie włosy kobiety rozłożone na poduszce przy lekkim oświetleniu łóżka :)

Gość liczbapi
ponieważ sporo kobiet po ciąży ma problemy z włosami, wypadają, łamią się. Tak łopatologicznie jest to skutek tego, że po ciąży zmienia się "ilość" hormonów, objawia się to jeszcze między innymi łamaniem się paznokci, trądzikiem itd, zależy co u kogo. Dlatego większość kobiet jest zmuszona obciąć włosy. Nie szukałaś nigdy żadnych informacji na temat tego jak "reaguje" organizm na ciąże, poród itd?

Mamy 4 letniego syna i przez całą ciążę moja miała długie włosy i po porodzie też. Skróciła później dla wygody, a nie dla tego że ktoś gadał. A kobiety to zawistne stworzenia, jak widzą że świetnie wyglądasz po porodzie (czytaj- lepiej od nich) to oczy wydrapią, nogę podstawią, zwyzywają itd itp

dobrze ze tak ostro odpowiadacie :> moze przez te siedzenie w domu palma mi juz odbija, za wiele czasu na myslenie :> tak czy siaik z długimi wlosami mi najwygodniej bo mają puszącą się nature :) i przy krotkiej fryzurze były dopiero nieład.. a tak w domu zwiaze w kitke czy w kok i mam spokoj. przyznam tez ze pare osob zasugerowalo mi zmiane fryzury "bo jestem matka " z pewnie tez moje watpliwosci.

Nie daj się zwariować! Inaczej czekają cię rozciągnięte swetry, beznadziejna "fryzura" i kwitnięcie przy garach cały dzień.

mi tez włosy wypadały po porodzie ale znalazlam na to sposob. Teraz to juz mi n aprawde głupio ze zalozylam ten wateki, ale bardzo dobrze ze postawiliscie mnie do pionu, dziekuje bardzo :)))) i prosze nie piszcie juz wiecej bo i takjuz jest mi głupio

Ubierz siebie, ubierz dzidzię i na spacer! pozdrawiam!

Gość karmella
gdy zaszlam w ciaze mialam 23lata,ciaza planowana,upragniona.mierze 157cm i wazylam wtedy ok46kg,blondyneczka,drobna,ksztalty kobiece (ladne wciecie,spore piersi),w ciazy bylam szczuplusienka,tylko brzuszek i piersi sie powiekszyly.ludzie patrzyli dziwnie bo wygladalam na moze 17lat. potem gdy urodzilam tez dziwnie patrzyli.moj synek mial juz 2latka,jak poszlam po zakupy i kolezanka porosila mnie zebym kupila jej papierosy-moje dziecko w wozku bylo z nia w poblizu sklepu i pani ekspedientka prosila mnie o dowod,nie mialam przy sobie i nie sprzedala mi papierosow. teraz mam 28lat,moje dziecko konczy 5 i wygladam jak jego starsza siostra :) teraz mieszkam w UK i nikt na mnie dziwnie nie patrzy. jednak jak mieszkalam w pl tez mialam w nosie co kto mowi,moje zycie,moja sprawa. nie "postarzalam sie" ubraniami,ani nie przefarbowalam na czarno,nie scinalam wlosow.nadal bylam "piekna" i mloda tylko ze z dzieckiem :D

Gość pipipisia
cholera sorry Nie rób sie na stara ciotke, w jakiejś fryzurze na grzyba, tylko po to, żeby inne baby cie zostawiły w spokoju. Mnie gówno obchodzi, jakie włosy mają matki, które prowadzą wózki ze swoimi dziećmi, bo mam większe problemy i zwykle nie patrzę na to, jakie mają włosy

RUS wlasnie siedze w gotowosci do wyjscia ale tu w warszawie jest taki skwar ze szok; i dziekuje ze mądre słowa :) pozdrawiam