Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sama_już_nie_wiem

Serwis komputerowy - ceny. Doradźcie

Polecane posty

Instalacja Windows + Sterowniki 70 zł Ew. Uaktualnienie Windows, czyli Instalacja systemu Windows z zachowaniem danych na dysku 60 zł Instalacja oprogramowania chroniącego komputer przed atakami z sieci 30 i/lub za każdy Program 15 zł Podłączenie Internetu 20 zł Co myślicie o tym cenniku?

Gość entkastudentka
przecież każdy umie takie podstawowe czynności zrobić sam więc nikt nie zapłaci

Gość facet pierdoła lat 25
serwis przyjmuje stawki tak 50zł i więcej za godzinę.

entkastudentka, nie każdy umie, uwierz mi. Wiele osób nie zajmuje się tym, z różnych powodów. Gdyby wszyscy sami sobie obsługiwali w pełni swój komputer, to by nie było serwisów.

Gość facet pierdoła lat 25
ceny normalne, zleży jakie ma konkurencja :). Najczęściej jednak serwis zajmuje się naprawą a nie instalacja i konfiguracją

Ceny w porządku- może się udać, pod warunkiem że to będzie robione solidnie, no i reklama- wszyscy muszą wiedzieć o tym że można dać kompa do ciebie, zamiast walczyć samemu. A jeszcze jak usługa by mogła być zrobiona u klienta w domu, po umówieniu się...

Myślę że 30 za ochronę antywirusową będzie ok, nawet jak to by miało być 2 czy 3 programy.

Gość lorki_rolki
sebek i komandyt: zamiast wklejać tego samego linka w wielu tematach pomyślcie lepiej o obsłudze informatycznej firm. w tego typu przedsiębiorstwach jest zawsze coś do zrobienia, poza tym w przeciwieństwie do klientów indywidualnych - w firmach zawsze sprawność działania komputerów musi być utrzymywana przez blisko 100% czasu, również dla stanowisko dodatkowych dla osób odwiedzających firmę (konto gościa). więcej informacji jak to się odbywa znajdziecie tutaj: www.serwis-informatyczny.pl (przykłady są z terenu Warszawy)

Gość gość
Serwisy się cenią, bo nie oszukujmy się, instalacja Windowsa nie jest jakimś procesem przy którym trzeba siedzieć. Z drugiej strony jeżeli coś pójdzie nie tak to serwisant musi to naprawić, a to zapewne będzie kosztować sporo czasu. Dodatkowo polecam przeczytać np. ten artykuł http://www.ktotopotrafi.pl/uslugi/awaria-komputera-i-pogotowie-komputerowe/ na temat serwisów komputerowych.

Gość gość
Różnie, zależy co robią. Ja zawsze jestem zadowolona, gdy zaniosę laptopa do http://enter-serwis.com/ zawsze sprawnie i szybko a przy okazji w miarę cenowo też okej.

Moim zdaniem podawanie ceny za poszczególne usługi nie ma sensu. I tak znajdzie się tam pozycja Usługi nie uwzględnione w cenniku rozliczamy w roboczogodzinach. Ja mam sprawdzony serwis komputerowy http://www.tomi24.pl z którego serwisant przyjechał do mnie i za darmo zabrał sprzęt, w serwisie za darmo go zdiagnozowali a zapłaciłam tylko za naprawę. Pomyśl lepiej o dodatkowych bonusach dla klienta - rabaty na hasło czy cos innego.

W Koszalinie jakby ktoś szukał sklepu, gdzie naprawiają komputery, to polecam usługi PRIMA. Naprawiają i sprzedają komputery, drukarki, laptopy i robią jeszcze wiele rzeczy, bardzo dobra firma.

Kontakt:

PRIMA- Komputery. Systemy Komputerowe Sp. z o.o.

ul. Szczecińska 14

75-135 Koszalin

Tel. +48 94 341 00 25

E-mail: biuro@prima.pc.pl, handlowy@prima.pc.pl

czynne: od poniedziałku do piątku w godz. 7.15-16.00

prima.pc.pl/

Gość milosz

Jeśli o Kraków chodzi to ja bardzo dobrze oceniam www.pccraft.pl/ Fajni specjaliści, migiem uwinęli się z naprawą i nie policzyli sobie za to dużych pieniędzy.