Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna młoda..

Co to jest miłość?

Polecane posty

Gość Taka jedna młoda..

Jak się objawia? Skąd mam wiedzieć, że kocham? Czy miłość w ogóle istnieje?

Gość beznadziejnie też można
"Czy wiesz, jaka jest milosc?To jakby mżył najdrobniejszy deszcz, w którym idziesz i nie wiesz, że pada, a potem czujesz, ześ przemókł do samego serca.Taka jest milosc"

miłość to stan emocjonalny. istnieje za sprawą wydzielanego przez mózg jakiegoś hormonu dopowiedzianego za ten stan. Się wie jak jest miłość. natomiast zakochanie cechuje sie spoconymi dłońmi, szybkim biciem serca, mysleniem ciągle o tej osobie, zafascynowanie, chęć oddania tej osobie wszystkiego.

Gość Taka jedna młoda..
To ja chyba nie kocham... Podobno jak jest miłość to wie się, że bez tej drugiej osoby nie można żyć... a ja bym spokojnie mogła.

Gość Taka jedna młoda..
No i co teraz? Odejść? rozwod? czy tkwić w tym dalej dla dziecka? ehh :( Chyba nie potrafię odejść tak po prostu, mam obawy chociaż sama nie wiem jakie i dlaczego

Gość Taka jedna młoda..
Niby wiem, że bym sobie poradziła ale strach przed samotnością mnie przeraza i to że nawet nie będzie w domu do kogo się odezwać

przecież "miłość" to nie są motylki w brzuchu to nie jest ciągła euforia to codzienny trud bycia z drugą osobą i zmagania się z problemami przejawia się w poczuciu bezpieczeństwa w zaufaniu w przekonaniu,że zawsze jest ktoś,ten ktoś najważniejszy na kogo zawsze możesz liczyć

Miłość jest wtedy, gdy człowiek nawet wbrew sobie, swoim przekonaniom, zasadom, swojemu szczęściu chce szczęścia drugiej osoby:o Miłość jest wtedy, gdy potrafisz wbrew sobie zrozumieć tą drugą osobę, uszanować jej inność, zaakceptować jej wady... w sumie miłość jest okropnym uczuciem:o

ale znowu bycie z kimś żeby nie być samemu nie jest dobrym wyjściem napisze po raz kolejny,że trzeba nauczyć się być szczęśliwym samemy,żeby być szczęśliwym z kimś

Jonasz Kofta - " Co to jest miłość" Co to jest miłość Nie wiem Ale to miłe Że chcę go mieć Dla siebie Na nie wiem Ile Gdzie mieszka miłość Nie wiem Może w uśmiechu Czasem ją słychać W śpiewie A czasem W echu Co to jest miłość Powiedz Albo nic nie mów Ja chcę cię mieć Przy sobie I nie wiem Czemu

Gość Taka jedna młoda..
Nie potrafię mu zaufać, irytuje mnie każde jego zachowanie, nie potrafię nawet się z Nim kochać, nie sypiamy w jednym łóżku, drażni mnie jego dotyk a co więcej nie potrzebuje tego... to chyba nie jest miłość. Zdaje sobie teraz z tego sprawę, że go nie kocham no ale co dalej..? Przecież mamy dziecko, które potrzebuje ojca

Czasami dla dziecka nawet lepiej, gdy rodzice nie mieszkają razem. Nie mówię, że to dobre wyjście, ale jeżeli mielibyście na siebie warczeć i się zdradzać to jaki wzorzec rodziny dacie dziecku? Tak wiem samotność też nie jest idelana, ale moim zdaniem nierzadko lepsza niż torturowanie się w związku.