Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie mi podjąc decyzję

wybielanie zębów

Polecane posty

postanowiłam zadbac o siebie, a konkretnie chodzi mi o moje zeby. od kawy, herbaty i papierosow zrobily sie dosc zoltawe i chcialabym je troszke wybielic. nie mam w tym doswiadczenia. doradzicie jakies pasty, plukanki, cokolwiek, by zeby wygladaly na bielsze?

lepiej poradz sie jakiegos stomatologa bo te zwykle pasty wybielające mogą zniszczyć wierzchnią warstwę zęba i przez to będą bardziej podatne na próchnicę i inne choroby

no wlasnie slyszalam ze takie wybielanie u dentysty strasznie niszczy zeby, a tego chcialabym uniknac, dlatego myslalam o jakis delikatnych pastach typu 3d white costam, co reklamuja wszedzie... nie mam az tak strasznie zoltych tych zebow, dlatego nie potrzebuje spektakularnych efektow...

Gość ja proponuje wybrac sie do
dentysty. Maja oni swietna metode wybielania zebow w domu, ktora naprawde dziala i nie jest zbyt droga. Mianowicie na pierwszej wizycie przygotuja ci szyne z silikonu na gorne i dolne zeby - to taka szyna na miare, tylko dla ciebie. Dwie szyny to wydatek okolo 400 zl,natomiast masz je "na zycie". Nastepnie dentystka sprzeda ci srodek wybielajacy w postaci zelu ktory stosujesz na noc przez tydzien. Ten srodek jest bardzo skuteczny a w dodatku nie sciera szkliwa (w przeciwienstwie do past i innych takich) tylko otwiera cos tam w zebie i wybiela w ten sposob. (Ten zel na tydzien to okolo 80 zl. Mozesz wybielic zeby o 3-4 odcienie przez tydzien. Nastepnie co pol roku odnawiasz z tym ze przez 1 - 2 dni i tylko w razie potrzeby.

Gość dkasnafdkmna
poczytaj o paskaxh wybielajacych crest

Gość Kachorra
Ja osobiście nie polacam Ci wybielania u dentysty metodą nakładkową (szyny+żel). Sama przez to przeszłam... koszt 500 zł szyny + 4x80 zł żel. Już nie mówię o tym,że zęby się niszczą, bo nie ma metody bezinwazyjnej, ale efekt był marny. Górne zęby może się trochę wybieliły, ale dolne wcale.Także byłam bardzo rozczarowana. Dopiero satysfakcjonujący efekt dało mi wybialanie laserem, ale to już niestety trochę kosztuje. Jeśli chcesz próbować "na własną rękę" to polecam mycie ząbków pastą Beverly Hills, kilka razy dziennie i po tygodniu zobaczysz lekki efekt, ale cudów się nie spodziewaj. Pozdrawiam

Gość kicia2425
ja jestem w trakcie wybielania żelami - opalescence treswhite kupiłam na allegro mają mnóstwo pozytywnych opinniiii!! poczytaj na necie, można znaleźć zdjęcia osób co używały przed i po....