Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okresowiczkaaa

opalanie, morze, a okres

Polecane posty

Gość okresowiczkaaa

jutro jade na 1 dzien nad morze, temperatura +30. właśnie teraz dostałam okres, oczywiście w najlepszym momencie :o oczywiście tampony obowiązkowe, mam też zamiar pływac. ale co z opalaniem? podobno może wywołac krwotok. tak więc mam leżec cały dzień w cieniu? :(

Gość js takkk
hej ja wlasnie dzis sie opalam ale tylko 2 godzinki i krwotoku ni edostalam i dobrze sie czuje ale nie wiem jak ty sie bedziesz czula caly dzien nan plazy

Gość okresowiczkaaa
no wlasnie ja jakies 2-3 miesiace temu mialam krwotok przez tabletki z hormonami potem 2 okresy okej (oczywiscie hormonow nie bralam od tamtej pory) i wlasnie boje sie zeby slonce mi nie zaszkodzilo... a tak chcialam sie ladnie opalic... nawet nie mam takiego parasola na plaze, ech :o

Mam dzisiaj drugi dzień okresu, wczoraj i dzisiaj leżałam po 5h na słońcu i jak na razie nic mi nie jest, żadnego krwotoku, wszystko leci normalnie :P Może i niebezpieczne, ale chcę się w końcu opalić :P

Nic Ci nie bedzie jak spedzisz jeden dzien na plazy. Ale nie lez bezczynie, pograj w piłke, np we wodzie, pospaceruj po plazy. Zejdz z play na godzine, idz gdzies na lody, na gofra.

Gość smutnajakzawsze
ja jade w poniedzialek nad morze.. a okres dostane jutro lub w poniedzialek ;/ i niestety nie moge stosowac tamponow bo mam gronkowca ;( a to podobno moze wywolac wstrzas toksyczny..... ;((

Pamiętam, że od kiedy miałam okres, gdy chodzilam do szkoły, zawsze dostawałam miesiączkę na jakąś wycieczkę, ważne wydarzenie, masakra ;P Co do Twojego pytania- ja tez jutro wyjezdzam, dzisiaj mam 3 dzien, ale na początku czerwca, kiedy były te upały byłam u przyjaciółki na wsi, tez miałam wtedy okres, opalałam się i nic mi nie jest. Ale oczywiscie najwazniejszy jest umiar- w czasie okresu nie lez za dlugo plackiem na sloncu.

Jak mozna lezec 5 h na slońcu???:OJa dzis bylam na plazy i juz po 1h mialam dosyc. Mialam okazje dzis zobaczyc tych co caly dzien leza i sie opalaja.Masakra.Czerwone raki :OA potem bedzie placz ze staro wygladaja albo co gorsza ze rak skóry sie pojawil :O

Lepiej zostać w domu, kiedyś na plaży niedobrze czułam się, moja siostra poszła kupić tabletki w kiosku, pomogły mi, ale wracałam do domu.