Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Neyaa

Jak przekonać ojca do swojego chłopaka?

Polecane posty

Witajcie. Mam 16 lat i niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Dość długo zwlekałam z powiadomieniem rodziców ale ostatnio w końcu się zdecydowałam. Był krzyk, płacz i w końcu pytanie-Z kim? Jako, że moi rodzice nie wiedzieli, że mam chłopaka to najpierw opowiedziałam ile z nim jestem, jaki jest jego stosunek do tego. Cały czas panowała napięta atmosfera ale wybuch u mojego ojca nastąpił gdy przyszła kolej na powiadomienie go ile mój chłopak ma lat. Gdy tata usłyszał, że jest starszy ode mnie o 13 lat wkurzył się i zaczął krzyczeć, że nigdzie już z domu się nie ruszę, zabrał mi telefon i powiedział, że jak znajdzie mojego chłopaka to mu 'nogi z D powyrywa' Co mam zrobić? Kocham mojego chłopaka i chcę żeby nasze dziecko miało pełną rodzinę. :(

Gość Liza66
A co na to twój men,że jesteś w ciąży ??

Mój facet się cieszy i jest pozytywnie nastawiony. Chce żebym się do niego wprowadziła i planowaliśmy oświadczyny.

Gość Liza66
Przedstaw go rodzicą ,niech pogada z tata i powie mu ,że ma względem ciebie poważne zamiary . Ojciec ochłonie i pewnie sobie to przemyśli

Gość Debbiesmitc
29 koleś i wpadka ,a może on ci specjalnie dzieciaka zrobił

No właśnie ojciec nie chce nawet słyszeć o przedstawianiu ich sobie. W ogóle ze mną nie chce rozmawiać.

Gość Lessie@
Młoda dupa i stary dziad he he

Lessie@ zadałam konkretne pytanie i oczekuję porad a nie komentarzy tego typu. ;/

Gość Debbiesmitc
Pomyśl sam kolo przez tyle lat spotykał się z różnymi dziewczynami i akurat ciebie zaciążył,może w ten sposób chciał cie przy sobie zatrzymać

Gość Lessie@
Nie mogę sie powstrzymać jak o tym pomyślałem ,młodszych kolegów nie miałaś.Ja na miejscu twojego fathera nasłałbym kilera na takiego zięcia

Debbie źle kombinujesz ;) Brałam tabletki i pilnowałam tego. Nie zapomniałam o żadnej a jednak się stało.

Lessie@ akurat myślałam że ojciec zrozumie bo sam jest sporo starszy od mojej mamy. To chyba rodzinne.

Gość koralowa87
moj facet ma 30 lat, z tym ze ja mam 23. nie dziwie sie ze twoi rodzice tak zareagowali. masz tylko 16 lat ciaza, facet 29 lat.... to za duzo jak na jeden raz dla nich. moim zdaniem najpierw poczekaj az ochłoną az przemysla sytuacje i pogodza sie z zaistnialym stanem rzeczy. poczekaj az zaczna normalnie z Toba rozmawiac o tym wszystkim. dopiero potem zacznij kombinowac co dalej. jedno jest pewne, potem twoj facet powinien wkroczyc do akcji i pogadacz rodzicami- ze bedzie sie Toba opiekowal i dzieckiem. nie sadze by zgodzili sie na mieszkanie wspolne do puki nie skonczysz 18.

Gość Debbiesmitc
Tabletki są zawodne ,najlepsza jest guma.Ty głupiutka nie pomyślałaś ,że mogłaś od niego złapac jakiegoś syfa. A tak poza tym jaki gin przepisał tabletki anty nieletniej . Prowokacja jak nic

Gość koralowa87
Gin nie sprawdza dowodów osobistych

Ufam mu, jesteśmy ze sobą trochę i zdecydowałam się na tabletki bo tak mi polecali. Za kasę w tym kraju przepiszą Ci wszystko nie pytając o nic.

koralowa dzięki za radę. Chyba właśnie tak zrobię. Mam nadzieję, że już niedługo ochłoną i pozwolą mi wyjść z domu bo to dla mnie ciężki okres a wsparcie ze strony mojego faceta bardzo mi się przyda.

Gość no to duzo szczescia
z rodziną, założoną jak i własną , haha :D

Gość a bo tabletki anty
nie sa dla dzieci ktore jeszcze sie rozwijają

Ojciec nadal nie chce mnie słuchać. Gdy tylko chcę zacząć rozmowę on wychodzi do innego pomieszczenia żeby mnie nie słuchać. :(

Dzisiaj się wyrwałam z domu jak rodzice pojechali do sklepu. Mój chłopak chciał wrócić ze mną i pogadać z rodzicami ale mu to wyperswadowałam bo myślę że jeszcze za wcześnie. Oni się do mnie w ogóle nie odzywają. Co robić?

Invicta no ale jak? Nie jestem pełnoletnia a jak ucieknę to moi rodzice na bank już nie dadzą mu szansy. :(

Gość wYrozumiała :)
Droga Neyaa :) wyobrażam sobie w jak trudnej jesteś sytuacji. Masz dopiero 16 lat, a już spadnie na Ciebie tak wiele obowiązków :( co do rodziców- może to i zabrzmi banalnie, ale daj im czas. To może naprawdę trwać miesiącami, ale warto czekać. Spróbuj postawić się w ich sytuacji. Nie uciekaj z domu! To pogorszy sprawę. Gdybyś uciekła, to tak jakbyś wypisała sobie na czole (za przeproszeniem) "Jestem nieodpowiedzialną gówniarą ! Nie warto mi ufać"

Gość wYrozumiała :)
ehh... Kafe obcięło mi połowę posta. ;/ gdy znajdę jeszcze chwilkę, dopiszę to co obcięło. Ale teraz już idę spać :) oczy mi się kleją

Miesiącami? Ja nie mam tyle czasu. Chcę żeby ojciec dziecka aktywnie uczestniczył w ciąży, on również tego chce. Chce chodzić na usg, chce móc przytulać się do brzuszka i chodzić w nocy do nocnego po moje zachcianki. Stał się bardzo uczuciowy odkąd jestem w ciąży. Nie chce mu tego wszystkiego odbierać :( Jest mi bardzo ciężko bez niego.

Jesteśmy w sobie zakochani po uszy już nie wytrzymuje bez niego :( Może powinnam iść na żywioł i przedstawić go tacie chociaż on będzie wściekły? :(

Dzisiaj znowu próbowałam podjąć temat mojej ciąży i że chciałabym im przedstawić mojego chłopaka. Ojciec wybuchł i powiedział, że jak chcę to ze swoim życiem mogę robić co chce i mogę się do tego ***** wyprowadzić ale wnuka mam zostawić u nich bo dziecko zmarnuje bo gówniara jestem a ten mój to pedofil. Jejku ja już chcę się obudzić z tego koszmaru jaki mam w domu :(

Neyaa, mając 16 lat za pozwoleniem sądu możesz wyjść za mąż. Jeśli on zdecyduje się utrzymywać rodzinę, powie że postara się ułatwić Ci kontynuację nauki... W przypadku ciąży sąd na to raczej pozwala. Dla rodziców to szok, jeśli mama reaguje spokojniej to może niech ona przekona ojca? Dla Ciebie przede wszystkim nerwy są niewskazane.