Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Windykacja-przyszłość?

Czy windykatorzy to ludzie pazerni i bez serca? To dobry zawód?

Polecane posty

Gość Windykacja-przyszłość?

Jak oceniacie tą branżę?

zajecie podłe wyciąganie długów od ludzi, którzy kasy albo nie mają, albo nie chcą jej płacić prośbami, groźbami, nękaniem po kilka razy w tygodniu dla mnie- beznadziejne zajęcie

a czy ludzie nie spłacający długów to oszuści i złodzieje? w każdym razie, zawód mało przyjemny moim zdaniem.

Gość do Zdecydowany1977
leszcze? dobry windykator ma czasem kilka tysiecy miesiecznie. wiec nie wiem czy tacy leszcze

Gość do Zdecydowany1977
malo kto sciagac przedawnione dlugi. zaden powazny windykator sie w to nie bawi

Gość ciociajózia
to praca jak każda inna - komornik. celnik, policjant - gnidy które nie płacą należy tępic

Gość do Zdecydowany1977
a branza jest potrzebna, bo ludzie nie placa kredytow, faktur, abonamentow, rachunkow i trzeba ich przyciskac zeby zaplacili

Pia.Gizela, nie myl dłużnika z przestępcą. Nie każde zobowiązanie powstało w wyniku oszustwa czy kradzieży. Większość zdecydowanie nie. Długi, o które "walczą" windykatorzy, to zwykle takie, których mozliwość odzyskania na drodze sądowej jest żadna albo znikoma, czyli przedawnione albo bardzo wątpliwe.

Gość do Zdecydowany1977
mylisz sie. oni walcza o biezace dlugi typu kredyty albo abonamenty, faktury, raty, rachunki, odsetki, kary

20:18 do Zdecydowany1977 leszcze? dobry windykator ma czasem kilka tysiecy miesiecznie. wiec nie wiem czy tacy leszcze Tak, zwłaszcza jeśli trafi na łatwowierne babcie, którym sprzeda swój wykuty na pamięć tekst ;)

Gość do Zdecydowany1977
powazni windykatorzy o takich zarobkach nie robia przedawnionych dlugow ale powazne sprawy, rowniez biznesowe

Gość nata..................
Bardzo ciężki zawód.

Szanowny adwersarzu, uważam, że to Ty się mylisz. Wejdź sobie na stronę http://www.uokik.gov.pl i poczytaj decyzje zakazujące firmom windykacyjnym (PRESCO i KRUK przede wszystkim) stosowania określonych praktyk. W uzasadnieniach jest opisane jakie długi i jakimi metodami starają się odzyskać windykatorzy.

Gość do Zdecydowany1977
co to znaczy dlugi bardzo watpliwe?

Gość do Zdecydowany1977
jak ktos ma dlug, a nie placi, to ma prawo odczuwac stres z tego powodu. niech go firmy cisna az zaplaci

Długi bardzo wątpliwe, tzn. np. z tytułu faktur za usługi niezamówione, niewykonane, nienależycie wykonane. Takie sprawy, które w sądzie mógłby wierzyciel wygrac tylko przy całkowitej bezczynności dłuznika.

Gość za to dlugi niewatpliwe
latwo sciagnac sadowo. a dlug przedawniony dalej jest dlugiem

Gość Dlużnicy to oszusiści

polecam bardzo ciekawy artykuł o genialności windykatorów, w gazecie wyborczej z 22 lipca 2010. Kupują za grosze całe pakiety długów tzw śmieciowych, a potem licząc na to, że wyrzuciliśmy dowody wpłat, proponują układy nie do odrzucenia. Przykładowo, emerytka dostała do zapłaty 1000zł za kosmetyki, które kupiła osiem lat temu, i jakimś cudem zachowała rachunek, cwany windykator, będzie miał teraz sprawę cywilną. Cudowne dziecię pisiorków, firmy windykacyjne.....

jestem autentycznie przestraszony, przed laty po spłacie kredytu, dostałem jakąś niedopłatę, 9 zł. Wkurzyłem się i wyrzuciłem, na zasadzie i tak wredne cholery, taki drogi kredyt i jeszcze mnie tu nękają.....podejrzewam, że jakaś firma windykacyjna kupiła ten śmieciowy dług i windykator się upomni, o spłatę razem z odsetkami, ale przeczytałem także o przedawnieniach.......koszmar, jakże jestem szczęśliwy, że żyję w kraju nad Wisłą....

Gość wyswol

ostatnio zadzwonili do mnie właśnie z firmy EOS KSI i wyjasnili sytuacje że jestem dłużny pewną sumę, oczywiście spłaciłem dług, myślę że ta praca jest dosyć ciężka ale uczciwa w swoich zamiarach.

Gość Makoner
Dnia 19.07.2019 o 13:49, Gość wyswol napisał:

ostatnio zadzwonili do mnie właśnie z firmy EOS KSI i wyjasnili sytuacje że jestem dłużny pewną sumę, oczywiście spłaciłem dług, myślę że ta praca jest dosyć ciężka ale uczciwa w swoich zamiarach.

Do mnie też dzwonili z eos Ksi i mieliśmy chwilę sprzeczki, ale to głównie z mojej strony bo nie wiedziałem jak zareagować na sytuację gdzie mam naprawdę duży dług, pan przez słuchawkę powiedział mi że termin może zostać przesunięty zgodnie z tym że nie dałbym rady tak szybko tego spłacić. Uważam że to ciężka praca ale uczciwa.