Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna siostra brata

Moj 17 letni brat zrobil dziecko !!!!!!

Polecane posty

Gość anna siostra brata

Jestem w szoku :( Mam 22 lata , mieszkam sama z bratem, nie mamy ojca, mama pracuje za granicą i rzadko przyjeżdża do kraju . Mieszkamy tutaj sami, ja pracuję, brat jeszcze się uczy. Jakoś sobie radziliśmy. Brat od jakiegoś roku spotykał się z dziewczyną. Wczoraj oświadczył mi, że jego dziewczyna jest w ciązy. Co ja mam teraz zrobić ?? W tej sytuacji ?? Brat nie zarabia, uczy sie w LO ! Jestem w szoku ....

Gość anna siostra brata
up

Gość esmeralda 1987
Dużego wyboru nie masz;) do 18 roku życia prawny opiekun będzie płacił alimenty czyli mama tak myślę. powiedzieć mamie i pomóc bratu

Gość vedfggg
i pomóc bratu aby zrobił kolejne, jak mnie wkurwia pomaganie gówniarzom w tym ,ze sie pieprzą, lać w dupę że nie będą mogli dawać a nie pomagać, pieprzyć sie mogą to i pracować mogą

jak powiedział mój znajomy do swojego syna który w wieku 19 lat zmajstrował dzieciaka: "nie uważałeś jak robisz, to rób jak uważasz..." :)

Gość mama 15 letniego syna
weż głęboki oddech,i wspieraj go przede wszystkim psychicznie ,podnieś go na duchu a wtedy on sam poczuje się bardziej odpowiedzialnie,nie będzie bał się jutra.... ,nic nie da jak będziesz powtarzać "a nie mówiłam" czasu już się nie cofnie a on ma tylko Ciebie .liczy na Ciebie i to jest chyba najlepszy czas żebyś mogła nim pokierować jak wejść w dorosłe życie ,to przyjdie samo z dniem kiedy dziecko przyjdzie na świat, poradzicie sobie ja też miałam 17 lat jak mój syn przyszedł na świat i dziś po latach wiem że jednego co potrzebowałam to pozytywnego nastawienia i poczucia że nie jestem z tym sama wtedy wszystko jakoś lepiej się układało .dziecko nawet niespodziewane zmienia całe życie i wcale nie oznacza to że na gorsze poprostu postarajcie się w tym wszystkim dostrzegać te dobre strony a napewno będzie Wam łatwiej .mama na początku pewnie załamie ręce i będzie w ciężkim szoku ale później to i tak będzie najukochańszy wnusio :) życzę dużo cierpliwości i pozytywnego nastawienia napewno będziesz wspaniałą ciocią:)

Gość bertonek
w takim razie musi poznać co to dorosłe życie i odpowiedzialność.niech idzie do pracy.szkołe niech kończy wieczorowo albo zaocznie... http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość ale dajaaaaaaa
ale sie gówniarze pieprzą, i jeszcze matka 15 letniego syna twierdzi, że nalezy pomagać bo ona też tak zrobiła, to po co dawałaś w tym wieku,

Przede wszystkim pogadaj z bratem (cwaniakuje czy przestraszony jest?) Może to taki głupi żart? Jeśli poważnie do tego podchodzi tylko czuje się zagubiony to pogadaj z nim, powiedz żeby przyszedł z dziewczyną, małolatę też uspokój. Pomyśl czy możesz z jej rodzicami pogadać, no i waszą mamę trzeba poinformować. Niech nie robią głupstw, jeszcze faktycznie dziewczyna trafi na partacza który zrobi jej skrobankę i przy okazji okaleczy ją na całe życie. Ja w jego wieku już pracowałam (ucząc się w LO), są wakacje, może mama za granicą poszuka mu na ten czas pracy? Wyjaśnij mu jak ma się wobec dziewczyny zachować.

Gość Anna siostra brata
Muszę przyznać, że póki co brat jest przestraszony. Ja czuję się za niego odpowiedzialna chyba bardziej, niż matka... Sama jestem w szoku teraz i zastanawiam się, co dalej. Mój brat twierdzi, że chce być z tą dziewczyną....

To zaproś ją do siebie- pogadaj z nią. Upewnij się czy robiła badanie krwi na przykład, czy sam test, czy była u lekarza- jeśli nie to idź z nią albo wyślij brata, umów ją na wizytę jeśli fajnego ginekologa masz. Brat niech jej kupi kwas foliowy. Dowiedz się jaką dziewczyna ma sytuację w domu, jak mogą zareagować jej rodzice, czy już wiedzą- jeśli nie, to może niech Twój brat idzie z nimi na rozmowę, pójdź z nim jeśli Cię potrzebuje. Zakładam że go znają. Bratu wytłumacz że burza hormonalna, że dziewczyna może reagować histerycznie i on w dużej mierze jest za jej spokój odpowiedzialny. Niech szuka pracy tak czy inaczej. Kiedy na miejscu już coś ustalicie z rodzicami dziewczyny, powiedz bratu żeby waszą mamę poinformował- później Ty z nią pogadaj, dowiedz się jak ona do tego podchodzi i czy może- i chce- pomóc młodym, jeśli tak to w jaki sposób. Dajcie bratu poczucie że może liczyć na waszą pomoc, ale z wyraźnym zaznaczeniem że to on jest odpowiedzialny za dziewczynę i dziecko i żadna pomoc ze strony rodziców go z tego nie zwalnia. Spokojnie, będzie miał 18 lat kiedy się dziecko urodzi, bywa i tak.