Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wszystkie nicki są zajęte

Chomika męczą upały. Jak mu pomóc?

Polecane posty

Mój chomik nie jest stary, ma jakieś 9 miesięcy. Boję się o niego, bo najwyraźniej bardzo męczą go upały... Ma apetyt, ale nie pije wcale dużo, jest taki jakiś bez życia, przewraca się na plecy gdy chcę go wziąć na ręce a był już oswojony. Do tego uszy ma skierowane do tyłu... W domu mam ok 23 st, nie ma chłodniejszego miejsca, klatka jest w cieniu. Co mam zrobić?

Gość o, tak..:D
wez zmocz reke, pod chlodna woda, i go dotykaj :D Ja tak swojemu robilm:)

Gość chomiczyna 999
o widzę , że ktoś ma podobny problem :) pisałam na innym wątku że może wezmę chomika do samochodu i zklimatyzuje albo włoże na 1-3 minuty do lodówki :( jakiego masz Chomika?? mój własnie jest jakiś zbyt aktywny w dzień , kładzie sie na pleczkach i drapie po brzuchu :D a wode wylewa albo brudzi trocinami :(

Syryjskiego, a Ty? :) Jak tak nagle zmieni mu się temperaturę to można mu tylko zaszkodzić, tak przynajmniej myślę... Dzisiaj w nocy nie zmrużyłam prawie oka, wyszła z domku może raz, a tak non stop tam siedzi. A jak wychodzi to się kładzie po bokach... boje się, by nie zdechła ;/

Gość chomiczyna 999
o czyli masz dziewczynkę? ja mam chłopca dżungarskiego. dziwna sprawa bo to miał być chomik nocny a jest dzienny - w dzień bryka w nocy śpi tak jak ja :) z kostkami lodu fajny pomysł chociaż ja sie boję że mój (jest bardzo ciekawski) poliże i odmrozi sobie jęzorek albo łapke :( fakt z lodówką głupi pomysł bo dozna szoku termicznego, można jeszcze wziąc kostki lodu do buzi i chuchać mu na futerko

Gość wloz na
caly dzien chomika do zamrazalki zawsze tak robie i jest taki swiezutki

Gość laaskaa
połóż klatke na zamrożonych butelkach z wodą

W łazience nie jest tak gorąco jak w pokoju, stawiając klatke na kafelkach w łazience, będzie chłodniej :) Ja do łazienki biegam się chłodzić, bo jest cudownie chłodno.

Gość gość
Przenieś klatkę do ciemnego miejsca z powietrzem oczywiście i czasem zmocz chomika mu się nic nie stanie i dawaj mało trocin lub tylko na miejsce gdzie sika tak to nie dawaj :)

Gość chomiczynkowa dziewojka
czemu dawać mało trocin? ja mojemu wczroaj dosypalam duzo bo myslalam że lubi :(

chomiczyna 999 tak, dziewczynkę :) Na początku była typowo nocna, a potem zaczęłam ją wyjmować z klatki pod wieczór i przestawiła się troszkę. Wstaje ok 16-17 i zaczyna szaleć, potem około północy idzie spać i wstaje 4-5, a ok 7 znowu śpi. Chomika podobno można przestawić. Podsunęliście mi pomysł! Podłoże pod klatkę kostki lodu. Może to go trochę ochłodzi.