Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana troszke......

Szczoteczka do włosow i laktator...

Polecane posty

Dziewczyny może problem jest banalny, ale prosze o pomoc. Spodziewam się dziecka i nie mam pojęcia o tym jak czyścić niektóre przedmioty. Co zrobic ze szczoteczką dla niemowlęcia z miękkim włosiem? Wygotować? Wymyć tylko? I co zrobić z laktatorem? Pakuje torbe do szpitala a laktator jest nowy, nie mam pojecia jak zabrać się za czyszczenie go... A nie mam jeszcze sterylizatora. I co z butelkami? Butelki trzeba miec w szpitalu swoje?

dziewczyny, prosze...

Gość seawen
ze szczoteczka nie rób nic - ewentualnie umyj wodą z mydłem a laktator rozbierz na części wsadź do garnka i zagotuj albo zalej wrzątkiem

dziękuje za odpowiedź :* a butelki? one są z aventu (tak jak laktator), są plastikowe - można to wrzątkiem przelać????

Gość seawen
można też wygotować w garnku albo wyparzyć wrzątkiem - u mnie w szpitalu podawano gotową mieszankę w 90 ml jednorazowych buteleczkach sterylnych z Hippa

Gość ale ty jesteś niepociumana
bedziesz do bani matką

Gość taaaas
wygotowac jak nowe butelki 4-5 minut albo w sterylizatorze laktator to samo ale mysle ze masz te nieprzezroczyste butelki z avent bo te sa bez bpa jelsi masz te calkiem przezroczyste to zawieraja one bpa ktore jest toksyczne i wydziela sie podczas wysokich temperatur. obecnie avent jak i inne firmy wycofuja butelki z bispenolem a bo sa rakotworcze

Gość mamuśka filipka
buteki avent są do kitu- moje dziecko przez miesiąc miało przez nie kolki- teraz zmieniłam na nuk'a i jakbym dziecka nie miała

Gość fthrthfghfgh
up

ja miałam kilka rodzai butelek i nie wierzę że są one anty kolkowe wszystkie rzeczy wygotowywałam we wrzątki, sterylizator uznałam ze zbędną rzecz (dziecko od urodzenia było na butli i wygotowywałam 1 w tygodniu)

szczotkę tylko umyj, resztę wygotuj, poza laktatorem nie bierz nic, w szpitalach mają wszystko a w razie co mają obowiązek dokarmić