Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dance hall track

Mam 21 lat,czy już nie wypada mi czegos nosić co nosza mlodsze ode mnie?

Polecane posty

Gość dance hall track

Przez rok pracowałam w urzędzie i przyzwyczaiłam sie tam chodzić w spódnicach za kolano,żakietach,eleganckich czółenkach..Sprawiło to,że trochę sie pogubiłam i prawde mówiąc czuję sie starawo,nie wiem czy wypada mi założyć np podarte dżinsy czy bluzkę odslaniającą pępek jak wtedy gdy miałam 17 lat...Jak myślicie??

Gość Poszukiwaczka_gorsetu
Ja noszę tylko to, co mi się podoba. Nie ma czegoś "wypada/nie wypada" , jak ktoś zwraca na to uwage to tylko świadczy o braku wyobraźni. Mnie cieszy jak noszę coś niemodnego lub niepasującego!!

Gość dance hall track
Może masz rację,ja tylko chcę wiedzieć jak to postrzegają inni,czy 21 lat to już wiek,w którym czegoś nosić nie wypada

akurat nie chodzi tu nawet o modę i wiek czy wypada nie wypada zależy od sytuacji . bluzki odsłaniające pępek co kilka sezonów (raczej co kilkanaście 10-20 lat) wracają do mody. co innego ze wypada je ubrać co najwyżej na plaże, do ogródka itp. wiadomo jak miało się 17 lat to w buncie do szkoły na imieniny do cioci wszędzie. z wiekiem trzeba się co nauczyć co wypada gdzie ubierać:) tak jak ty pracując w urzędzie żakiet i spódnica a do ogródka szorty i top. jak ubierzesz bluzkę do pępka możesz uzyskać efekt "pożyczyłam od młodszej siostry jest na mnie za małą ale co tam" lub "nosiłam ją 5 lat temu wyrosłam ale i tak ją będę nosić" dlatego musi być dobrana z pomysłem. jak wyciągniesz coś sprzed 5 lat masz duże prawdopodobieństwo trafienia do powyższych grup. mierzyłam ostatnio obcisły pasiak do końca żeber z zamkiem na biuście i rozważałam zakup a mam 25 lat. podartych i wycieranych dżinsów mam 3 pary. 2 pary trampek i masę dziwnych rzeczy. ale z 2 strony mam kilkanaście żakietów, eleganckich spodni, koszul , sukienkę i spódnic. na spotkanie biznesowe wybieram żakiet i spodnie na kant a do parku dżinsy i bluzę na imprezę idę bawełnianą mini. są sytuacje kiedy nie wypada np. czarna mini na weselu, szorty i japonki na spotkaniu biznesowym itd

Gość dance hall track
Tyle to wiem,żeby sie ubrać odpowiednio do okazji.Teraz już nie będę mieć takich oficjalnych sytuacji,więc mogę sobie kupić ciuchy typowo młodzieżowe

dance hall track -> to nie rozumiem nad czym się zastanawiasz? jak wypada założyć podarte dżinsy i top i masz ochotę się tak ubrać i będziesz się w nich świetnie czuć to dlaczego nie? nie przesadzaj 21 lat to nie jest wiek garsonek.

Gość wszystko zalezy od okazji
inaczej do urzedu a inaczej do kina !!! na wyjscie z przyjaciółmi nie whaj sie zalozyc sexi mini czy obcislych skórzanych spodni!!! w wolnym czasie nos sie tak jak lubisz !!!