Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunia3

Po co do kiszenia ogórków dodaje się liście wiśni lub dębu?

Polecane posty

Gość niunia3

jw. ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kierownik fontanny
żeby się ogórek zamienił w diament ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niunia3
?? tzn zeby byly twarde??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mnie w domu rodzinnym to zawsze były liście winogron (winorośli?). Też jestem ciekawa, czosnek czy koper to dla smaku, a te liście?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niunia3
no własnie.. po co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lidiaaa
liscie dębu daje się po to by był smak ogórków jak z beczki dębowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niunia3
hmm. dziwne...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja tak robiłam za czasów mojej babci, a teraz troche czasu mi brakuje, zeby samej robić ogórki, więc kupuję od www.slonecznepole.com.pl - to mega ulatwienie dla mnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
u nas sie daje liscie czarnej porzeczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
garbniki w nich zawarte powodują, że ogórki są jędrne i chrupiące. Nie robią się takie rozklapiochy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja daje liscie chzanu po to daje zeby były twarde bo jak sie nie da to beda miekkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×