Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwiat_Ostu

Jak powinna ubierać się trzydziestolatka?

Polecane posty

Witajcie. Może mogłybyście mi pomóc? Mam 31 lat, do tej pory ubierałam się raczej młodzieżowo. Chciałabym kupić sobie teraz troche rzeczy "bardziej kobiecych" i stosownych do mojego wieku, czy możecie mi coś polecić?

a to po 30 trzeba się odziać w garsonki i spodnie w kant ? ja mam 28 i chodzę na luzie

Gość emilianna
heh mam 32 lata i ubieram sie normalnie:pstosownie do okazji zalezy w czym sie dobrze czujesz,do pracy musze elegancko na imprezy na codzien dzinsy rurki badz klasyczne ladny sweterek ,bluzka ,koszula ,badz leginsy tunika czy dluzszy sweter

przedewszystkim modnie! choćbyś miała jeśc zupki z proszku to koniecznie drogie i modne ciuchy! i choćbys miała marznąc, miałoby ci być niewygodnie, boleć stopy itd to przedewszystkim modnie. Moda jest najważniejsza.

No wlasnie.. pilotka , chustka w czaszki...nastepna rozowe szpiliki i mini z falbanka... itd. Oczywiscie , ze po 30 pewne rzeczy juz nie pasuja. CHociaz czujemy sie mlodo i nawet w lustrze nie wygladamy tak staro. Ale jednak na ulicy nikt nie da nam juz osiemnastki. Najwazniejsze, zeby wiedziec obiektywnie kiedy cos juz nie pasuje. Najgorzej jak ktos twierdzi: "A co mnie obchodzi co inni mowia" W tedy moze sie okazac, ze wlasnie jest ta za ktora sie wszyscy ogladaja, ale nie ze fajna laska - tylko z pozalowaniem i smiechem.

Gość o66666666
wybierz sobie ruskie garsonki z kołnierzami bo bo juz baba ze śmiercią za progiem jestes

Gość O ja pierdziele... haha
Proponuje założyć chustkę na głowę taką dla starach babć koło 80tki... :o najwyższy czas już nie uważasz? :classic_cool:

Gość co to znaczy...
ta garsonka bedzie idealna dla dori 30 :)

poczułam się normalnie tak staro,że chyba kupię sobie laskę do podpierania....co znaczy stosownie do wieku???????/ może po prostu stosownie do urody i wygody?modnie i przewrotnie? ale kobieto nie pisz ,że mając 30 lat-to koniec świata następuje i nie wolno założyć tego co się lubi-bo tak nie wypada.... pozdrawiam:)

Gość krups
teraz gdy kobiety wyglądają jak klony i oprócz czarnych kalesonów oraz butów w kolorze CAMEL nie znają innych kolorów masz okazję być oryginalną i baw się kolorami tęczy wskakując w sukienkę lub spódnicę albo żakiet i czuj się młodo i sexy :)

Gość krups
teraz gdy kobiety wyglądają jak klony i oprócz czarnych kalesonów oraz butów w kolorze CAMEL nie znają innych kolorów masz okazję być oryginalną i baw się kolorami tęczy wskakując w sukienkę lub spódnicę albo żakiet i czuj się młodo i sexy :)

Gość agata--------
fajna ta garsonka z linku wyzej, kupie sobie taka:)

Gość jak cos powiem to juz powiem
a wlasnie, ze mnie nie obchodzi, co inni mowia :P jasne, ze stosownie do okazji. ale nie zgadzam sie, ze wiek 30 lat to juz jest jakas wielce przelomowa data, kiedy nie wypada zalozyc chociazby chustki w czaszki. wszystko zalezy od figury, stanu ducha, wykonywanej pracy itd. moj byly facet ubieral sie zawsze bardzo na luzie. kiedy pierwszy raz zobaczylam go w garniuturze to pekalam ze smiechu. zupelnie to do niego nie pasowalo i od razu dodalo z 5 lat.

Gość co to znaczy...
to jest moja chusta w czaszki http://www.zeberka.pl/art.php?id=10992 nie uważam abym była za stara na nią mając 30 lat. trójka z przodu do niczego nie obliguje a ja ją noszę i będę nosiła :) i żadna zdewociała dori tego nie zmieni.

Gość marianaaaaa
Trudno poradzic, jak nie wiemy jaka masz figure, styl, jaka wykonujesz prace. Ale moze cos w stylu sukienka z grubymi rajstopami i oficerkami? Teraz, gdy coraz zimniej mozesz na to narzucic sweter. Moze tu znajdziesz inspiracje: http://llovereligion.blogspot.com/

30 lat, to strasznie fajny wiek, możesz już ubierać się poważnie, ale wciąż jeszcze możesz poszaleć i dać upust swojej fantazji:) Generalnie sądzę, że potrzebna Ci jakaś świeża wizja. Myślałaś o tym, żeby zapytać jakiejś profesjonalistki? Ja mam swoją, jest genialna, prowadzi pracownię krawiecką, dobiera mi modele ubrań do mojej sylwetki i urody, a potem to szyje. Nie mam w szafie ubrań nietrafionych i niedopasowanych. Bardzo polecam tę formę, no i polecam moją krawcową:) http://www.lilu-pracownia.pl/

30 lat, to strasznie fajny wiek, możesz już ubierać się poważnie, ale wciąż jeszcze możesz poszaleć i dać upust swojej fantazji:) Generalnie sądzę, że potrzebna Ci jakaś świeża wizja. Myślałaś o tym, żeby zapytać jakiejś profesjonalistki? Ja mam swoją, jest genialna, prowadzi pracownię krawiecką, dobiera mi modele ubrań do mojej sylwetki i urody, a potem to szyje. Nie mam w szafie ubrań nietrafionych i niedopasowanych. Bardzo polecam tę formę, no i polecam moją krawcową:) http://www.lilu-pracownia.pl/

ej, ale te linki ktore powklejala dori wcale nie sa zle! te ubranka z powodzeniem moze nosic i 20parolatka!

nawiasem mowiac dori, wiele osob uznaloby, ze te ciuszki, ktore wybralas nie przystoja 30latce :P dla mnie sa bardzo ok :)

Bo mnie chodzilo o to , ze 30 stce nie wypada sie ubrac juz (tak mnie sie wydaje) w stylu Emo, na barbie, czy w T-sherty z typowo mlodziezowymi nadrukami. To juz mozna sobie podarowac. Albo jakies Halolo Kitty! Twoje czaszki sa spoko. Jakos wyobrazilam sobie trzydziestke w stylu punka na calego. To raczej tez bym zostawila dla 15 stek. .

Gość co to znaczy...
Dori 30 ty inaczej sobie wyobraziłaś mój styl ja inaczej zrozumiałam twoją wcześniejszą wypowiedź i nieporozumienie gotowe :-0 Zgadzam się z tym co teraz napisałaś. Mnie chodziło o to że nie jesteśmy za stare na rożne rzeczy np jak moja chusta ważne z czym to zestawimy i jaki efekt osiągniemy.

Gość co to znaczy...
taką mam w szafie z Ochnika chciałam coś z futerkiem na zimę a buty hm myślałam o jakiś skórzanych botkach na obcasie tylko co do tej kurtki czy ona nie wydaje ci się zbyt kiczowata? bo ja mam mieszane uczucia...