Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcyska Wkurzona

Wylali mnie z pracy i...

Polecane posty

Gość Marcyska Wkurzona

Wylali mnie z pracy, bo trzeba bylo zrobic miejsce dla znajomego szefa. Powodem mialo byc to, ze jestem malo dyspozycyjna, odmawiam nadgodzin (w ciagu 3 lat ze 3- max 5 razy, a musielismy zostawac dluzej srednio 3-4 razy w tygodniu - ostatnio nie zgodzilam sie rok przed wylaniem), a do tego wolno pracuje (kiedy mnie zwalniali, pracowalam 5xszybciej niz na poczatku, znalam specjalistyczne programy). Ten facet przyjety na moje miejsce mial byc o wiele lepszy niz ja, poniewaz oddal 20 projektow, ja tylko 5 (ale to ja wszystkie zrobilam, on tylko je opisal - przy czym wszystkie 20 musialam po nim poprawic - wiedzial o tym kierownik pracowni). No wiec wylali mnie, kilka miechow nic nie moge znalezc, tylko jakies dorywcze pierdoly. Wczoraj dzwoni do mnie kolezanka i mowi, ze ten gosc ktory jest na moim miejscu sobie nie radzi (juz pol roku uczy sie programu, ktory pojelam w miesiac), ma specjalne kursy doszkalajace itp., skopal zlecenie za 50 000 i kilka mniejszych, a do tego awansowal. Ona i kolega ktorzy pozostali siedza teraz codziennie dluzej, czesto pracuja rowniez w soboty, a wszystko to dlatego, ze on robi za wolno, a mnie nie ma. Bez sensu :(

Gość Marcyska Wkurzona
Ech, sek w tym, ze z ta kolezanka mialam bardzo dobre kontakty. Nikt sie raczej nie zwroci do mnie zeby mnie zatrudnic ponownie, bo po co, skoro ona moze przeciez pracowac 12 godzin dziennie i jeszcze 6 albo 8 w soboty. Jest mi smutno bo po prostu czuje ze nie tylko nie docenili moich staran i mojego wkladu pracy, a nie potrafia przyznac, ze ktos jest zwyczajnie gorszy. I ze ja wciaz nie mam na chleb, wciaz chodze po firmach, szperam w internecie, a ktos moze przyniesc zakladowi naprawde duze szkody, a jesli ma plecy, to jeszcze awansuje :o

Gość tania jania
a w jakim trybie "wyleciałaś", za co tak konkretnie? masz wypowiedzenie czy porozumienie stron?

Gość tuowcatuowcanaczrwono
Ciesz się , że nie dostałaś dyscplinarki.To jest przekleństwo :( Dlatego cchę wyjechać z Polski na zawsze. Bo żebym jeszcze lubiła alkohol - albo tak, żebym nie omjała w pracy działaczy alkoholików, ale marnych w swojej działce. :( I przez to nie obroniłam doktoratu - przez to zwolnienie. Już o życiu prywatnym nie napiszę ani słowa - wniosek? Wyjazd. Bo to jest taki wniosek - szkoła świni szkole. Jaki inny wniosek? Tylko taki. Szkoła zwalcza szkołe. Albo? Władza zwalcza władzę - w najlepszym tego słowa znaczeniu :( ?

Gość Marcyska Wkurzona
Za porozumieniem stron. No za te "niedyspozycyjnosc" (dodam, ze moj nastepca NIE ZOSTAJE PO GODZINACH - zreszta nie ma takiej potrzeby, bo po prostu nie jest w stanie zrobic tego, co kolezanka) i za wolna prace

No bo jeśli szkoła jest lokalem wyborczym to uczelnia też nim jest i wtedy władza sie zwalcza. A jeśli założymy, że w Polsce jest jakaś szkoła? No to się szkoła zwalcza. A moje pytanie brzmi - CZY TU WSZYSCY TAK SIE MUSZĄ ZWALCZAĆ? Czy nie moga czegoś razem zbudować? Nie wiem :(

Gość Marcyska Wkurzona
Jakbym dostala dyscyplinarke, tobym na pewno poszla do sadu pracy, bo powody do zwolnienia mnie byly niesprawiedliwe i mam dowody na to, ze duzo pracowalam i nie robilam bledow. A jesli chodzi o niedyspozycyjnosc, pracodawca przekroczyl normy nadgodzinowe, skracal nam minimalny wymagany czas odpoczynku i ukrywal ewidencje nadgodzin.

Gość tania jania
Dziwię się, że poszłąś na porozumienie. Bo nie mieli tak naprawdę argumentów aby cię zwolnić (takich realnych, namacalnych i zgodnych z kodeksem) więc nie powinnaś była godzić się na porozumienie, tylko iść do sądu pracy, który zawsze stoi po stronie pracownika - odszkodowanie od firmy murowane!!

To chyba nawet w Ewangelii pisze - jak sie tak kąsacie baczcie byście się nie zakąsali na śmierć. Bo to w Polsce idzie łatwo - zakąsanie się na śmierć. Ale reszta? :( ps. jeszcze zapicie się na umór :(

Gość no trudnooo
No niestety to w Polsce norma, zawsze najlepszy będzie pracownik mierny, bierny, ale wierny...

Gość Marcyska Wkurzona
Juz nie moglam na nich patrzec. Tam naprawde bylo tragicznie... :o Nie wiedzialam, jak zle jest na rynku pracy. Poza tym bylam w szoku, bo kiedy mnie kier. zawolal do gabinetu, spodziewalam sie raczej pochwaly albo podwyzki (uratowalam bardzo wazne zlecenie, ktore zepsul moj nastepca)

Gość no trudnooo
Tak jest najgorzej z zaskoczenia...