Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalinaaaaaaaaaaaaa

Renta/alimenty a umowa o prace, proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość Kalinaaaaaaaaaaaaa

Witam, mam pytanie. Utrzymuję się z renty którą otrzymałam po zmarłej mamie i alimentów, które mam po ojcu. Chciałabym jednak podjąc pracę na okres wakacji. Czy jeśli podpiszę umowę zlecenie, stracę ktores z wyżej wymienionych zrodeł dochodow ? Po prostu, czy by nie stracic renty / alimentów moge podjąc prace tylko na czarno ? jest ktos zoorientowany ? proszę o pomoc.

Gość kolacyjka
zjedz sobie kanapeczki z chlebka z maselkiem,zielona salata,kawaleczek jajka,kawaleczek sera zottego,kawaleczek szynki konserwowej,kawaleczek ogorka,pare krazkow rzodkiewki,kawaleczek pomidorka i wszystko posypane posiekanym szczypiorkiem.

Gość Kalinaaaaaaaaaaaaa
chętnie :D czy ktoś moze pomoc ?

Gość mgr Halina Lejzi-Arbajt
Nie stracisz! Pracuj na umowne zlecenie. Nikt Cię nie zatrudni na stałe w takiej sytuacji, bo jesteś jeszcze osobą ucząca się!

Gość 123456542345
to moze ja się podłącze czy moze ktos sie orientuje ile mozna zarabiac majac rente po osobie zmarłej aby jej nie zabrali? wiem ze jest jakis prog ale nie wiem ile.

Gość Kalinaaaaaaaaaaaaa
Ja nie chce isc na stałe. Tylko dorobić przez wakacje. Czyli moze byc umowa zlecenie ?

Gość Kalinaaaaaaaaaaaaa
W pazdzierniku zaczynam studia zaoczne. Czy w takim wypadku też mogą mi coś zabrac ?

Gość smutna......1
mam rente p zmarlym ojcu pracowalam juz nie raz i nic mi nie zabrali ;) takze nie musisz sie obawiac

Gość smutna......1
dopoki sie uczysz beda ci placic rente

Gość Kalinaaaaaaaaaaaaa
To dobrze. Z tego co wiem, to dochód nie moze przekraczac 700 zł. A co z alimentami ?

Gość mgr Halina Lejzi-Arbajt
Renta musi być wypłacana do czasu nauki i tak samo alimenty ojciec będzie płacił do czasu, aż przestaniesz się uczyć!