Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aleksandra.

ograniczenia, tak się nie da żyć.

Polecane posty

Wiem o co chodzi, ale to jednoznaczne że nie słyszałam tego skoro nie słucham takiego typu piosenek... i współczuje Twojemu dziecku imienia...

Gość fgbdfn
to zrobcie sobie grilla wczesniej :o i nie bedzie problemu, jak znajomi cie lubia to zrobicie go wczesniej :o

Poczekam jeszcze rok a stracę wszytskim znajomych, jak prszyłam do gimzjaum miałam masę znajomych bliższych i dalszych, zapraszali mnie tu i tam, ale jak rodzice nigdzie nie pozwalaja chodzic to po paru miesiach stracilam jedna trzecia znajomych, po roku zostalo mniej niec polowa... a teraz strace cala reszte :/

Gość fgbdfn
no tak, chodzenie na calonocne imprezy bedac dzieckiem nie jest patologia :o

Gość cisowianka na zimne dni
wyjasnij wszystko rodzicom ...ciesze sie ze ja moge kiedy chce,co chce i gdzie ( w granicach rozsądku) nigdy moich rodzicow nie zawiodlam

jak widzisz mała mądralo jestem w 17 tygodniu ciąży i moje dziecko raczej nie ma imienia jeszcze

Jezu nie chodzi o mnie, lubia ale w ten upał, po co wczesniej :/ nie rozumiecie to trudno, łatwo mówić to drosołym którzy maja władze...

Bo koleżanki robią to i ty musisz? :o Póki mieszkasz w domu, który należy do rodziców i póki cię utrzymują to nie masz co szczekać ;) Teraz to już 13 latki dalej srają niż widzą :o Nawet jak skończysz 18 lat i powiesz im, że jesteś pełnoletnia i masz prawo robić co chcesz to wtedy jeszcze w pysk możesz dostać za wszystkie czasy ;) Zresztą masz problemy na poziomie 7 latka i chcesz już być dorosła, a jak przyjdzie ten czas to dopiero będziesz gadała, że chcesz wrócić do czasu kiedy miałaś 15 lat;)

Gość BasiaM;(
Chociaż kiedyś było inaczej faktycznie teraz jest bardziej niebezpiecznie......Ja też pewnie postąpie jak rodzice autorki.

Moja mama zawsze na takie teksty mówiła " a nie można grilla zrobić o 17?" i miała racje bo przecież można i tak samo dobrze się siedzi i wygłupia o 17 jak o 20 :P

Gość cisowianka na zimne dni
ewentualnie 21 .30 wakacje sąą

iLLuM mądrze napisane, ale to dziecko tego nie rozumie a to Aleksandro o pospolitym imieniu, co piszesz na mój temat woła o pomstę do nieba.. bronisz się nie mając argumentów i ośmieszając się.. czy naprawdę nie rozumiesz, że jesteś tylko dzieckiem?

A czym z takiego grila wracasz? Autobusem? To pole do działania wyobraźni Twojej mamy co się może dziać po drodze. Może poproś by Cię odebrali z tego grila o 21.30 to się zgodzą? U mnie rodzice po prostu odbierali mnie o umówionej porze ale nie później jak 23.00 i jak byłam trochę starsza.

widze ze wszytscy dorosli sa sztywni i raczej nie mam co tu szukac, matka psuje mi zycie, przez nia trace znajomych i mam tego dosyc! latwo wam mowic to nie wam przez to wali sie zycie... tak bo ja jestem jedynym dziwolagiem ktory nie nic moze. ;/

Aleksandro jeszcze tyle Ci powiem, ze ci naprawdę wartościowi znajomi to ci którzy zostają mimo, ze nie możesz iść na grila o 22. Cała reszta widocznie nie była specjalnie zainteresowana przyjaźnią z tobą więc nie masz czego żałować.

Kochana naimię mam inaczej, imię Aleksanra to tylko nick który mi się spodobał, imię mam mało pospolite, a Marianna kojarzy się z Marianem.. ale to już tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Żegnam

mam czego zalowac, przez cały rok czekali kiedy wkoncu przyjde na impreze, kazdy ma jakies granice... :/ nara

Bo dla twojej matki nie są ważni twoi znajomi małolato od siedmiu boleści, ale ty :o Ale przecież głupia 15-latka tego nie zrozumie, bo ma pstro w głowie i zabawy jej na rzeczy ;) Jak dorośniesz to możemy wtedy pogadać ;) Marionetka z dzieckiem nie porozmawiasz na poważne tematy :D

Aleksandra albo inaczej Fanka Doduni dosyć ciężko przyjmuje wszystko co nie jest po jej myśli (co w sumie jest naturalne) więc nie masz co się przejmować marionetko.

Gość też matka.............
Jednak radzę Ci uważnie posłuchać tej piosenki i poczytać komentarze,tych,którzy słuchali. http://www.youtube.com/watch?v=o1O6ITsMtOA Zajmie Ci to tylko kilka minut,a może da do myślenia. Za wszelką cenę chcesz udowodnić,że to Ty masz rację i nikt Cię nie przekona,że może być inaczej.Niestety zrozumiesz to dopiero,kiedy będziesz drżała o swoje dziecko,albo,czego Ci nie życzę,spotka Cię coś złego!

Miałam iść ale przperaszam bardzo bo rozśmieszył mnie tekst fanka doduni :D nie cierpie takich blon sztucznych lasek, i napewno nie słuchałabym jej muzyki. Po drugie to raczej wstyd w gimzjaum i w tych czasach. teraz moge iść. Pa

Gość matmatka
Mam dwie córki, już dorosłe. Jedną wychowywałam w dość rygorystycznych warunkach, nie było póżnych powrotow do domu, nie było nocnych dyskotek itp. Drugiej poluzowalam, a właściwie, to ona sama w wieku buntu zaczęla "się stawiać" i ustanawiać własne warunki. Doszło do tego, że z wzorowej uczennicy o mało nie zawalila matury. Zaczęła ćpać. Świat mi się zawalił, a jeszcze bardziej jej. Teraz jest juz sytuacja opanowana, a i ona sama dorasta. Ze starszą nigdy nie było problemow, chociaz w młodości buntowala się przeciw moim zasadom,dziś dziękuję mi za sposób wychowywania.

rzeczywiście masz przejebane,ja sobie nie wyobrazam takiej opcji,ze mama mna steruje i mowi o ktorej wracam. rozumiem są pewne ograniczenia ale bez przesad... ide na impreze i mam tyle czasu ile chcę,mama ma do mnie jakies zaufanie. 21 i dom :o ile masz lat?

ludzie,nie przesadzajcie,czy każde dłuższe wyjście na spacer i impreze,lub do kolezanki musi się kojarzyc z jakimis glupimi rzeczami... to jest fajny wiek na nocowanie u kolezanek,poniewaz w moim wypadku majac 17 i pol lat i bedac w LO wszystko sie zmienilo i niema spania po kolezankach,inaczej sie na to patrzy.

ja proponuje szczera rozmowe i wytlumaczenie ,ze niewszyscy są tacy sami i TY równiez nie jestes jak duza ilosc Twoich rowiesnikow. Mowie Ci szczera fajna prosto z serca rozmowa to podstawa. A i smieszy mnie jedna rzecz- Wy teraz z wiekiem nagle wszyscy tacy jestescie swieci i fantastyczni a podejrzewam,ze ladne z Was ziolka byly w mlodziezowym wieku :)