Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luleczka

Zarobek sekretarki szkolnej...

Polecane posty

Witam. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile zarabia sekretarka w szkole podstawowej w małym mieście???? Bardzo proszę o szczere odpowiedzi!

Uuu ale jest szansa, żeby ta najniższa krajowa wzrosła? Jakie są perspektywy tej pracy???

zależy od poziomu wykształcenia (grupa zaszeregowania wg. ustawy o pracownikach samorządowych), zamożności gminy, woli dyrektora i ogranu prowadzącego, bo dyrektor nawet jesli zechce CI dać podwyzkę, to organ prowadzący może się nie zgodzić i lipa - tak było u mnie :o praca jest taka, że musisz robić wszystko... ja robiłam dużo zadań należących do księgowej, kadrowej, sekretarki i dyrektorki, ona tylko podpisywała, a pieniądze miałam marne, stanowisko nie jest perspektywiczne, bo nie awansujesz na wyższe, możesz tam zostac, przeczekać i nabyć doswiadczenia, a potem szukać czegoś innego ;)

Gość moja zarabia chyba
2100. ale nie jestem pewna.

doliczcie sobie jeszcze do podstawy premię i tzw. wysługę lat ;) wszystko zależy od organu prowadzącego i budżetu, jaki przeznaczony ma na daną placówkę tzn. na płace w danej placówce, a widaomo,że im szkoła większa, tym większe pieniądze. Ja pracowałam w szkole, która miała po jednym oddziale z każdej klasy, wiec marnie bylo, co roku groźba likwidacji placówki, marne pieniadze i roboty od groma...