Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z dylemetem

wetarynaria czy medycyna

Polecane posty

Gość ruchoma sadzwka w banku
na medycynie zajęcia w rzeźni?

Gość ruchoma sadzwka w banku
autorko a czy twoja córka widziała na własne oczy zakrwawione, okaleczone, ekstremalnie chore, skatowane zwierzę?

Gość wefr3errf4
tez mam taka matkę. horror. inwestycji na przyszłośc ci sie zachciało ty wredna babo! kup sobie akcje albo wykup emeryture. juz widze co czeka ta biedna dziewczyne. daj jej żyć. ciekawe ile ty sie wybawiłaś w młodości, a jej żałujesz. wredne babsko

Gość wefr3errf4
nie bój sie. człwoiek sie znieczula. niech ona nie patrzy na swoje wymiociny czy bedzie miala czy nie tylko na to co ją czeka w przyszłości. najwieksi lekarze zygali na hakach,. nie cwaniakuj cwelu

Gość Studentka weterynarii
Droga sadzawko, na medycynie też nie patrzy się na same przyjemne dla oka rzeczy raczej, nie ??

Weźcie się ogarnijcie:O I na medycynie i na weterynarii człowiek się napatrzy na nieszczęście. Tu rzeźnia, tu prosektorium.. Moja ginekolog-endokrynolog przyjmuje i prywatnie i na NFZ. Na państwową wizytę czekam około 2 tygodni.

No właśnie, i tu i tu się napatrzy na takie rzeczy, tak już jest .

oo jestem już nawet wredną babą robiącą z dziecka inwestycję na przyszłość ho ho to prawdziwe studium moich rodzicielskich zachowań ale moje dziecko nie uważa że mieć taką matkę jak ja to horror

Gość a na jakie kierunek
ale pozwól dziecku wybrać, dlaczego chcesz ją do czegokolwiek przekonywać ?? To ona sama ma wybrać, bo to jej życie. Nie liczy się dla ciebie to o czym ona marzy ? Dla mnie to niedopuszcalne - " ja wolałabym, żeby studiowała medycynę ona od zawsze marzy o leczeniu zwierząt " Co z tego, że Ty wolałabyś ? To nie Twoje życie, Ty swoje decyzje juz podjęłaś i daj dziecku wolną rękę

Gość czy was popierdolilo
czy was pojebalo do konca? Przeciez mowila kobieta pare razy ze do niczego corki nie zmusza, tylko tak chciala pogadac. przeczytajcie kurwa caly tekst a nie tylko pierwszy post debile. zal.pl

Gość a na jakie kierunek
Weź się ogarnij, buraku, a nie wpadnie jak do obory, żeby tylko nabluzgać. Skoro chciała tylko pogadać, to gdzie ma dylemat ? Dylemat to może mieć jej córka, matce nic do jej decyzji.

nie zmuszam nie zmuszam nie zmuszam dzięki za obronę i jedne studia ciężkie i drugie też wiem, że będzie jej trudno i będę ją wspierała nie tylko ją zresztą bo mam trzy mądre córki:)

Gość pocieszycielka strapionych
Na pocieszenie napiszę Ci, mamo z dylematem, że moją kuzynkę leczył kiedyś weterynarz - jej znajomy, bez problemu rozpoznał u niej zapalenie oskrzeli bodajże. I zaordynował odpowiedni antybiotyk. Leczenie zwierząt jest na pewno trudniejsze, bo zwierzę nie powie, gdzie je boli i co konkretnie, prawda? :)

Gość czy was popierdolilo
do obory to twoj stary wpadl.. bede blugac jak mi sie chce, zwlaszza jak widze takich jak ty ktorzy dobrze tekstu nie przeczytaja, a juz swoje gowniane rady i nauki zapodaja czym predzej. DO autorki: Wydaje mi sie ze myslisz ze medycyna bylaby lepszym rozwiazaniem ze wzgledu na prestiz. Ale dzieki bogu zdajesz soie sprawe z tego ze to jednak jest zycie twojej corki i jej nie narzucasz wlasnego zdania i chwala ci za to. Oba kierunki sa rownie wymagajace, dziewczyna tak czy inaczej bedzie musiala wlozyc sporo wysilku w te studia wiec napewno lepiej zeby byly to te studia ktore ona sobie wymarzyla. Mam znajomego ktory rowniez wybral weterynarie gdyz nie przepada za kontaktem z ludzmi, i teraz, bedac juz po studiach, jest po prostu szczesliwy z wyboru ktorego dokonal. Tak czy inaczej, taka zdolna cora to skarb.

Gość taka jedna sobie to zajrzała
mądrego to i warto posłuchać...;)

Gość lukas548
No większy prestiż na medycynie a chyba stomatologie bym wybrał

Gość a na jakie kierunek
Będę pisała, co mi się podoba Wieśniaku ! Skąd się takie elementy biorą to ja nie wiem. Weź ochłoń, bo słońce przygrzało Ci chyba w głowę i swoją zgryzotę na forum wylewasz. Żal mi Cię, nieszczęsliwy człowieku.

Gość z ostatniej chwili
ale kłótnie to nie rozwiazują dylematu mamy a czas ucieka chyba najważniejsze żeby dziewczyna lubiła to w czym będzie pracować

Ale czy w życiu liczy się tylko prestiż ? A satysfakcja z wykonywanej pracy ? A pasja ?

Gość PStudentka
Niech idzie na weterynarię:) Zwierzęta przynajmniej nie marudzą:)

Powodzenia ;)

Gość annak823

A masz jakies zamilowanie do pracy ze zwierzetami? Bo ja np. lubie psy koty... ale nie wyobrazam sobie ich badac, leczyc, wykonywac zabiegi. Studia sa bardzo ciezkie, wterynaria jest trudniejsza od medycyny, bo masz do czynienia z wieloma gatunkami zwierzat