Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oolgaaa1

jestem zielona w temacie ,ktory to tydzien ciazy ?? ;/

Polecane posty

Gość oolgaaa1

dziewczyny błagam oświećcie mnie ! w ktorym ja jestem tyg ciąży... data ostatniej @ to 1.06 przy cyklach 28 dniowych, wiem,ze do zaplodnienia doszlo 15.06;) ginekolog przy badaniu stwierdzil ,ze to ciaza 4 tygodniowa, wiec sie zgadza... 4 tyg temu doszlo do zaplodnienia! ale mam dodawać te 2 tygodnie? wiec to 6sty tydzien? na kalkulatorych wszelkiego rodzaju wychodzi mi raz 6 raz 7 ... ;/ i jakim tygodniem mam sie poslugiwać umawiajac sie na wizyte? 6 czy 7 ehhh

Gość Kamcia24314
gin sam ci wyliczy

Gość wiek ciazy liczy sie
od daty ostatniej miesiaczki - to 6 tydzien

Gość oolgaaa1
puściłam się w okolicach poczęcia z paroma murzynami i nie wiem czy skrobać bo będzie ch.ujek czarniawy czy wkręcać mojego?? ku.rwa... no co ja zreobie?

a ja Ci mówię, że 4, na USG z resztą sama zobaczysz, bo to USG prawidłowo określa wiek ciąży.. jeśli widzisz bijące serduszko masz 6-7, jeśli dopiero pęcherzyk jest to 4-5 :)

Gość oolgaaa1
usg mam dopiero za 3 tygodnie i trochę denewuje mnie moja niewiedza ;))

nie przejmuj się.. dla mnie też ciąża to nowość i nawet nie próbowałam bawić się w liczenie na poczatku, bo się nie znałam.. jednak ginekolog mi to wytłumaczył, co Ci teraz napisałam :) i to się zgadza.. :)

Gość oolgaaa1
aha więc jestem w czwartym tygodniu? w sumie by sie zgadzało ;) 4 tyg temu doszło do zapłodnienia, ale wszelkie info jakie chciałabym sprawdzić na necie wskazuje,że 4+2 wiec 6... mhmh.. ale dowiem sie na usg dokladnie i bede wtedy sobie liczyc..

Gość mari-onetka nie ma za grosz ra
mari-onetka zupełnie się z Toba nie zgadzam!!!! I chyba 99% procent lekarzy. W kązdym znanym przypadku ciążę liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki!!!! po to w książeczce ciąży jest rubryka na dzień ostatniej miesiączki żeby na tej podstawie wyliczyć dzien porodu.

Prawie każdy lekarz liczy od dnia ostatniej miesiączki, chyba że kobieta obserwowała swój cykl i lekarz na podstawie wykresu jest w stanie określić kiedy była owulacja. Bo takie liczenie na oko od owulacji to bzdura ja nie miałam "książkowo" owulacji bo się mi przesunęła do tyłu znajoma znowu miała nieco szybciej niż przewidują książki więc jeśli nie wiemy kiedy dokładnie była to obliczamy wg OM . Z czasem na USG może wyjść jeszcze inna data ale to też raczej nie na samym początku.