Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkdsjdjd

Czy ktos z Was mial sprawe w sadzie za niezaplacony mandat za jazde bez biletu?

Polecane posty

Gość jkdsjdjd

jw

Gość lekooomankaa
nie.

Gość jkdsjdjd
To co sie dzieje jak nie zaplacilam mandatu?

Gość nfjhfjnjfhkdfn
ściągną Ci z konta albo komornika naślą

Gość powiem ci
zxa jeden mandat cię nie pozwią ale do rejestru dłuzników trafisz :P

Gość jkdsjdjd
Masakra! I jak ktos wpisze w google moje nazwisko, to bedzie widzoczne,ze nie zaplacilam? Wiem, durne pytanie.

Gość magieee8794835708
Nie ale jak mojego byłego chłopaka złapali bez biletu w tramwaju i nie zapłacił to po kilku miediacach przyszedł do jego domu windykaor, wiec i tak musial zaplacic (chyba nawet wiecej bo odsetki) i jeszcze najadł sie wstydu.

Gość powiem ci
do sądu takie sprawy kieruje sie po 3 niezaopłaconych mandatach ale od niedawna mozna nawet sasiada ża nieoddanie 10 zł umiescic na liście :P

Gość jkdsjdjd
Nic z konta mi nie moga sciagnac.

Gość lilliaaaaaa
lepiej zapałać potem nie dosc ze odsetki to jeszce komornik do domu przlezie i bedzie ci groził, no i bedziesz na liscie dłuznikow, sad ci raczej nie grozi. ja nie zapłaicłam mandatu przez rok mialam 70 zł chyba i dostałam do zapłaty 160 :/

Gość jkdsjdjd
No dobra. Wlasnie dostalam zawiadomienie,ze przyjdzie windykator bezposredni. Nie przyszlo nawet listem poleconym. I co on mi zabierze skoro mieszkam z mama, nic nie mam i nie pracuje.

Gość lekooomankaa
a nie ściagają tego? mi ściagneli mandat ale nie za jazde bez biletu, inny, z wypłaty

Gość powiem ci
czytaj co piszę bo pracuje w komunikacji miejskiej :) Wartośc pozwu nie moze byyc mniejsza niż 250 zł wiec do sądu sprawa napewno nie trafi czy to od komunikacji czy windykacji za to lista dłuzników na 100% pewna i to przez 10 lat także uwazam że poprosić o rozłozenie na raty i spłacic nawet po 20 zł

Gość wymarzona
czesto sie zdarza,ze zabieraja z rocznego zeznania podatkowego,oczywiscie jesli sie ma zwrot,tak zrobili mojemu siostrzencowi.

mogą wnieść do sądu o ten jeden glupi mandat, sprawa jest rozpoznawana w postepowaniu nieprocesowym.

Gość jkdsjdjd
Nie bede placila, bo dostalam ten mandat niesprawiedliwie. Mialam bilet,a nie mialam legitymacji studenckiej. Jechalam na lotnisko. Nie bylo mnie w Polsce rok, nie mialam jak zaniesc tej legitymacji...

Gość jkdsjdjd
A jak przyjdzie ten windykator i mama powie, ze mieszkam za granica? Sorry, wypowiadam sie jak idiotka, ale naprawde nie chce placic. Nie mam zreszta z czego.

Gość powiem ci
jesli miałaś niesprawiedliwie mogłas złozyc odwołanie a nie czekac tak długo. Ponadto po okazaniu legitymacji nałozono by ci tylko niewielką kwotę manipulacyjną. ni8estety uważam że nie unikniesz odpowiedzialnosci a za kilka lat pojdziesz do pracy i nawet na raty nic nie weźmiesz :O

Gość Ja Wam przepowiadam
Jeśli w ciągu pięciu lat mandatu nie sciągną to ulegnie przedawnieniu .Swoją droga trzeba pylo napisac pismo ,ze nie będzie cie rok lub ktos z rodziny mógl tam dostarczyc Twoja legitymacje,no ale jak sie nikomu nie chcialo to takie skutki .

Gość jkdsjdjd
Sluchaj, jak nie wiesz jak wygladala sytuacja, nie pisz pretensjonalnych komentarzy, ze nikomu sie nie chcialo.

roszczenie z tytułu umowy przewozu przedawnia się po roku licząc od dnia wykonania przewozu, czyli po roku to oni sobie mogą, ja w ten sposób wlasnie im nie zaplacilam, a straszyli sądem i nawet firma windykacyjna jakas dziwna przyslala pisamo :D zadzwonilam, powiedzialam,ze przedawnione i tyle :D

Gość jkdsjdjd
Ale mimo wszystko, dziekuje wszystkim za opinie.

Gość jkdsjdjd
Haha, chyba też ich oleję. Dzięki.

Gość gość
Wiem, że temat stary, ale może ktoś coś podpowie. Przytrafił mi się jeden raz mandat, nie pamiętam już ile czasu temu. Teraz komornik chce ściągnąć ode mnie 750 zł Nie rozumiem dlaczego aż tyle? Mam niby możliwość spłacać mu po 50 zł,zgodziłam się na to bo myślałam,że dam radę,ale nie mam pracy i nie stać mnie nawet na to.Co mam robić? Za jeden niezapłacony mandat podali mnie do sądu i ścigają komornikiem,podczas gdy inni mają dużo mandatów i nic nie płacą??

Gość gość
m

Gość gość
idź do jakiegoś specjalisty, radcy prawnego czy adwokata (np. www.adwokat-weglowski.pl ) i wszystkiego sie dowiesz, co ci grozi czy cos lagodnego czy nie. najlepiej takich rzeczy dowiadywac sie ze sprawdzonego źródła

Gość gość
A co jeśli mandat dostało sie ponad 10 lat temu i wyjechało się za granicę, i zostało tam na stałe? Nie mam nawet żadnego miejsca zameldowania w Polsce, moja rodzina też jest w Anglii. Czy coś mi z tego tytułu grozi? Czy oni nadal naliczają odsetki od tego mandatu?

Gość gość
Pójdziesz siedzieć jak tego nie załatwisz.

Gość gość
Ja mam za niezaplacone mandaty za jazdę bez biletu. Sprawa w sądzie oczywiście bez mojej wiedzy. Przychodzą tylko pisma, że dodatkowo za sprawę płacisz 30zl. I tyle. Jak na razie komornika nie mam a mandaty mam już z 5 lat nie opłacone