Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 rz贸kosoczek

mg艂a na soczewce?help

Polecane posty

Go艣膰 rz贸kosoczek

nie wiem co sie dzieje, od wczoraj nosze soczewki i dzis mam ciagle mg艂e na lewej soczewce,juz ja sciagalam i czyscilam,oko tez kropilam bo myslalam ze moze za suche a ta mgielka znow wchodzi, jaka moze byc przyczyna?co z tym zrobic?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 M艂oda Ciocia :)
Mo偶e by膰 uszkodzona soczewka, jaka艣 mikrorysa.

Udost臋pnij ten post

sprawdz czy dobrze zalozylas soczewke, czy nie jest na lew膮 strone, bo jak jest nowa i czysta, to pewnie nie ta strona ubralas i stad ta mgla ;)

Udost臋pnij ten post

A jeste艣 alergikiem? Przy alergii mog膮 oczy 艂zawi膰 i wtedy robi si臋 taki osad na soczewce jak mleko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rz贸kosoczek
rzecz w tym ze jak sciagnelam to przewrocilam na druga strone zeby zobaczyc czy jest dobrze(szczerze mowiac roznicy w ksztalcie nie zauwazylam) no a jednak wchodzi ta mgla,jak pomrugam to troche schodzi ale jak spojrze chwilke na cos to widze jak sie robi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rz贸kosoczek
oczy mi nie lzawia od tego predzej schna, ale zakropilam zanim ponownie zalozylam.cholerka nie wiem wczoraj bylo wszystko w porzadku.a moze to dlatego ze na to oko rano zakladalam soczewke troche dlugo i podraznilam i jutro przejdzie?bo w prawa sobie poradzilam i nic sie nie dzieje za to lewe wlasnie mnie tak meczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M艂oda Ciocia :)
A chodzi艂a艣 wcze艣niej w soczewkach? Pocz膮tki bywaj膮 trudne (wiem po sobie) niby nie przeszkadza, a jednak byle drobiazg denerwuje. Gorzej jednak kiedy faktycznie jest uszkodzona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnie to wyglada na osad
typu zapalenie spojowek, alergia... Sprobuj jeszcze wkroplic sztuczna lze (specjalna do soczewek) albo sol fizjologiczna. A najlepiej przerzuc sie na jednodniowe soczewki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 umyj r臋ce myd艂em w kostce
a nie takim w p艂ynie. Myd艂o w kostce dobrze oczyszcza sk贸r臋 na r臋kach , potem wytrzyj r臋cznikiem szmacianym, te r臋ce. Potem we偶 zdejmij soczewk臋 i po艂贸偶 na r臋ce, na d艂oni i masuj j膮 oczywi艣cie polej p艂ynem, nie na sucho! Masuj palcem po soczewce, potem na drugiej stronie soczewki. Bo ta mg艂a to pewnie brud z myd艂a, kt贸ry si臋 rozmaza艂 na soczewce. Tak si臋 dzieje, jak si臋 dotyka soczewki r臋k膮 posmarowan膮 w kremie. Musia艂a艣 do soczewki dotkn膮膰 kremem, albo myd艂em w p艂ynie. Nosz臋 soczewki od bardzo wielu lat wi臋c wiem co m贸wi臋. Soczewk臋 mozna dotyka膰 tyllko umyt膮 myd艂em w kostce r臋k膮. Ty musia艂a艣 j膮 nasmarowa膰 czym艣. Musisz soczewk臋 przemy膰 jeszcze raz - mo偶e to si臋 zmyje. Je艣li nie to id藕 do okulisty to ci obejrzy soczewk臋 przez szk艂o powi臋kszaj膮ce i ci powie co tam jest nie tak z ni膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rz贸kosoczek
pierwszy raz nosze, dzis moj drugi dzien i wczoraj bylo ok a dzis mi tak nachodzi wlasnie na tym podraznionym oku. alergia to moze objawilaby sie tez wczoraj jak sadze no i tylko jedno oko tak. a kropic wlasnie kropilam lacrimalem. teraz sie nie przerzuce na jednodniowe bo to drugi dzien miesiecznej soczewki wiec chwilowo sie splukalam:P. ale czy moze byc tak wlasnie przez te poranne problemy z zalozeniem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rz贸kosoczek
rece myje mydlem w kostce i kremow do rak nie uzywam bo nei znosze jak mam cos na lapach.do czyszczenia mam taki specjalny koszyczek i jak wloze to do koszyczka to potem do plynu i to sie tak obraca zeby sie wyczyscilo.zrobilam juz wszystko co przyszlo mi do glowy jedynie mysle o tym porannym podraznieniu.

Udost臋pnij ten post

NO wlasnie, jak masz podraznienie to wszystko jasne... Przeczytalales/las ulotke lacrimalu? NIE WOLNO wkraplac do oka w ktorym jest soczewka - dlatego pisala o SPECJANYCH sztucznych lzach do soczewek lub czystej soli fizjologicznej. Ta soczewka juz Ci nasiaknie substancjami z lacrimalu i jest do wytrzucenia.

Udost臋pnij ten post

Ja cigle mialam taka "mgle" w okresie pylenia, bo mam alergie na pylki. Albo kiedy w poblizu byl inny alergen. Tak stale nabawialam sie zapalenia spojowek. ozwiazaniem dla mnie staly sie wlasnie soczewki jednodniowe, dlatego polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rz贸kosoczek
ale nie kropilam majac soczewke w oku, wyciagnelam soczewke i jak czyscilam w tym koszyczku to wtedy zakropilam, a po 15 minutach wlozylam wyczyszczona obrocona soczewke. podraznione mam od porannego zakladania (40 minut)i moze to tylko to.no nic sciagne je na dzis i poczekam do jutra a w tym czasie bede sobie kropic oczy i wszystko bedzie jutro ok. dzieki za pomoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rz贸kosoczek
w sumie zadnej alergii u mnie nie stwierdzono nigdy wiec chyba nic mi nie jest. czuje ze to skutki porannej walki, bo soczewka nie chciala sie odkleic od palca i mordowalam sie z nia jak glupia.

Udost臋pnij ten post

No na ulotce jest napisane,zeby odczekac przynajmniej 30 minut przed zalozeniem soczewki i ja bym sie tego trzymala... W kazdym razie, masz racje> Zdjemij na dzisiaj, daj odpoczac oku i moze jutro bedzie ok> powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rz贸kosoczek
heh napisane mam ze 15 minut, staram sie robic wszystko tak jak trzeba bo nei chce sobie krzywdy zrobic.nic sciagam bo to wkurzajace jest.dzieki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zakladaj soczewki jak masz
troszke wilgotne rece, bo inaczej moze faktycznie tak byc, ze soczewka nie bedzie chciala zejsc z palca nosze soczewki 14 lat i na poczatku tez mialam problemy

Udost臋pnij ten post

Malujesz si臋? To mo偶e by膰 co艣 z makija偶u, mi sie to zdarza.

Udost臋pnij ten post