Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koool

co dać zamiast kwiatków

Polecane posty

Gość koool

znajomi zażyczyli sobi ecoś zamiast kwiatków, tlyko nie powiedzieli co to jest to 'coś'. Co im kupić?

Butelkę dobrego wina. Na pewno się nie zmarnuje.

Gość koool
dobre wino za 20 zł?

mmm winko ale mi narobiloscie ochoty ale tylko białe jest dobre w biedronce za 16zł m,ozna kupic:P

Porządny bukiet kosztuje k 30 zł, na pewno coś znajdziecie w analogicznej cenie, nie musi to być przecież najdroższe wino z importu.

Gość mufinka0
Bombonierkę, jeśli mają dziecko to maskotkę. A moi znajomi chcieli np kupon Lotto zamiast kwiatów.

Kupon Lotto to jest drugi "pewniak" zamiast winka, maskotkę sobie odpuśćcie, każde dziecko ma dużo maskotek.

O ile Młoda Para nie zażyczy sobie czegoś konkretnego a Wy nie znacie do ich końca upodobań, zamiast kwiatów możecie dać: - kosz/kuferek wiklinowy z dedykowanymi ręcznikami (koszyk zawsze się przyda, ręczniki też ;) ) - kupony lotto - podane w formie bukietu są nie tylko praktycznym upominkiem, ale i oryginalną ozdobą (bukiety z kuponów lotto są coraz popularniejszą formą prezentu) - książki, albumy - o ile Państwo Młodzi lubią czytać - wino - dla Pani Młodej inne i dla Pana Młodego inne - w oryginalnych opakowaniach tego typu: http://img43.imageshack.us/f/hochzeitsgeschenkverpac.jpg/ - i, najbardziej prozaicznie: pieniądze; można je wręczyć w kuferku imitującym skrzynkę skarbów lub w skarbonce-żabce :) koperta, to tylko koperta ;) Pozdrawiam :)

Gość zaskaraska
za 30zl to mozna kupic miotle a nie pozadny bukiet.kup im gutschein do jakiegos sklepu w krorym jest duzy wybor towaru (taki "bon" na jakas kwote )a mlodzi pojda sobie do tego sklepu i wybiora co beda chcieli

a moja kolezanka raz kupila niewielki koszyk i tam nasypala pelno cukierkow czekoladowych kupionych na wage i zawinela w taka przezroczysta folie i przywiazala kokarda i mowila, ze zwlaszcza pan mlody byl zachwycony:)

Gość foguss
Kilka paczek prezerwatyw. Pomyślą ze myślicie o ich bezpieczeństwie

Gość koool
taak, zważywszy na temp. na dworze, - czekoladki pomysł super Moż ejeszcze wpadnie mi coś do głowy, chociaż trochę mnie to wkurzyło ,że nie określili się konkretnie; jeszcze tym sobie musze głowę zawracać

Gość la la lawenda
Ja uważam że dobrym pomysłem są książki, dodatkowo można w nich napisać jakąś dedykację od serca :)

Gość też
Lizaki?

Gość koool
a np. spieniacz do mleka byłby ok?

znajomi zażyczyli sobi ecoś zamiast kwiatków, tlyko nie powiedzieli co to jest to 'coś'. Co im kupić? " pieluchy ,pasze dla koni, pokarm dla królika :D jest mnóstwo tego badziewia zaściankowo -szpanerskiego

Gość koool
najchętniej to kupiłabym ta paszę dla konia nie znoszę jak ludzie tak wydziwiają, w ogóle to ide z obowiązku na to wesele i nie mam zamiaru bawić sie w dobrą ciocię kwiatków nie chcą, pierdółek nie chcą, szkoda ze nie powiedzieli co chcą

skoro nie chca tego czy tamtego to daj tylko koperte i sie nie przejmuj. zreszta ostatnio bylam na 2 weselach i nie wszyscy dawali kwiaty, niektorzy mieli tylko koperty..

Gość kabałka
Dajcie coś dzieciakom do domów dziecka

Domy Dziecka pękają w szwach od tego rodzaju prezentów. Wiem, bo pracowałam w jednym z warszawskich DD. Tak naprawdę to żadna pomoc ani też żaden pożytek. Kropla w morzu potrzeb. Trzeba by poświęcić sporo czasu na wyszukanie takiego domu dziecka, któremu przydałyby się środki czystości, artykuły szkolne itp. A która Panna Młoda ma czas na poszukiwania, kiedy sama ma głowę zajętą przygotowaniami do ślubu i wesela?

Gość kargulek
kalafiora weź

Ja z narzeczonym też nie chcemy kwiatów,no ale określiliśmy się co chcemy bo jak drukowaliśmy zaproszenia to do tego prosiliśmy o wydrukowanie jeszcze oddzielnej karteczki na której umieszczony jest ciekawy wierszyk ze zamiast kwiatów prosimy o kupony Toto Lotka. I jeżeli "Twoi" młodzi nie chcą żadnych duperelek to daj im kilka kuponów Lotka a jak nie to sama koperte i tyle będziesz miała problem z głowy.

Gość misia i co wygralas cos
z tych kuponów? :)

A nie wiem bo ślub dopiero za tydzień-ale dam znać. A nawet jak nic nie wygram to nie bedzie mi żal,bardziej bym szkodowała tych kwiatów które stoją i wiedną a potem trzeba je wyżucić.No i Gościom odejmuje obciążenia także finansowego bo przecietna wiazanka kosztuje 50 zł a kupon tylko 3 zł he he .

Gość misia i co wygralas cos
Tak ciekawa byłam :) No to ja życzę udanego ślubu i wygranej w totka ;) W sumie fajnie byłoby wygrać większą sumkę i kupić mieszkanie czy też dom, to chyba byłby najlepszy prezent, chociaż są ludzie którzy oburzają się gdy młodzi nie chcą kwiatów, tylko np kupon totka. Ja ślubu nie planuję ale myślę, że takie kupony zamiast kwiatów to dobry pomysł, bukiet kwiatów faktycznie kosztuje jakieś 50zł, kupon totka kilka złotych więc i dla młodych jest to lepsze bo nie będą musieli zastanawiać się co zrobić z tymi kwiatami a później wyrzucać i dla gości bo nie będą musieli kupować kwiatów a kupon włożą do koperty razem z pieniędzmi :) Dobrym pomysłem zamiast kwiatów są też książki, pamiątka zostanie na dłużej niż bukiet kwiatów który i tak po kilku dniach trzeba wyrzucic.