Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fankasaunowania

Mistrzostwa w Saunowaniu

Polecane posty

Gość fankasaunowania

hej, niedługo w Dąbrowie Górniczej będą organizowane Mistrzostwa w Saunowaniu. polega to na tym, ze sauna jest nagrzewana do ekstremalnych temperatur i zawodnicy muszą w niej wytrzymać jak najdłużej. Wygrywa rzecz jasna ten kto wytrzyma najdłużej - Finowie wymiatają ;) Ale moje pytanie - co sądzicie o tego typu rozgrywkach? Ja to strasznie lubię, byłam na tych zawodach rok temu będę i teraz. To faktycznie wysiłek, ale jak ktoś próbował przebiec maraton to zaręczam - w saunie wysiłek jest mniejszy ;) Pytam, bo wszyscy wokół mówią, że to chore, że niebezpieczne, że ludzie umierają w tych saunach. Nie widziałam ani nie słyszałam, żeby ktoś umarł, albo nawet stracił przytomność.... Jest tam stały nadzór lekarzy.... moim zdaniem to całkiem bezpieczne.. Wzięlibyście udział w czyms takim??

Gość fankasaunowania
halo?? proszę, doradźcie.... to naprawdę takie niebezpieczne??

Gość fufunieczekmyszeczek
to zależy od tego jak znosisz wysokie temperatury i od pojemności płuc jak masz zaniżoną albo cierpisz na jakąś niewydolnośc oddechoeą to może być niebezpieczne

Gość fankasaunowania
no jasne, że tak... tylko w tych mistrzostwach są jasne reguły i osoby cierpiące na okreslone dolegliwosci nie mogą brać w nich udziału. Czyli jesli jestem zdrowa i dobrze sie czuje po saunie, to nie problem?? To nie jest tak, jak gdzieś pisali "Samobójstwo na życzenie"....

Gość poropol
czytałem o tym - ze to ekstremalne i niebezpieczne! wybieram się hehe

Gość popaprańcy
:o

Gość zapłodniona Juzstynka z NK
W saunie to się siedzi z zimnym piwkiem!